Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

«Να φτάσουμε την ΑΕΛ ξανά στην Ευρώπη» (video)

«Να φτάσουμε την ΑΕΛ ξανά στην Ευρώπη» (video)

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
18/3/2014 19:11
Να οδηγήσει την Λάρισα ξανά στην Σούπερ Λιγκ και στην Ευρώπη επιθυμεί ο επικεφαλής των Ισπανών υποψήφιων επενδυτών Λουίς Όλιβερ, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε την Τρίτη.

Πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Τρίτης στο AEL FC ARENA, η συνέντευξη Τύπου των Ισπανών επενδυτών που ενδιαφέρονται να αγοράσουν την ΑΕΛ.

Ο επικεφαλής των Ισπανών υποψήφιων επενδυτών Λουίς Όλιβερ, ο οποίος έχει διατελέσει στο παρελθόν διευθυντής της Μπέτις, δήλωσε πως επιθυμεί να φτάσει την ομάδα ξανά στην Σούπερ Λιγκ και ειδικά στην Ευρώπη.

Ωστόσο όπως τόνισε για να αγοράσει τη ΑΕΛ θα πρέπει πρώτα η ομάδα να εξασφαλίσει την άνοδο της στη Β’ Εθνική, διότι διαφορετικά δεν μπορεί να αγοράσει ερασιτεχνικό σύλλογο.

Μάλιστα κατά τη συνέντευξη Τύπου έγινε η προβολή ενός video με το πλάνο τους για τους «βυσσινί».



Ο υποψήφιος επενδυτής της ΑΕΛ, Λουίς όλιβερ τόνισε:


«Στέκομαι μπροστά σε όλους εσάς, θέλω να είμαι ο ιδιοκτήτης της ΑΕΛ, δεν είμαι δισεκατομμυριούχος, έχω όμως τα χρήματα και η οικογένεια μου ασχολείται με το ποδόσφαιρο. Αυτό που θέλω να σας πω είναι πως έχω πάθος με το ποδόσφαιρο, ποτέ όμως δεν αισθάνθηκα έτσι όπως όταν ήρθα με τον κ. Νικολάε να δω την ΑΕΛ. Μου έκανε τρομερή εντύπωση που 8.000 κόσμος ήταν στο γήπεδο, παρά το ότι η ομάδα παίζει στη Γ’ Εθνική. Μου θύμισε αυτό που γίνεται στην Αγγλία. Τότε ήταν που άρχισα να βλέπω την προοπτική να ασχοληθώ. Και φυσικά μου είπε πολλά ο συνεργάτης μου κ. Νικολάε. Θέλω να ξαναγίνει η πόλη χαρούμενη. Αν περιμένετε τον Αμπράμοβιτς δεν είμαι εγώ, αλλά μπορώ να κάνω το καλύτερο.

Με ένα αυστηρό πλάνο όμως μπορώ να πω ότι θα πετύχουμε. Ξέρω τι σημαίνει ΑΕΛ και κόσμος, ο στόχος μου είναι κάθε Δευτέρα να βλέπω χαρούμενα πρόσωπα στη πόλη και θα το κάνω. Είναι φυσιολογικό κάποιοι να με βλέπετε με σκεπτικισμό. Ίσως κάποιοι θα σκέφτεστε πως θα είμαι πολύ νέος, αλλά η σοφία δεν έρχεται με τα χρόνια. Έχω πραγματικά μεγάλα όνειρα γι’ αυτή την ομάδα και πιστεύω να τα κάνω πραγματικότητα«
».

Ποιες είναι οι επιχειρήσεις σας στην Ελλάδα;

«Αυτήν την στιγμή οι επιχειρήσεις μου είναι να προσφέρω υπηρεσίες παροχής ασφάλειας σε εμπορικά πλοία που παν στην Αφρική».

Έχει κατατεθεί φάκελος στην Ερασιτεχνική;

«Η πρόταση θα κατατεθεί σήμερα. Υπάρχει συμφωνία με τον κύριο Πηλαδάκη και η εγγυητική είναι από αγγλική τράπεζα».

