Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Σαββίδης: «Δεν θα διστάσω να ρίξω τον ΠΑΟΚ στη Γ’ Εθνική»

Σαββίδης: «Δεν θα διστάσω να ρίξω τον ΠΑΟΚ στη Γ’ Εθνική»

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
1/5/2014 01:21
Βολές κατά πάντων εκτόξευσε ο Ιβάν Σαββίδης, ο οποίος δήλωσε πως δεν θα διστάσει να ρίξει τον ΠΑΟΚ στην Γ΄ Εθνική αν δεν λυθεί το θέμα των χρεών, προανήγγειλε «ξήλωμα» του νυν Δ.Σ, αποκαλύπτοντας μάλιστα πως το νέο θα έχει οργανωμένους, κάλεσε τους παίκτες στους όποιους δεν αρέσει η φανέλα να αποχωρήσουν από την ομάδα, ενώ ανέφερε πως η αντίδραση του θα είναι σκληρή για την αφαίρεση βαθμών.

Για την επόμενη ημέρα του ΠΑΟΚ μίλησε ο Ιβάν Σαββίδης, αναλύοντας όλα τα θέματα που απασχολούν την ομάδα.

Ο ισχυρός άνδρας του ΠΑΟΚ δήλωσε ότι δεν μετάνιωσε για την εμπλοκή του με τον «δικέφαλο του Βορρά» και ότι στόχος του είναι να τον κάνει μεγάλη ευρωπαϊκή ομάδα.

Ο ίδιος σχολίασε την τιμωρία ΕΠΟ, ενώ αποκάλυψε ότι θα «ξηλώσει» το Δ.Σ νυν διοικητικό συμβούλιο, χαρακτηρίζοντάς το αναποτελεσματικό, και ότι θέλει να τοποθετήσει εντός αυτού δύο εκπροσώπους των οργανωμένων οπαδών.

Παράλληλα αναφέρθηκε στο θέμα του προπονητή, για την έκταση της Θέρμης δίνοντας διορία τριών ημερών να προχωρήσει το θέμα, ενώ αναφέρθηκε και στο θέμα των χρεών, προειδοποιώντας πως:

«Αν δεν πάρουν τα λεφτά από εμάς, πάμε στην τρίτη κατηγορία και ξεκινάμε από το μηδέν για να χτίσουμε μία ομάδα με τις βάσεις της, με το καλύτερο γήπεδο, με τα κέντρα αποκατάστασης...»

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:


Για το σημερινό αγώνα: «Για να μη φαίνομαι τόσο συναισθηματικός, μάλλον πρέπει να μιλάω λιγότερο. Αυτό που φοβόμουν ήταν ότι μετά από ένα τραγικό τελικό θα μπορούσαμε να πέσουμε πολύ κάτω. Παρακολουθώντας το παιχνίδι, όμως, είδα ότι τα παιδιά είχαν αρκετά καλή διάθεση».Για τις άμεσες κινήσεις του: «Αυτές τις μέρες θα κάνω κάποιες συναντήσεις που θα αφορούν στην οργάνωση. Δεν θα ήθελα μία τόσο σημαντική δυσαρέσκεια να περάσει απαρατήρητη. Θα βγάλουμε τα συμπεράσματά μας. Είπα στους παίκτες ότι σε όποιον δεν αρέσει η φανέλα μας να τη βγάλει, να πάρει τα χρήματά του. Όσοι θέλουν να μείνουν, πρέπει να παλεύουν. Τους είπα ότι πρέπει να ξαναφέρουν τη διάθεση στους οπαδούς. Μιλάμε για ποδόσφαιρο, υπάρχουν νίκες, υπάρχουν και ήττες. Σήμερα δε νικήσαμε αλλά δε μπορώ να θυμώνω μαζί τους. Έκαναν τη δουλειά τους"

