Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Το προφίλ της Ν. Κορέας

Το προφίλ της Ν. Κορέας

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
12/6/2014 03:32
Λίγες ημέρες πριν την έναρξη του Μουντιάλ της Βραζιλίας, το agones.gr σας παρουσιάζει αναλυτικά τις 32 ομάδες που θα αγωνιστούν στα γήπεδα της «χώρας του καφέ». Γράφει ο Κώστας Καραγιαννόπουλος:

Τέσσερα χρόνια μετά την πορεία της ως τους «16» του θεσμού, αποκλείοντας την Εθνική μας ομάδα, η Ν. Κορέα δίνει για 8η συνεχόμενη φορά το παρών σε τελική φάση Παγκοσμίου Κυπέλλου και ελπίζει να περάσει ξανά στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.

Δώδεκα χρόνια μετά την επιτυχία της το 2002 όταν και κατέβαλε την τέταρτη θέση στο Μουντιάλ που συνδιοργάνωσε με την Ιαπωνία, η ομάδα του Χονγκ Μιούνγκ Μπο έχοντας στο ρόστερ μόλις έναν παίκτη πάνω από 30 ετών, θα προσπαθήσει με «όπλο» την ταχύτητα της να φτάσει ξανά στους «16» του θεσμού.

Ιστορία της στο θεσμό:


Το προφίλ της Ν. Κορέας
Με 9 παρουσίες σε τελική φάση Μουντιάλ, τις περισσότερες από κάθε άλλη ομάδα της Ασίας, η Ν. Κορέα μπορεί να θεωρηθεί μια από τις πιο επιτυχημένες ομάδες της ηπείρου της, με κορυφαία επίδοση της την παρουσία της στα ημιτελικά του 2002 που συνδιοργάνωσε με την Ιαπωνία!

Βέβαια η πορεία της μέχρι τα ημιτελικά επισκιάστηκε από τα ευνοϊκά και πολλές φορές προκλητικά σφυρίγματα των διαιτητών εις βάρος της Ιταλίας στη φάση των «16» (2-1 στην παράταση) και της Ισπανίας στα προημιτελικά (5-3 στα πέναλτι).

Ωστόσο στα ημιτελικά δεν κατάφερε να ξεπεράσει το εμπόδιο της Γερμανίας η οποία πήρε τη νίκη με 1-0 και την έστειλε στον μικρό τελικό, όπου ηττήθηκε με 3-2 από την Τουρκία.

Η ίδια έκανε ντεμπούτο στο θεσμό το 1954 και από το 1986 δεν έχει απουσιάσει ποτέ από τελική φάση, ωστόσο με εξαίρεση το 2002, μόλις μια φορά (2010) κατάφερε να περάσει στη φάση των «16» όπου αποκλείστηκε με 2-1 από την Ουρουγουάη.

Πως βρέθηκε στη Βραζιλία:


Το προφίλ της Ν. Κορέας
Προβλήματα με την εμφάνιση της, καθώς τερμάτισε δεύτερη σε όμιλο με Ιράν, Ουζμπεκιστάν, Κατάρ και Λίβανο, ωστόσο πήρε το εισιτήριο για τα γήπεδα της Βραζιλίας.

Αφού κατέλαβε την πρώτη θέση στον 3ο προκριματικό γύρο με απολογισμό 4 νίκες, 1 ισοπαλία και 1 ήττα σε όμιλο με Λίβανο Κουβέιτ και Η.Α.Ε, στον τελικό γύρο τερμάτισε 2η υπερτερώντας στην ισοβαθμία με τον Ουζμπεκιστάν.

Ο απολογισμός της στην τελική φάση ήταν 4 νίκες, 2 ισοπαλίες και 2 ήττες από το Ιράν με 1-0, ενώ κομβική ήταν η νίκη της με 1-0 την προτελευταία αγωνιστική με το Ουζμπεκιστάν.

Προπονητής:


Χονγκ Μιούνγκ Μπο (45 ετών)

Το προφίλ της Ν. Κορέας
Ο αρχηγός της Ν. Κορέας στο Μουντιάλ του 2002 και ρέκορντμαν συμμετοχών με την Εθνική του ομάδα (136), ανέλαβε το «τιμόνι» τον Ιούνιο του 2013, μετά την παραίτηση του Τσόι Κανγκ Χε με αφορμή την άσχημη πορεία της ομάδας στα προκριματικά.

Σε ηλικία 45 ετών θα συμμετάσχει για πρώτη φορά στην καριέρα του σε Μουντιάλ ως πρώτος προπονητής, καθώς το 2006 ήταν βοηθός του Ντικ Άντβοκατ στον πάγκο της Ν. Κορέας ενώ ως παίκτης έχει δώσει το παρών σε τέσσερις διοργανώσεις.

Το 2009 ανέλαβε την Κ-20 της Ν. Κορέας ενώ στη συνέχεια βρέθηκε στον πάγκο της Κ-23 την οποία οδήγησε στην 3η θέση στους Ασιατικούς Αγώνες το 2010 αλλά και στο χάλκινο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου το 2012.