Έχετε ενημέρωση για την πορεία της ΑΕΛ από πέρυσι; Ξέρετε ότι φέτος υπήρξε χορηγός που έβαλε κάποια χρήματα; Γιατί να επιλέξουμε εσάς;

«Όσον αφορά την πρώτη ερώτηση σας εγώ ήρθα στην Ελλάδα τον Οκτώβριο και τον Δεκέμβριο είδα πρώτη φορά την ΑΕΛ. Από τότε την έχω δει άλλες τρεις φορές. Ο κάθε άνθρωπος έχει μια ειδικότητα. Εγώ ασχολούμαι πολλά χρόνια με το ποδόσφαιρο και έχω μεγαλώσει με την Ρεάλ Μπέτις. Η ενασχόληση μου με την Μπέτις δείχνει ότι ξέρω να διαχειρίζομαι μια ομάδα. Για τον χρηματοδότη της ομάδας δεν ξέρω ούτε ξέρω τι έχει κάνει. Αυτό που θέλω εγώ είναι να πάρω την ομάδα και να την οδηγήσω εκεί που της αξίζει«».

Στο πλάνο σας δεν υπήρξε αναφορά στο προπονητικό κέντρο των Δέντρων. Γιατί συνέβη αυτό;

«Αυτήν την στιγμή είμαστε σε διαβουλεύσεις με τον κύριο Πηλαδάκη και για τα Δέντρα. Από εκεί και πέρα αν υπάρχει κάποια λύση, θα αναφερθούμε και στα Δέντρα«».

Ποιες είναι οι εγγυήσεις που μας δίνετε ότι το πλάνο σας θα υλοποιηθεί;

«Η μόνη εγγύηση που μπορούμε να σας δώσουμε είναι ότι θα δουλέψουμε πολύ σκληρά και με πολλή δουλειά θα τα καταφέρουμε«».

Έχετε σκεφτεί το αύριο όσον αφορά το τεχνικό team αλλά και το ρόστερ;

«Η ομάδα μέχρι στιγμής έχει δείξει ότι δουλεύει καλά σαν ομάδα και για αυτό είναι και πρώτη στην κατηγορία της. Δεν γνωρίζω προσωπικά τον προπονητή και τους παίκτες αλλά όταν ανεβεί η ομάδα στην Β’ Εθνική και την πάρουμε εμείς, θα κάνουμε αξιολόγηση στους ποδοσφαιριστές και ανάλογα θα πράξουμε. Για εμάς η Β’ Εθνική είναι ένα σκαλοπάτι για να ανεβούμε στην Super League».

Τι παραγοντικές εμπειρίες έχετε στην ηλικία σας και ποιο είναι το οικονομικό σας background;

«Η πρώτη επαφή μου με το ποδόσφαιρο ήταν με την Χερέθ και έναν χρόνο με την Μπέτις όπου δούλευα ως διευθυντής. Μια ομάδα όπως η Μπέτις σίγουρα ανεβάζει τις απαιτήσεις. Έχω την εμπειρία να πάρω την ΑΕΛ και να την βγάλω στην Super League».

Μας είπατε να ψάξουμε πληροφορίες από το Ίντερνετ. Εμείς, ψάχνοντας βρήκαμε κάποιες πληροφορίες για την εμπλοκή σας με την Χέρεθ αλλά και την Μπέτις και είδαμε κάποια σενάρια που είναι αρνητικά. Τι έχετε να πείτε για αυτό;

«Πριν πάρω την Χερέθ, ανήκε σε άλλον ιδιοκτήτη. Την αγόρασα στην Γ’ Εθνική. Όταν την ανεβάσαμε στην Β’ Εθνική ο παλιός της ιδιοκτήτης ήθελε πάλι να εμπλακεί, κάτι που δεν ήθελε ο πατέρας μου. Μέσω επαφών που είχε στην πόλη προσπάθησε να διώξει την ομάδα από την πόλη ο παλιός ιδιοκτήτης και παίζαμε σε άλλο γήπεδο που ήταν μικρότερο, με αποτέλεσμα να έχουμε λιγότερο κόσμο και εισιτήρια και έτσι πέσαμε και πάλι στην Γ’ Εθνική.

Για να μην διαλυθεί η ομάδα ο πατέρας μου αποφάσισε να την πουλήσει. Με τους ίδιους ποδοσφαιριστές η ομάδα μετά από δύο χρόνια ανέβηκε στην Primera Division. Για το δεύτερο θέμα και όσον αφορά την Μπέτις την αγοράσαμε από τον παλιό της ιδιοκτήτη ενώ ήδη υπήρχε μια δικαστική διαμάχη. Από την στιγμή που ο παλιός ιδιοκτήτης δεν έχει ξεκαθαρίσει κάποια πράματα η ομάδα δεν έχει επιστρέψει σε εμάς, ενώ είμαστε ιδιοκτήτες. Ελπίζουμε μέχρι το τέλος του χρόνου να έρθει η ομάδα στα χέρια μας
».