Για τα συμπεράσματά του από τη θητεία του: «Αυτά τα πρώτα δύο χρόνια μπήκαν κάποια χρήματα και κρατάω ότι έχω ακόμη πολλά να μάθω για το ελληνικό ποδόσφαιρο, που είναι αρκετά ιδιαίτερο. Στόχος μου είναι να σκεφτώ τι είδους ένεση πρέπει να κάνω στον ΠΑΟΚ για να αντέξει τις συνθήκες στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Αν το καταφέρω θα δούμε αλλαγές πολύ σύντομα, αλλά θα είναι πολύ δύσκολο όταν δεν χτίζεται ένα υπόβαθρο για μια μεγάλη ομάδα, να εγγυούμαστε ότι μπορούμε να πετύχουμε μεγάλους στόχους. Θα περιμένω άλλες δύο - τρεις μέρες και αν δεν γίνει κάτι θα αρνηθώ την έκταση στη Θέρμη και θα ζητήσω από τους φίλους του ΠΑΟΚ να μην ψηφίσουν στις εκλογές ανθρώπους που δεν μπορούν να λύσουν προβλήματα επί δύο χρόνια.

Θέλουμε να γίνουμε μεγάλη ομάδα. Με εμένα δεν υπάρχει άλλο ενδεχόμενο πέρα από αυτό. Εγώ είμαι στον ΠΑΟΚ και γινόμαστε μεγάλη ομάδα, αλλιώς δεν υπάρχει λόγος να χάνουμε την υγεία μας και το χρόνο μας. Στη Θεσσαλονίκη και στη Βόρειο Ελλάδα το 80% είναι οπαδοί του ΠΑΟΚ και μέσα σε δύο χρόνια δεν μπορέσαμε να λύσουμε ούτε ένα θέμα του ΠΑΟΚ, ακόμη και με χρηματικά ανταλλάγματα.

Δεν ζητάμε ούτε χάρες, ούτε δώρα. Δεν πιστεύουν ότι είμαστε οργανωμένοι ως μία οικογένεια και υπάρχει έλλειψη τιμωρίας. Από τη στιγμή που η ομάδα είναι στη Θεσσαλονίκη, δεν μπορώ να χτίσω την ομάδα κάπου αλλού. Πρόσφατα κάποιοι φίλοι από τη Σερβία μου είπαν να τους δείξω μία έκταση με το δάχτυλό μου, για να μας τη δώσουν.

Πρόσφατα διαβάσαμε μία έρευνα, όπου τονίζεται ότι οι Έλληνες οπαδοί είναι πολύ ψηλά ως καλύτεροι οπαδοί. Ο κόσμος πονάει το ποδόσφαιρο, αλλά παρόλα αυτά τα γήπεδα είναι άδεια, επειδή δεν υπάρχει ποδόσφαιρο. Δεν μπορείς να κοροϊδέψεις τον κόσμο. Θέλουμε να χτίσουμε ένα αθλητικό κέντρο και σήμερα σε αυτό περπατούν αγελάδες.

Όλοι θυμόμαστε ότι ο ΠΑΟΚ είναι ένα στρατηγικό ρεζερβουάρ του ελληνικού ποδοσφαίρου. Θα πορευόμαστε προς μία μεγάλη ομάδα. Στο σχολείο δεν μου άρεσε να παίρνω χαμηλούς βαθμούς. Πάντα προσπαθούσα για το «άριστα». Έτσι αντιμετωπίζω και τις επιχειρήσεις μου, το καλύτερο επεδίωκα και όταν κατέβαινα στις εκλογές. Εδώ ο στόχος μου είναι να γίνει ο ΠΑΟΚ νούμερο ένα. Όλες οι ομάδες έχουν ιστορία, το σεβόμαστε, ο ΠΑΟΚ όμως δικαιούται περισσότερα στο μέλλον
".

Για τους οπαδούς: «Είμαι απολύτως πεπεισμένος ότι είχα σκεφτεί αρκετά την ανακοίνωσή μου προς τους οπαδούς. Λες και προέβλεπα και τους ζητούσα σε κάθε περίπτωση, ανεξάρτητα με το αποτέλεσμα, να φέρονται με ανοχές, να μη καθοδηγούνται από συναίσθημα, για να μην αρρωστήσει το μυαλό μας».

