Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Πλατινί: «Ακριβή για το Τσάμπιονς Λιγκ η τεχνολογία γραμμής»

Πλατινί: «Ακριβή για το Τσάμπιονς Λιγκ η τεχνολογία γραμμής»

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
29/3/2013 00:01
Κατά της τεχνολογίας γραμμής στάθηκε για ακόμα μια φορά ο πρόεδρος της ΟΥΕΦΑ, Μισέλ Πλατινί ο οποίος την χαρακτήρισε πολύ ακριβή για λάθη που γίνονται «μια φορά στα 40 χρόνια».

Έτσι ο Γάλλος πρόεδρος της ΟΥΕΦΑ έβαλε τέλος στα σενάρια περί χρησιμοποίησης της συγκεκριμένης τεχνολογίας στο Τσάμπιονς Λιγκ, αφού τόνισε πως θα χρειαστεί να γίνουν εγκαταστάσεις σε 280 γήπεδα, κάτι που θα κοστίσει στην ομοσπονδία περίπου 54 εκατομμύρια ευρώ σε 5 χρόνια, ποσό που προτιμάει να επενδύσει για τις ακαδημίες και τις υποδομές των ομάδων.

Μάλιστα ο ίδιος εξέφρασε την ικανοποίηση του για το σύστημα με τους 5 διαιτητές:

«Προτιμώ να δοθούν χρήματα για τις ακαδημίες και τις υποδομές, παρά για μια τεχνολογία η οποία θα χρειάζεται μια στο τόσο. Θα μας κοστίσει κοντά στα 54 εκατομμύρια ευρώ σε πέντε χρόνια, επομένως κρίνεται ιδιαίτερα ακριβή για λάθη που γίνονται μια φορά στα 40 χρόνια.

Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος με την αποτελεσματικότητα των 5 διαιτητών στο Τσάμπιονς Λιγκ. Πρακτικά δεν έχουν σημειωθεί λάθη και οι διαιτητές μπορούν να βλέπουν τα πάντα που λαμβάνουν χώρα στο χορτάρι
».

Υπενθυμίζεται πως η τεχνολογία γραμμής, η οποία ενημερώνει τον διαιτητή εάν η μπάλα πέρασε ολόκληρη την γραμμή του τέρματος, εφαρμόστηκε σε δοκιμαστικό στάδιο στο Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων της Ιαπωνίας τον Δεκέμβριο και αναμένεται να χρησιμοποιηθεί στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2014 στη Βραζιλία.

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.