Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Το προφίλ των ΗΠΑ

Το προφίλ των ΗΠΑ

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
11/6/2014 18:52
Λίγες ημέρες πριν την έναρξη του Μουντιάλ της Βραζιλίας, το agones.gr σας παρουσιάζει αναλυτικά τις 32 ομάδες που θα αγωνιστούν στα γήπεδα της «χώρας του καφέ». Γράφει ο Κώστας Καραγιαννόπουλος:

Πιστή στο ραντεβού της αποδείχθηκε για ακόμα μια φορά η Εθνική ομάδα των ΗΠΑ, καθώς θα δώσει για 7η συνεχόμενη φορά το «παρών» σε τελική φάση Μουντιάλ με στόχο να κάνει την έκπληξη.

Η ομάδα του Γιούργκεν Κλίνσμαν, έναν χρόνο μετά την κατάκτηση του «Γκολντ Καπ» θα προσπαθήσει να ξεχωρίσει με την παρουσία της στα γήπεδα της Βραζιλίας, ωστόσο σε όμιλο με Γερμανία, Πορτογαλία και Γκάνα, πολύ δύσκολα θα καταφέρει να προκριθεί στους «16».

Ιστορία στο θεσμό


Το προφίλ των ΗΠΑ
Έχει δώσει το παρών σε 9 διοργανώσεις, μετρώντας μια συμμετοχή σε ημιτελικά το μακρινό 1930, ενώ στη σύγχρονη ιστορία της μετράει ως καλύτερη επίδοση την πρόκριση στους «8» το 2002 αλλά και δύο πορείες ως το «16» το 1994 και το 2010.

Συμμετείχε στο πρώτο Μουντιάλ του 1930 που διεξήχθη στη Ουρουγουάη φτάνοντας μέχρι τα ημιτελικά με πρωταγωνιστή τον Πάτνουντ (πρώτος παίκτης που σημειώνει χατ-τρικ στη διοργάνωση), ωστόσο στους «4» γνώρισε συντριβή με 6-1 από την Αργεντινή.

Μετά από δύο απογοητευτικές εμφανίσεις το 1934 και το 1950 όπου έχει να υπερηφανεύεται απλώς στο ότι έγινε η πρώτη ομάδα που υποχρέωσε την Αγγλία σε ήττα στο θεσμό, επέστρεψε το 1990 στη διοργάνωση και τέσσερα χρόνια μετά έφτασε ως οικοδέσποινα στους «16», όπου ηττήθηκε με 1-0 από τη Βραζιλία.

Ακολούθησαν άλλες τέσσερις παρουσίες στη διοργάνωση, με την ομάδα να φτάνει ως τους «8» το 2002, αποκλείοντας με 2-0 το «γειτονικό» Μεξικό στους «16», αλλά χάνοντας στη συνέχεια με 1-0 από τη Γερμανία.

Το 2006 δεν πέρασε τη φάση των ομίλων, ωστόσο το 2010 έφτασε μέχρι τους «16». Τερμάτισε πρώτη σε όμιλο με Αγγλία, Σλοβενία και Αλγερία όμως στην επόμενη φάση αποκλείστηκε στην παράταση από τη Γκάνα (2-1), την οποία θα αντιμετωπίσει στη Βραζιλία.

Πως βρέθηκε στη Βραζιλία:


Το προφίλ των ΗΠΑ
Όπως αναμενόταν, δεν δυσκολεύτηκε για να πάρει την πρόκριση, τερματίζοντας πρώτη σε όμιλο με Κόστα Ρίκα, Ονδούρα, Μεξικό, Παναμά και Τζαμάικα.

Με απολογισμό τέσσερις νίκες, μια ισοπαλία και μία ήττα, τερμάτισε αρχικά πρώτη στον όμιλο του 3ου προκριματικού γύρου με Τζαμάικα, Γουατεμάλα και Αντίγκουα για να κάνει περίπατο στον 4ο προκριματικό γύρο, σημειώνοντας 7 νίκες, μια ισοπαλία και δύο ήττες.

Κέρδισε όλα τα παιχνίδια στην έδρα της, νικώντας μεταξύ άλλων Μεξικό (2-0), Κόστα Ρίκα (1-0) και Ονδούρα (1-0), ωστόσο ηττήθηκε από τις δύο τελευταίες εκτός έδρας με 3-1 και 2-1 αντίστοιχα.

Προπονητής:


Γιούργκεν Κλίνσμαν (49 ετών)

Το προφίλ των ΗΠΑ
Παλαίμαχος Γερμανός άσος και πρώην ομοσπονδιακός τεχνικός της Γερμανίας, την οποία θα συναντήσει στα γήπεδα της Βραζιλίας σε μια πολύ ενδιαφέρουσα αναμέτρηση με τον πρώην συνεργάτη του Γιόακιμ Λεβ.

Ο 49χρονος ο οποίος στη διετή θητεία του (2004-06) οδήγησε την τότε οικοδέσποινα Γερμανία ως τα ημιτελικά του Μουντιάλ του 2006, χάνοντας την πρόκριση για τον τελικό στην παράταση από την Ιταλία, ανέλαβε το «τιμόνι» των ΗΠΑ τον Ιούλιο του 2011 με μεγάλο στόχο να αναδείξει μία νέα γενιά ποδοσφαιριστών.

