Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Γιουρόπα Λιγκ: «Ξέσπασμα» πρόκρισης για Σεβίλλη

Γιουρόπα Λιγκ: «Ξέσπασμα» πρόκρισης για Σεβίλλη

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
25/4/2014 00:24
Η Σεβίλλη με δύο γκολ σε τρία λεπτά (Εμπιά 33’, Μπάκα 36’) κέρδισε με 2-0 τη Βαλένθια στην Ανδαλουσία και πήρε σημαντικό προβάδισμα πρόκρισης για τον τελικό του Γιουρόπα Λιγκ. Οφσάιντ το πρώτο γκολ, είχε δοκάρι στο 87’ η Βαλένθια.

Πολύ κοντά στο να αγωνιστεί για πρώτη φορά σε τελικό Γιουρόπα Λιγκ μετά το 2007 (τότε Κύπελλο ΟΥΕΦΑ) είναι η Σεβίλλη, η οποία κέρδισε με 2-0 την Βαλένθια στον πρώτο ισπανικό εμφύλιο που διεξήχθη στην Ανδαλουσία και πήρε σημαντικό προβάδισμα πρόκρισης για τον τελικό του Τορίνο.

Η Βαλένθια μπήκε πιο δυνατά στο παιχνίδι και είχε την πρώτη καλή στιγμή στο 17’ με σουτ του Αλκάθερ, ωστόσο στη συνέχεια η Σεβίλλη ανέβασε ρυθμούς και κατάφερε να πετύχει δύο τέρματα σε διάστημα τριών λεπτών.

Στο 33ο λεπτό ο Στεφάν Εμπιά άνοιξε το σκορ με εντυπωσιακό τακουνάκι, ωστόσο το γκολ δεν θα έπρεπε να μετρήσει καθώς ο άσος της Σεβίλλη ήταν σε θέση οφσάιντ μετά το φάουλ του Ράκιτιτς και τη κεφαλιά του Καρίσο.

Τρία λεπτά μετά οι Ανδαλουσιανοί πέτυχαν και δεύτερο γκολ με ωραίο σουτ του Μπάκα, ο οποίος «έγραψε» το 2-0 και έφτασε τα 7 γκολ στο Γιουρόπα Λιγκ (μαζί με τα προκριματικά), ενώ στο 44' ο Φάσιο έχασε μεγάλη ευκαιρία με κεφαλιά για το 3-0 .

Η Βαλένθια έψαξε στην επανάληψη το εκτός έδρας γκολ που την έβαζε γερά στο κόλπο πρόκρισης και είχε μεγάλες στιγμές με τον Βάργκας, ο οποίος έστειλε τη μπάλα με σουτ δίπλα από το δοκάρι στο 66’, ενώ ο ίδιος σημάδεψε το δοκάρι των γηπεδούχων στο 87’.

Μάλιστα ένα λεπτό νωρίτερα ο Ζόνας νικήθηκε σε τετ-α-τετ με τον Μπέτο, ο οποίος κράτησε ανέπαφη την εστία του, με αποτέλεσμα η Σεβίλλη να βρίσκεται με το ένα πόδι στον τελικό του Γιουρόπα Λιγκ.

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.