Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Έκτη άνοδος σε εννέα χρόνια για τη Φλίτγουντ!

Έκτη άνοδος σε εννέα χρόνια για τη Φλίτγουντ!

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
26/5/2014 19:52
Συνεχίζει να γράφει ιστορία η Φλίτγουντ Τάουν η οποία κέρδισε με 1-0 την Μπέρτον στον τελικό των πλει-οφ της Λιγκ 2 και ανέβηκε στην 3η κατηγορία της Αγγλίας για πρώτη φορά στην ιστορία της, εξασφαλίζοντας την έκτη άνοδο της σε εννέα χρόνια!

Δεν σταματάει πουθενά η Φλίτγουντ Τάουν, καθώς η ομάδα από τον Λανκασάιρ κέρδισε με 1-0 την Μπέρτον στο «Γουέμπλει» και ανέβηκε στην 3η κατηγορία για πρώτη φορά στην ιστορία της.

Μπορεί το επίτευγμα της να φαντάζει αδιάφορο για τους μη υποστηρικτές της ομάδας, ωστόσο αν αναλογιστεί κανείς ότι πριν από 9 χρόνια αγωνίζονταν στην 9η κατηγορία (!) του αγγλικού ποδοσφαίρου, τότε αξίζει να ξετυλίξουμε το κουβάρι των επιτυχιών για τον σύλλογο που ξεκινάνε τη σεζόν 2004-05.

Η Φλίτγουντ, έχοντας επανιδρυθεί το 1997, συμμετείχει τότε στην 9η κατηγορία του αγγλικού ποδοσφαίρου και κατάφερε να να ανέβει στην «Ντιβίζιον Ουάν» της «Νόθερν Πρέμιερ Λιγκ», κατακτώντας το τοπικό πρωτάθλημα.

Έκτη άνοδος σε εννέα χρόνια για τη Φλίτγουντ!
Στην πρώτη της σεζόν τερμάτισε στη δεύτερη θέση και εξασφάλισε την άνοδο για την «Πρέμιερ Ντιβίζιον», ήτοι 7η κατηγορία του αγγλικού ποδοσφαίρου. Εκεί τερμάτισε 8η τη σεζόν 2006-07, ωστόσο ένα χρόνο μετά κατέκτησε το πρωτάθλημα και παράλληλα την άνοδο για την «Κόνφερενς Νορθ».

Ωστόσο ούτε εκεί «κατάφερε» να στεριώσει καθώς τη σεζόν 2009-10 κέρδισε την άνοδο στην ημι-επαγγελματική Κόνφερενς (5η κατηγορία)!

Εκεί με πρωταγωνιστή τον νυν επιθετικό της Λέστερ, Βάρντι ο οποίος πέτυχε 31 γκολ, κέρδισε το πρωτάθλημα το 2012 και την παρουσία της στις επαγγελματικές κατηγορίες.

Έτσι, φτάνουμε στο σήμερα καθώς ένα χρόνο μετά την 13η θέση που τερμάτισε τη σεζόν 2012-13, έφτασε στον τελικό των πλει-οφ και πήρε το εισιτήριο για την 3η κατηγορία, ολοκληρώνοντας μια εντυπωσιακή πορεία προς τις κορυφαίες κατηγορίες

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.