Ο ίδιος στην πρώτη του διεθνή διοργάνωση με τις ΗΠΑ, οδήγησε την ομάδα στην κατάκτηση του «Γκολντ Καπ» το περασμένο καλοκαίρι και τον Δεκέμβριο του παραδόθηκαν τα «κλειδιά» από την ομοσπονδία, καθώς υπέγραψε συμβόλαιο μέχρι το 2018!

Παίκτες-κλειδιά:


Το προφίλ των ΗΠΑ
Μετά την πολυσυζητημένη απουσία του Ντόνοβαν ο οποίος «κόπηκε» από τον Κλίνσμαν, ο ρόλος του ηγέτη πηγαίνει στον Κλιντ Ντέμπσεϊ, με τον 31χρονο μεσοεπιθετικό να αποτελεί έναν από τους πιο ταλαντούχους παίκτες στο ρόστερ των ΗΠΑ αλλά και πρώτο σκόρερ της ομάδας στα προκριματικά με 7 γκολ.

Στην επίθεση ο Άλντιντορ, παρά την κακή χρονιά με τη φανέλα της Σάντερλαντ, αναμένεται να πάρει φανέλα βασικού την ώρα που στην ομάδα υπάρχουν και οι Βοντολόφσκι και Γιονχάνσον, ενώ στη μεσαία γραμμή ξεχωρίζει η παρουσία του πρώην άσου της Ρόμα, Μπράντλει αλλά και του Τζόουνς που αγωνίζεται στη Μπεσίκτας.

Στην άμυνα ο Κάμερον της Στόουκ είναι το πιο γνωστό όνομα λόγω της παρουσίας του στην Πρέμιερ Λιγκ, ενώ ελπιδοφόρος είναι ο 21χρονος στόπερ της Χέρτα, Μπρουκς.

Κάτω από τα δοκάρια, ο Χάουαρντ της Έβερτον στα 35 του συνεχίζει να πραγματοποιεί πολύ καλές εμφανίσεις στην Πρέμιερ Λιγκ, ενώ σε περίπτωση τραυματισμού, ο Γκουζαν της Άστον Βίλα αποτελεί αξιόπιστη εναλλακτική.

Τι θέλει/Τι μπορεί:


Το προφίλ των ΗΠΑ
Να πραγματοποιήσει καλές εμφανίσεις και να εξαντλήσει τις πιθανότητες της για πρόκριση στους «16» του θεσμού.

Βέβαια σε όμιλο με Γερμανία, Πορτογαλία και Γκάνα ο βαθμός δυσκολίας είναι μεγάλος για την ομάδα του Κλίνσμαν, η οποία πολύ δύσκολα θα καταφέρει να περάσει στους «16».

Γι’ αυτό και οι πρωταθλητές Βόρειας και Κεντρικής Αμερικής θα ταξιδέψουν χωρίς άγχος στη Βραζιλία όπου θα προσπαθήσουν να ευχαριστηθούν το παιχνίδι και να δυσκολέψουν το έργο των αντιπάλων τους.

«Κλειδί» το παιχνίδι της πρεμιέρας με τη Γκάνα, όπου εάν καταφέρουν να πάρουν τη νίκη, τότε θα έχουν ελπίδες για την πρόκριση, η οποία εάν επιτευχθεί θα πρόκειται για μεγάλη έκπληξη.

Το ρόστερ:


Τερματοφύλακες: Μπραντ Γκούζαν (Άστον Βίλα), Τιμ Χάουαρντ (Έβερτον), Νικ Ριμάντο (Ρεάλ Σολτ Λέικ)

Αμυντικοί: ΝταΜάρκους Μπίσλεϊ (Πουέμπλα), Ματ Μπέσλερ (Σπόρτινγκ Κάνσας Σίτι), Τζον Μπρουκς (Χέρτα), Τζεφ Κάμερον (Στόουκ), Τίμι Τσάντλερ (Νυρεμβέργη), Ομάρ Γκονσάλες (Λος Άντζελες Γκάλαξι), Φάμπιαν Τζόνσον (Χόφενχαϊμ), ΝτεΑντρέ Γιέντλιν (Σιάτλ Σάουντερς)

Μέσοι: Κάιλ Μπέκερμαν (Ρεάλ Σολτ Λέικ), Αλεχάντρο Μπεντόγια (Ναντ), Μάικλ Μπράντλεϊ (Τορόντο), Μπραντ Ντέιβις (Χιούστον Ντάιναμο), Μιξ Ντίσκερουντ (Ρόζενμποργκ), Γιούλιαν Γκριν (Μπάγερν), Τζερμέιν Τζόουνς (Μπεσίκτας), Γκρέιαμ Ζούσι (Σπόρτινγκ Κάνσας Σίτι)

Επιθετικοί: Τζόσι Άλτιντορ (Σάντερλαντ), Κλιντ Ντέμπσεϊ (Σιάτλ Σάουντερς), Άρον Γιονχάνσον (Άλκμααρ), Κρις Βοντολόφσκι (Σαν Χοσέ Έρθκουεϊκς)

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.