Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Γιουρόπα Λιγκ: Το σήκωσε η Σεβίλλη (video)

Γιουρόπα Λιγκ: Το σήκωσε η Σεβίλλη (video)

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
15/5/2014 00:41
Η Σεβίλλη ήταν η μεγάλη νικήτρια στον τελικό του Γιουρόπα Λιγκ καθώς επικράτησε με 4-2 της Μπενφίκα στα πέναλτι μετά το ισόπαλο 0-0 σε 120 λεπτά αγώνα και πήρε το τρίτο της τρόπαιο στην διοργάνωση σε ισάριθμους τελικούς! Δεν έσπασαν την κατάρα του Γκούτμαν οι «αετοί» που μετρούν 8 χαμένους ευρωπαϊκούς τελικούς από το 1962!

Η Μπενφίκα βρέθηκε μια «ανάσα» απ’ το να «σπάσει» την κατάρα των επτά χαμένων τελικών, ωστόσο δεν κατάφερε να κερδίσει τη Σεβίλλη στα πέναλτι μετά το 0-0 σε κανονική διάρκεια και παράταση, με τους Ανδαλουσιανούς να κερδίζουν στη... ρώσικη ρουλέτα (4-2) και να σηκώνουν το τρόπαιο για 3η φορά στην ιστορία τους και πρώτη μετά το 2007 (τότε Κύπελλο ΟΥΕΦΑ).

Οι Πορτογάλοι ήταν καλύτεροι στη μεγαλύτερη διάρκεια του τελικού, δημιούργησαν ευκαιρίες για γκολ και έχασαν τρεις μεγάλες στιγμές με τους Μάξι Περέιρα, Ροντρίγκο και Γκαϊτάν στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους, με την Σεβίλλη να είχε από την πλευρά της μια καλή ευκαιρία με τον Μορένο στο 37’.

Γιουρόπα Λιγκ: Το σήκωσε η Σεβίλλη (video)
Στην επανάληψη, ο ρυθμός του αγώνα βελτιώθηκε αισθητά με την μπάλα να πηγαίνει πάνω-κάτω σε πολλά διαστήματα και τη Μπενφίκα να είχε σημαντικές ευκαιρίες για γκολ με τους Ροντρίγκο και Λίμα στο 48’. Στον αντίποδα η Σεβίλλη που ήταν «φωτιά» στις αντεπιθέσεις απείλησε με τρείς καλές στιγμές του Ρέγες (53’, 55’, 61’).

Στη συνέχεια ο ρυθμός «πάγωσε», με την Μπενφίκα να είχε την κατοχή αλλά να μην μπορούσε να βρει τη λύση απέναντι στην άμυνα των Ισπανών, οι οποίοι φάνηκε ότι ήθελαν να οδηγήσουν το παιχνίδι στην παράταση.

Στον έξτρα χρόνο οι «αετοί» απείλησαν με φάουλ του Λίμα στο 99', ενώ στο 101’ η Σεβίλλη παραλίγο να ανοίξει το σκορ καθώς ο Μπάκα βγήκε τετ-α-τετ με τον Ομπλακ μετά από αντεπίθεση, ωστόσο ο Κολομβιανός έστειλε τη μπάλα δίπλα από τα δοκάρια.

Το παιχνίδι οδηγήθηκε στα πέναλτι, εκεί όπου οι Καρντόσο και Ροντρίγκο με αδύναμα χτυπήματα επέτρεψαν στον Μπέτο να αποκρούσει και να αποτελέσει τον μεγάλο πρωταγωνιστή στη νίκη της Σεβίλλης με 4-2, καθώς Μπάκα, Εμπιά, Κόκε και Γκαμέιρο δεν αστόχησαν για τους Ισπανούς.

Έτσι η Σεβίλλη κατέκτησε το 3ο τρόπαιο της στον θεσμό σε ισάριθμους τελικούς και θα διεκδικήσει το Ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ κόντρα σε Ρεάλ ή Ατλέτικο τον Αύγουστο στο Κάρντιφ.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι Ανδαλουσιανοί έγιναν η τελευταία ομάδα που κατακτά το Γιουρόπα Λιγκ αλλά δεν παίρνει εισιτήριο για τους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ της επόμενης περιόδου, κανονισμός που θα ισχύσει από την επόμενη σεζόν στη διοργάνωση.

Στον αντίποδα, η… καταραμένη Μπενφίκα έφτασε στην πηγή χωρίς να πιεί νερό για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, μετά τον περσινό χαμένο τελικό από την Τσέλσι.

Σεβίλλη (Ουνάι Έμερι): Μπέτο, Κόκε, Παρέχα, Φάτζιο, Αλμπέρτο, Καρίτσο, Εμπιά, Ρέγες (78’ Μαρίν, 104’ Γκαμεϊρό), Βιτόλο (111’ Φιγκέιρας),Μπάκα, Ράκιτιτς

Μπενφίκα (Zόρζε Ζέσους): Όμπλακ, Περέιρα, Λουιζάο, Γκαράι, Σικέιρα (99’ Καρντόσο), Γκόμες, Αμορίμ, Γκαϊτάν (119’ Καβαλέιρο), Σουλεϊμανί (24’ Αλμέιδα), Λίμα, Ροντρίγκο

Τα πέναλτι:



Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.