Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Ζαρντίμ: «Δεν έχω καταλάβει γιατί έφυγα»

Ζαρντίμ: «Δεν έχω καταλάβει γιατί έφυγα»

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
8/4/2013 14:23
Ακόμα και σήμερα, ο Λεονάρντο Ζαρντίμ αδυνατεί να καταλάβει τους λόγους που είδε την πόρτα της εξόδου από τον Ολυμπιακό.

Ο πρώην προπονητής των «ερυθρόλευκων» σε συνέντευξη του στην «A Bola», τόνισε πως δεν γνωρίζει ακόμα τον λόγο για την πρόωρη διακοπή της συνεργασίας του με την ομάδα, υποστηρίξε πως το έργο του ήταν απόλυτα επιτυχημένο, ενώ στη συνέχεια μίλησε για την ζωή που συνάντησε στην Ελλάδα καθώς και το Ελληνικό πρωτάθλημα.

Μάλιστα ο ίδιος ανέφερε ότι ο Ολυμπιακός βρίσκεται κοντά στο επίπεδο των κορυφαίων ομάδων στη Πορτογαλία, ωστόσο συμπλήρωσε πως οι υπόλοιπες (συμπεριλαμβανομένου τον Παναθηναϊκό), είναι στο επίπεδο των ομάδων στο δεύτερο μισό της βαθμολογίας στη Πορτογαλία.

Αναλυτικά η συνέντευξη:


Η απόλυσή σας προκάλεσε έκπληξη στην Πορτογαλία. Τι συνέβη;

«Ακόμη και μέχρι σήμερα δεν μπορώ να καταλάβω. Ο Ολυμπιακός έκανε την καλύτερη πορεία του τα τελευταία 40 χρόνια και τη δεύτερη καλύτερη πορεία του στο Champions League, ενώ συνεχίζαμε και στο Κύπελλο. Κι όλα αυτά τη στιγμή που η διοίκηση μείωσε σημαντικά το μπάτζετ στην αρχή της σεζόν και η ομάδα έχασε έξι σημαντικούς παίκτες, τον Ζαν Μακούν, τον Όλοφ Μέλμπεργκ, τον Πάμπλο Ορμπάιθ, τον Ιβάν Μαρκάνο, τον Αβραάμ Παπαδόπουλο και τον Κέβιν Μιραλάς. Αναδομήσαμε την ομάδα και ήρθε η διοίκηση και μου είπε ξαφνικά ότι με απαλλάσσουν από τα καθήκοντά μου».

Σας έδωσαν εξηγήσεις για αυτή την ξαφνική απόφαση;«Όχι συγκεκριμένες. Γινόταν λόγος ότι ο πρόεδρος δεν είχε μείνει ικανοποιημένος από την απόδοση της ομάδας, αλλά αυτό δεν ήταν λόγος. Όλες οι καλές ομάδες έχουν τέτοια παιχνίδια. Υπήρχαν ποδοσφαιριστές που δεν ήταν ικανοποιημένοι επειδή δεν έπαιζαν, αλλά αυτό είναι φυσιολογικό για όλες τις ομάδες. Ακόμη μιλάω με ανθρώπους στην Ελλάδα και δεν έχουν καταλάβει ούτε εκείνη την απόφαση του προέδρου του Ολυμπιακού».

Παρά την πρόωρη αποχώρησή σας, μείνατε ευχαριστημένος από την εμπειρία στο ελληνικό πρωτάθλημα;

«Η κατάληξη για μένα δεν ήταν η καλύτερη, αλλά αυτό δεν αλλάζει την άποψή μου για την Ελλάδα. Βρήκα καταπληκτικούς φιλάθλους και απόλαυσα να δουλεύω στον Ολυμπιακό. Υπήρχαν κάποιες ιδιαιτερότητες, όπως η απαγόρευση μετακίνησης οπαδών. Είναι τόσο πολύ το πάθος, που η λίγκα δεν το επιτρέπει. Οι οπαδοί μας δεν μπορούσαν να πάνε σε άλλες πόλεις για να μας δουν. Όλα για λόγους ασφαλείας. Ο καιρός στην Ελλάδα είναι καταπληκτικός και το φαγητό πολύ νόστιμο».

Η κρίση ήταν αισθητή σε σας στην καθημερινότητά σας στην Ελλάδα;

«Οι Έλληνες διαμαρτύρονται περισσότερο από τους Πορτογάλους. Είναι πιο πολύ αγανακτισμένοι, βράζει περισσότερο το αίμα τους. Προσπαθούν να ξεπεράσουν αυτή την άσχημη κρίση. Δεν βίωσα τις συνέπειες της κρίσης και δεν μπορώ να μιλήσω για τους ανθρώπους που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα. Πάντως υπήρχαν κάποιες ομοιότητες μεταξύ Ελλήνων και Πορτογάλων».

Το επίπεδο του ελληνικού πρωταθλήματος είναι χαμηλότερο από αυτό του πορτογαλικού;

«Ναι, αναμφίβολα, ο Ολυμπιακός πλησιάζει τις κορυφαίες ομάδες της Πορτογαλίας, αλλά οι υπόλοιπες είναι στο επίπεδο εκείνων που είναι στο δεύτερο μισό της βαθμολογίας στην Πορτογαλία. Ακόμη και ο Παναθηναϊκός. Πολλές ομάδες μείωσαν σημαντικά το μπάτζετ τους, όπως συνέβη και στην Πορτογαλία. Πλέον οι μισοί παίκτες του Ολυμπιακού είναι Έλληνες. Αυτό δεν συνέβαινε πριν κάποια χρόνια».

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.