Του χρόνου η ομάδα πρέπει να κάνει πρωταθλητισμό. Τι χρήματα είστε διατεθειμένοι να βάλετε για να πετύχει η ομάδα αυτό που θέλει;

«Δεν έχω θέμα σε αυτό γιατί θέλουμε να κάνουμε πρωταθλητισμό. Από εκεί και πέρα, θα βοηθήσουμε όσο χρειαστεί στον οικονομικό τομέα».

Αν στο άμεσο μέλλον παραστεί ανάγκη οικονομικής βοήθειας για να βγει η ομάδα στην Β’ Εθνική είστε διατεθειμένος να την βοηθήσετε;

«Είναι πάρα πολύ δύσκολο να βάλεις χρήματα σε κάτι που δεν σου ανήκει».

Για να πάρει η ομάδα άδεια για την Super League ενδεχομένως να χρειαστεί να αποπληρωθούν χρέη προηγούμενων ετών. Γνωρίζετε κάτι για αυτά;

«Δεν γνωρίζουμε το ακριβές νούμερο γιατί ακόμα δεν είναι επίσημο ακόμα. Εμείς θα κάνουμε ότι μπορούμε για να παίζει η ομάδα στην Super League αλλά και στην Ευρώπη».

Ποιος θα είναι ο άνθρωπος που θα είναι σε καθημερινή επαφή με την ομάδα;

«Αυτήν την στιγμή δεν έχουμε αποφασίσει ακόμα».

Η ομάδα θα αποτελείται από Ισπανούς ή ο κορμός θα αποτελείται από Έλληνες;

«Η ομάδα θα είναι μια ελληνική ομάδα, με ισπανική βοήθεια. Το μέλλον τη ομάδας είναι οι Ακαδημίες και οι Νέοι».

Η παρουσία του κυρίου Σάββα αλλά και το ότι η πρώτη παρουσία σας είναι στο AEL FC ARENA έχει δημιουργήσει την εντύπωση ότι από πίσω βρίσκεται ο κύριος Πηλαδάκης. Μπορείτε να κάνετε ένα σχόλιο;

«Με τον κύριο Πηλαδάκη έχω συναντηθεί μόνο μια φορά γιατί ταξιδεύω συχνά».

Στο σημείο αυτό παρενέβη και ο κύριος Λουκάς Σάββας λέγοντας τα εξής:

«Όλοι τον ξέρουμε τον κύριο Πηλαδάκη και δεν είναι στον χαρακτήρα του αλλά ούτε και στον δικό μου να στήσουμε ένα τέτοιο σενάριο. Αυτήν την ομάδα, ως φίλαθλος την αγάπησα, ως φίλαθλος την αγαπώ και ως φίλαθλος θα την υπηρετώ».

Θα επενδύσετε στο γήπεδο επιχειρηματικά όσον αφορά τα καταστήματα;

«Εννοείται, αλλά αυτά θα γίνουν όταν υπάρξει η συμφωνία».

Υπάρχει μια διαμάχη στην Λάρισα όσον αφορά το γεγονός ότι η ομάδα δεν παίζει στο AEL FC ARENA. Μπορείτε να μας αποκαλύψετε την συμφωνία σας όσον αφορά το γήπεδο;

«Όταν πάρουμε την ομάδα θα μπορούμε να μιλήσουμε πιο ξεκάθαρα. Ο κύριος Πηλαδάκης έχει τα ενδιαφέροντα του όσον αφορά το γήπεδο, αλλά εμάς μας ενδιαφέρει να παίξει η ομάδα εδώ».

Τι δικαστική διαμάχη έχετε στην Ισπανία;

«Η δικαστικός της Ισπανίας έχει ξεκινήσει μια διαμάχη απέναντι στον πατέρα μου και τον προηγούμενο ιδιοκτήτη της Χερέθ και η συγκεκριμένη δικαστικός προσπαθεί να το επεκτείνει προς τον πατέρα μου. Προσπαθεί να βγάλει τον πατέρα μου από την ομάδα γιατί υπάρχει ένας όμιλος ανθρώπων που θέλουν να πάρουν την ομάδα».

Σε ένα υποθετικό σενάριο που η ομάδα δεν ανέβει φέτος, το ενδιαφέρον σας θα ήταν το ίδιο;

«Αυτό δεν γίνεται, διότι δεν μπορώ να αγοράσω μια ερασιτεχνική ομάδα. Η πρόσκληση ενδιαφέροντος είναι καθαρά για την Β’ Εθνική».

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.