Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Γιουρόπα Λιγκ: Στον τελικό Μπενφίκα και Σεβίλλη

Γιουρόπα Λιγκ: Στον τελικό Μπενφίκα και Σεβίλλη

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
2/5/2014 00:11
Μπενφίκα και Σεβίλλη είναι οι δύο φιναλίστ του φετινού Γιουρόπα Λιγκ, καθώς η πρώτη άντεξε την πίεση της Γιουβέντους, κρατώντας το 0-0 μέχρι το φινάλε, σκορ που της επιτρέπει να επιστρέψει στο Τορίνο για τον τελικό, εκεί που θα βρεθούν και οι Ανδαλουσιανοί χάρη στο γκολ του Εμπιά στο 90+4’ που δεν επέτρεψε στη Βαλένθια να πάρει την πρόκριση παρά τη νίκη της με 3-1 στο «Μεστάγια»!

Στον τελικό του Γιουρόπα Λιγκ για 2η συνεχόμενη φορά θα βρεθεί η Μπενφίκα, η οποία άντεξε την ασφυχτική πίεση της Γιουβέντους, κρατώντας το 0-0 μέχρι το φινάλε στο Τορίνο και χάρη στο 2-1 του πρώτου αγώνα στο «Ντα Λουζ», θα επιστρέψει στην ιταλική πόλη για να διεκδικήσει το τρόπαιο που έχασε πέρσι στις καθυστερήσεις κόντρα στην Τσέλσι!

Η Γιουβέντους ψάχνοντας το γκολ που θα της έδινε σκορ πρόκρισης, δημιούργησε ευκαιρίες για γκολ με τους Τέβες, Πίρλο και Βιδάλ, με τον δεύτερο μάλιστα να είχε τεράστια στιγμή για το 1-0 στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους, καθώς ο Λουιζάο σταμάτησε στη γραμμή τη κεφαλιά του Χιλιανού άσου.

Το έργο της «Γηραιάς Κυρίας» φάνηκε να γινόταν εύκολο όταν ο Πέρεζ αποβλήθηκε στο 67’, αφήνοντας την Μπενφίκα με αριθμητικό μειονέκτημα, ωστόσο η ομάδα του Αντόνιο Κόντε δεν κατάφερε να πετύχει το πολυπόθητο γκολ, χάνοντας μια μεγάλη ευκαιρία να διεκδικήσει το τρόπαιο του Γιουρόπα Λιγκ στην έδρα της, καθώς ο τελικός θα γίνει στο Τορίνο!

Αντίθετα, η Μπενφίκα θα επιστρέψει στην ιταλική πόλη για να διεκδικήσει τον τίτλο μετά την περσινή απώλεια, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως θα είναι ο 3ος τελικός που θα συμμετάσχει τη φετινή σεζόν μετά από αυτούς για το Κύπελλο και το Λιγκ Καπ Πορτογαλίας!

Ωστόσο η ομάδα του Ζεσούς θα παίξει στον τελικό δίχως τους τιμωρημένους Πέρες, Μάρκοβιτς και Σάλβιο!

Γιουβέντους: Μπουφόν, Κιελίνι, Κάσερες, Μπονούτσι (73’ Τζιοβίνκο), Λιχστάινερ, Πογκμπά, Πίρλο, Ασαμόα, Βιδάλ (79’ Μαρκίζιο), Τέβες, Γιορέντε (78’ Οσβάλντο)

Μπενφίκα: Ομπλάκ, Λουιζάο, Μάξι Περέιρα, Σικέιρα, Γκαράι, Ρούμπεν Αμορίμ, Γκαϊτάν (76’ Σάλβιο), Πέρες, Λίμα, Ροντρίγκο, Μάρκοβιτς (86’ Σουλεϊμάνι)

Πρόκριση στο 90+4’ για Σεβίλλη


Γιουρόπα Λιγκ: Στον τελικό Μπενφίκα και Σεβίλλη
Η Βαλένθια έκανε –όπως και κόντρα στη Βασιλεία- την μεγάλη ανατροπή, καθώς παρότι ηττήθηκε με 2-0 από τη Σεβίλλη στην Ανδαλουσία, κατάφερε να προηγηθεί με 3-0 στο 70’, ωστόσο ο Εμπιά με γκολ στο 90+4’ διαμόρφωσε το τελικό 3-1 και δεν επέτρεψε στις «νυχτερίδες» να πάρουν το εισιτήριο για τον τελικό!

Απίστευτο παιχνίδι στο «Μεστάγια», καθώς η Βαλένθια έκανε την μεγάλη ανατροπή απέναντι στη Σεβίλλη, ωστόσο οι Ανδαλουσιανοί με γκολ του Εμπιά στο φινάλε του ματς, γνώρισαν «γλυκιά» ήττα με 3-1 και «σφράγισαν» το εισιτήριο για τον τελικό του Γιουρόπα Λιγκ.

Οι «νυχτερίδες» πήραν προβάδισμα στο 14ο λεπτό με όμορφο τέρμα του Φεγκουλί, ενώ στο 26’ ισοφάρισαν το σκορ του πρώτου αγώνα χάρη σε κεφαλιά του Ζόνας, ο οποίος σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι, με τη μπάλα εν συνεχεία να χτυπά στην πλάτη του Μπέτο και να καταλήγει στα δίχτυα για το 2-0!

Στο 69’ ο Ματιέ «έγραψε» το 3-0 δίνοντας σκορ πρόκρισης για τη Βαλένθια, ωστόσο ο Εμπιά με κεφαλιά στο 4ο λεπτό των καθυστερήσεων, «πάγωσε» το Μεστάγια και χάρισε στη Σεβίλλη την πρόκριση στον τελικό του Γιουρόπα Λιγκ για πρώτη φορά μετά το 2007, όταν τότε λεγόταν ακόμα Κύπελλο UEFA.

Βαλένθια: Άλβες, Περέιρα, Κόστα, Ματιέ, Μπερνάτ, Παρέχο (78' Φουέγο), Κεϊτά, Φεγκουλί, Βάργκας, Πιάτι (62' Καρτάμπια), Ζόνας (85' Μπαραγάν)

Σεβίλλη: Μπέτο, Κόκε, Φάσιο, Παρέχα, Ναβάρο, Εμπιά, Καρίσο, Βιτόλο, Ράκιτιτς, Ρέγιες (79' Μαρίν), Μπάκα (66' Γκαμεϊρό)

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.