Για την υπόθεση των χρεών: «Όταν στη Σοβιετική Ένωση ήμασταν περιορισμένοι πίστευα ότι καλύτερο και πιο δίκαιο λαό από τον ελληνικό δεν θα βρεις. Αυτό μας εξηγούσαν στη Σοβιετική Ένωση. Ανακάλυψα ότι πρόκειται για έναν πολύ ιδιαίτερο λαό, λέμε ένα, σκεφτόμαστε το άλλο και κάνουμε το τρίτο. Δεν ξέρω τι γίνεται με τα χρέη. Έχω μία αρκετά σκληρή συζήτηση με το Μαξίμου. Αν θέλετε λεφτά πάρτε τα, αν δεν θέλετε μην τα παίρνετε. Αν δεν πάρουν τα λεφτά από εμάς, πάμε στην τρίτη κατηγορία και ξεκινάμε από το μηδέν για να χτίσουμε μία ομάδα με τις βάσεις της, με το καλύτερο γήπεδο, με τα κέντρα αποκατάστασης.

Μία ομάδα που θα παίζει με τις καλύτερες ομάδες. Αυτά τα λεφτά, που δεν θέλουν να τα πάρουν, ας τα επενδύσουμε στην ανακαίνιση της Τούμπας. Μετανιώνω που έχασα δύο χρόνια και 32 εκατομμύρια ευρώ. Από αυτά τα 22 εκατομμύρια ήταν χρέη προς το δημόσιο. Εγώ πίστεψα και άρχισα να ξεπληρώνω αυτά τα χρέη. Δεν πρέπει να πιστεύεις κανέναν και όλα θα πηγαίνουν καλύτερα. Στη Ρωσία όταν κάνεις κουβέντες έχεις σοβαρές ευθύνες. Εδώ η κατάσταση είναι αρκετά ανησυχητική. Όσοι θέλουν να βεβαιωθούν κατά πόσο κάνω αυτό που λέω, θα πω ότι ποτέ δεν λέω λόγια για τα οποία δεν θα ευθύνομαι. Ότι λέω το κάνω».

Μία απάντηση συνηθισμένη, ναι βέβαια, θα δούμε. Με το Μαξίμου συζητάμε για δύο θέματα. Δεν γίνεται να λέμε για χρέη του ΠΑΟΚ. Ο ΠΑΟΚ δεν χρωστάει σε κανέναν. Αν θεωρούμε ότι ο ΠΑΟΚ χρωστάει τότε να μπούμε σε συνεργασία. Στη Ρωσία έχουμε επιχειρήσεις που από το 1999 δεν πληρώνουμε τίποτα και συνεχίζουν κανονικά.

Εδώ υπάρχουν κάποιες δυνάμεις που βάζουν φρένο στον ΠΑΟΚ. Το δεύτερο θέμα που συζητάμε είναι η σύνταξη των ομογενών. Είναι αδιανόητο στην Ευρώπη να μην τηρούνται κάποια ανθρώπινα δικαιώματα. Εγώ είμαι ένας Έλληνας πολίτης με όλα μου τα δικαιώματα. Στη σταδιοδρομία μου έχω πληρώσει δεκάδες εκατομμύρια ευρώ γι αυτό απαιτώ να με ακούσουν
».

Για την τιμωρία από την ΕΠΟ: «Δεν έχω ακούσει κάτι, από εσάς το μαθαίνω. Μείον τρεις βαθμούς από που; Αν αφορά τα πλέι οφ τότε η αντίδρασή μου θα είναι πολύ σκληρή. Αν δεν μπορούμε να συμπεριφερόμαστε σωστά, τότε θα πληρώνουμε πρόστιμα και αγωνιζόμαστε κεκλεισμένων των θυρών. Αν μας αφαιρέσουν τρεις βαθμούς, όμως, τότε πρέπει να κάνουμε την έρευνά μας και να δούμε ποιοι ήταν οι υπεύθυνοι γι αυτό;».

