Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Τσάμπιονς Λιγκ: Θρίαμβος για Ατλέτικο

Τσάμπιονς Λιγκ: Θρίαμβος για Ατλέτικο

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
30/4/2014 23:38
Και τώρα οι δυο τους! Η Ατλέτικο Μαδρίτης με υποδειγματικό στήσιμο από τον Ντιέγκο Σιμεόνε, κέρδισε με 3-1 την Τσέλσι στο «Στάμφορντ Μπρίτζ» και θα αντιμετωπίσει την συμπολίτισσα Ρεάλ στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ που θα διεξαχθεί στις 24ης Μαΐου στη Λισαβόνα. Προηγήθηκαν με Τόρες (36’) οι «μπλε, το γύρισαν οι Αντριάν (44’), Ντιέγκο Κόστα (61’ πεν.) και Τουράν (72’).

Έναν χρόνο μετά το γερμανικό «εμφύλιο», ο φετινός τελικός του Τσάμπιονς Λιγκ θα είναι μαδριλένικη υπόθεση! Και αυτό διότι η Ατλέτικο Μαδρίτης κέρδισε με 3-1 την Τσέλσι στο «Στάμφορντ Μπρίτζ» και πήρε -για πρώτη φορά μετά από 40 χρόνια- το εισιτήριο για τον τελικό της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, εκεί όπου βρίσκεται από την Τρίτη η Ρεάλ!

Η Ατλέτικο είχε την ευκαιρία να πάρει προβάδισμα μόλις στο 5ο λεπτό, έχοντας δοκάρι με σέντρα-σουτ του Κόκε, ενώ στη συνέχεια οι «ροχιμπλάνκος» παίζοντας με διπλή ζώνη άμυνας άφησαν χώρους στην Τσέλσι, η οποία κατάφερε στο 35’ να πάρει κεφάλι στο σκορ χάρη στο γκολ του Φερνάντο Τόρες, ο οποίος δεν πανηγύρισε το τέρμα κόντρα στην πρώην ομάδα του.

Τσάμπιονς Λιγκ: Θρίαμβος για Ατλέτικο
Ωστόσο, οι «ροχιμπλάνκος» δεν πτοήθηκαν και κατάφεραν να ισοφαρίσουν στο 44’ με τον Αντριάν, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε την αδράνεια στην άμυνα των «μπλε» και έδωσε σκορ πρόκρισης στην ομάδα του Σιμεόνε.

Η Τσέλσι χρειαζόταν σκορ, ωστόσο η ομάδα που ξεκίνησε καλύτερα στην επανάληψη ήταν η Ατλέτικο, η οποία απείλησε με σουτ των Τουράν (47’) και Τιάγο (52’) ώσπου στο 58’ ένα αχρείαστο φάουλ του Ετό στον Κόστα εντός περιοχής, επέτρεψε στον Ισπανό να στήσει τη μπάλα στην άσπρη βούλα και να «γράψει» το 2-0 για τους Ισπανούς στο 61’.

Η ομάδα του Ζοζέ Μουρίνιο παραλίγο να απαντήσει άμεσα, με τον Λουίζ να σημαδεύει το δοκάρι του Κουρτουά στο 64’, ωστόσο τα πάντα τελείωσαν στο 72’ όταν ο Τουράν με διπλή προσπάθεια νίκησε τον Σβάρτσερ και «έγραψε» το 3-1, «σφραγίζοντας» την πρόκριση για την Ατλέτικο.

Διαδικαστικά τα υπόλοιπα λεπτά, με το 3-1 να μένει μέχρι το φινάλε και την Ατλέτικο να γράφει ιστορία, παίρνοντας την πρόκριση για τον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ για πρώτη φορά μετά από 40 χρόνια.

Εκεί, θα αντιμετωπίσει τη συμπολίτισσα Ρεάλ, με τον τελικό της Λισαβόνας να περνάει στην ιστορία ως ο πρώτος στον οποίο συμμετέχουν δύο ομάδες από την ίδια πόλη!

Τσέλσι(Ζοσέ Μουρίνιο): Σβάρτσερ, Κόουλ (54’ Ετό), Κέιχιλ, Τέρι, Ιβάνοβιτς, Νταβίντ Λουίζ, Ραμίρες, Αθπιλικουέτα, Γουίλιαν (77’ Σούρλε), Αζάρ, Τόρες (67’ Μπα)

Ατλέτικο Μαδρίτης (Ντιέγκο Σιμεόνε): Κουρτουά, Φιλίπε Λουίς, Γκοντίν, Μιράντα, Χουανφράν, Σουάρεθ, Τιάγο, Κόκε, Αρντά (83’ Κριστιάν Ροντρίγκεθ), Αντριάν (66’ Ραούλ Γκαρθία), Ντιέγκο Κόστα (76’ λ.τ. Σόσα)

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.