Στη συνέχεια αποχώρησε ώστε να αναλάβει καθήκοντα βοηθού στην Ανζί του Χίντινγκ για να φύγει από τη Ρωσία το καλοκαίρι του 2013 προκειμένου να βρεθεί στον πάγκο της Εθνικής του ομάδας.

Παίκτες-κλειδιά:


Το προφίλ της Ν. Κορέας
Έχοντας δουλέψει με τις μικρές Εθνικές ομάδες της χώρας, ο Μπο κάλεσε αρκετά νέα παιδιά, καθώς μόλις ένας παίκτης του ρόστερ είναι πάνω από 30 ετών μιας και ο αστέρας της ομάδας τα προηγούμενα χρόνια, Παρκ Τζι Σουνγκ «κρέμασε» τα παπούτσια του.

Με 10 γκολ τη φετινή σεζόν στη Μπουντεσλίγκα, ο Σον Χέουνγκ-Μιν της Λεβερκούζεν αποτελεί σε ηλικία 21 ετών έναν από τους καλύτερους και πιο ταλαντούχους παίκτες της Ν. Κορέας αγωνιζόμενος κυρίως στο αριστερό άκρο της επίθεσης.

Ο Μπο πιστεύει επίσης αρκετά στον επιθετικό της Άρσεναλ, Παρκ Τσου-Γιούνγκ που σκόραρε εναντίον της Ελλάδας σε φιλικό αλλά δεν έχει καταφέρει να προσαρμοστεί στην Αγγλία, ενώ ο Γι Ντονγκ-Γον μετά από πολύ καλή σεζόν στην Άουγκσμπουργκ, πήρε μεταγραφή στην Ντόρτμουντ.

Στον άξονα ο άσος της Σάντερλαντ, Κι Σουνγκ-Γουένγκ ο Κου Για-Σέολ της Μάιντς και ο Κιμ Μπο-Κιούνγκ της Κάρντιφ αποτελούν πολύτιμες μονάδες, ενώ στην άμυνα ξεχωρίζουν οι «γερμανοί» Παρκ Τζου Χο της Μάιντς και Χονγκ Γέονγκ Χο της Αουγκσμπουργκ.

Τι θέλει/Τι μπορεί:


Το προφίλ της Ν. Κορέας
Να πάρει την πρόκριση στη φάση των «16» για δεύτερη συνεχόμενη φορά μετά το 2010.

Σε όμιλο με Βέλγιο, Ρωσία και Αλγερία έχει ελπίδες για να προκριθεί στην επόμενη φάση, ωστόσο θα πρέπει να παρουσιάσει βελτιωμένο πρόσωπο σε σχέση με την προκριματική φάση αλλά και τα τελευταία της φιλικά προετοιμασίας, καθώς με εξαίρεση την Ελλάδα, δεν έχει καταφέρει να κερδίσει καμία άλλη ομάδα γνωρίζοντας ήττες από Μεξικό (4-0), ΗΠΑ (2-0), Τυνησία (1-0) και πριν λίγες ημέρες από τη Γκάνα (4-0).

Οι Ν. Κορεάτες αποτελούν μια ομάδα που βασίζεται στην ταχύτητα, μάχεται μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο και δεν θα αποτελέσει εύκολο αντίπαλο, κυρίως άμα καταφέρει να λύσει τα αμυντικά της προβλήματα.

Το ρόστερ:


Τερματοφύλακες: Γιούνγκ Σουνγκ Ρίονγκ (Σουγιόν), Κιμ Σέουνγκ Γκου (Ουλσάν), Λι Μπουμ Γιουνγκ (Μπουσάν)

Αμυντικοί: Παρκ Τζου Χο (Μάιντς), Κιμ Γιουνγκ Γκουόν (Γκουανγκζού), Γιουν Σουκ Γιουνγκ (ΚΠΡ), Χουάνγκ Σέοκ Χο (Χιροσίμα), Χονγκ Γέονγκ Χο (Αουγκσμπουργκ), Κακ Τάε Χούι (Αλ Χιλάλ), Λι Γιονγκ (Ουλσάν), Κιμ Τσανγκ Σου (Κασίμα Ρεϊσόλ).

Μέσοι: Κι Σουνγκ Γουένγκ (Σάντερλαντ), Χα Ντάε Σουνγκ (Γκουοάν), Χαν Κουκ Γιουνγκ (Κασίμα Ρεϊσόλ), Παρκ Γιονγκ Γου (Γκουανγκζού), Κιμ Μπο Κιούνγκ (Κάρντιφ), Λι Τσουνγκ Γονγκ (Μπόλτον), Γι Ντονγκ Γον (Αουγκσμπουργκ), Σον Χέονγκ Μιν (Λεβερκούζεν).

Επιθετικοί: Κου Για Σέολ (Μαϊντς), Λι Κέουν Χο (Σανγκζού), Παρκ Τσου Γιουνγκ (Γουότφορντ), Κιμ Σιν Γουκ (Ουλσάν).

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.