Αν μετάνιωσε που μπήκε στον ΠΑΟΚ: «Το θέμα είναι ότι η απόφαση να πάρω τον ΠΑΟΚ δεν πάρθηκε προ διετίας. Αφού με βλέπετε πως κυκλοφορώ με το σήμα του ΠΑΟΚ, το κάνω για να δουν όλοι πως ποτέ δε μετανιώνω. Σε κάθε περίπτωση θέλω να είμαστε οι καλύτεροι. Επειδή αυτά που είδα εγώ και θεωρούνται καλύτερα στην Ευρώπη θέλω να είμαστε ακόμα καλύτεροι. Γι' αυτό λυπάμαι που χάνω χρόνο. Λεφτά κάποιοι κερδίζουν και κάποιοι χάνουν. Πριν δύο χρόνια ήμουν 53, τώρα 55 και περπατάω πιο αργά απ' ό,τι πριν. Δε θα ήταν καλύτερα να είχα τώρα ένα ωραίο πάρκινγκ, ένα ωραίο περιβάλλον; Λέω ότι πρέπει να είμαστε αντάξιοι Πολύ πρόσφατα κατάλαβα ότι η καρδιά του ΠΑΟΚ γράφει εδώ.

Γι' αυτό από εδώ δε γίνεται να φύγω. Πρέπει απλώς να κάνουμε ριζική ανακαίνιση για να ανταποκρίνεται σε στις ευρωπαϊκές προδιαγραφές. Από πάνω πρέπει να κλείσουμε το γήπεδο και κάπου αλλού να χτίσουμε βάσεις, δεύτερο γήπεδο, κέντρο αποκατάστασης. Θέλω να αγοράσω γη και να χτίσω μία αθλητική βάση. Όταν σε άλλες χώρες λέω ότι αυτό δεν μπορώ να το πετύχω εκπλήσσονται. Γι' αυτό θεωρώ ότι όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζω με δυναμώνουν. Υπάρχει μία παροιμία. Ο γάιδαρος που έπεσε στη λάσπη κάνει πιο δυνατό τον ιδιοκτήτη του, επειδή αυτός πρέπει να βγάλει τον γάιδαρο από τη λάσπη
.

Αν έχει εντοπίσει τα προβλήματα της ομάδας: «Ναι αλλά είναι κάποια θέματα στα οποία δεν μπορώ να αναφερθώ. Κάτι θα ακούσετε, κάτι θα το κάνουμε πολύ διακριτικά. Κάποιους θα προσλάβουμε, με κάποιους θα κάνουμε διάλογο. Αύριο θα λύσω το διοικητικό συμβούλιο. Το διοικητικό συμβούλιο που δε δουλεύει σωστά πρέπει να λυθεί. Θα ζητήσω να συμμετέχουν στο νέο συμβούλιο δύο άτομα από τους οργανωμένους οπαδούς».

Αν αναζητεί προπονητή: «Θα ήταν παράλογο να συζητάμε σήμερα για προπονητή, αφού έχουμε προπονητή. Το θέμα είναι ότι στον τελικό έγιναν λάθη από εμένα, από τον προπονητή, από όλη την οικογένεια του ΠΑΟΚ, επειδή εμείς πιστεύαμε ότι ο κύριος στόχος μας ήταν να περάσουμε τον Ολυμπιακό. Νικήσαμε σε εκείνο το παιχνίδι και πέσαμε συναισθηματικά. Ακόμη και οι οπαδοί φερόντουσαν σαν να παίζαμε στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ και αυτό δεν μπορούσε να μην έχει επίδραση στους παίκτες. Δεν είναι σωστό να λέμε ότι φταίει ο προπονητής και πρέπει να τον διώξουμε».

Αν θα συμμετέχει ο ίδιος στο νέο διοικητικό συμβούλιο: «Δεν είναι ανάγκη να είσαι πρόεδρος για να διοικείς. Εγώ πάντα λέω ότι είμαι ένας από τους πιο φτωχούς ανθρώπους, επειδή δεν μου ανήκει τίποτα. Όλα ανήκουν στα παιδιά και στη γυναίκα μου. Και ο ΠΑΟΚ επίσης ανήκει στα παιδιά μου 50-50.

Μου αρέσει που είναι ενεργοί και συμμετέχουν στα κοινά του ΠΑΟΚ, πιστεύω ότι από του χρόνου στο Λονδίνο θα κάνουν μαθήματα αθλητικού μάνατζμεντ. Θα προσπαθήσω να έρθω σε συμφωνία με τις μεγαλύτερες ομάδες για να εκπαιδευτούν. Θέλω ένας από τους γιους μου να δέσει τη ζωή του με τον ΠΑΟΚ. Εγώ θέλω να ζήσω πολλά χρόνια και να πεθάνω με αυτή τη φανέλα
».

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.