Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

«Κρέμασε τα παπούτσια» του ο Ριβάλντο

«Κρέμασε τα παπούτσια» του ο Ριβάλντο

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
15/3/2014 18:48
Μετά από 24 χρόνια επαγγελματικής καριέρα, ο Ριβάλντο αποφάσισε να «κρεμάσει τα παπούτσια» του, ανακοινώνοντας την απόφαση του μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο instagram.

Την απόσυρση του από την ενεργό ποδοσφαιρική δράση στα 41 του χρόνια ανακοίνωσε ο Ριβάλντο, καθώς ο Βραζιλιάνος πρώην άσος του Ολυμπιακού και της ΑΕΚ αποφάσισε να βάλει τέλος στην πολύ πλούσια καριέρα μετά από 24 χρόνια στα γήπεδα.

«Ήταν πολλά τα εμπόδια, οι προκλήσεις, οι απογοητεύσεις αλλά ήταν πολύ περισσότερες οι χαρές» δήλωσε μεταξύ άλλων ο Ριβάλντο ο οποίος αγωνίζονταν μέχρι πρόσφατα στην Μόζι Μιρίμ, ομάδα που ήταν και ιδιοκτήτης.

Σε 24 χρόνια καριέρας… βαρέθηκε να σηκώνει τίτλους, κατακτώντας μεταξύ άλλων το Τσάμπιονς Λιγκ με τη Μίλαν το 2003, δύο πρωταθλήματα και ένα Κύπελλο Ισπανίας με την Μπαρτσελόνα, ενώ το 1999 βραβεύτηκε με το βραβείο της «Χρυσής Μπάλας».

Με την Εθνική Βραζιλίας κατέκτησε τα πάντα, καθώς κέρδισε το Μουντιάλ (2002), το Κόπα Αμέρικα (1999) αλλά και το Κύπελλο Συνομοσπονδιών (1997).

Στην θητεία του στην Ελλάδα, κατέκτησε τρία σερί πρωταθλήματα και δύο Κύπελλα με τον Ολυμπιακό, ενώ ψηφίστηκε δύο συνεχόμενες φορές καλύτερος ξένος ποδοσφαιριστής στα ελληνικά γήπεδα.

Αναλυτικά το αντίο του Ριβάλντο:

«Με δάκρυα στα μάτια σήμερα θέλω πρώτα να ευχαριστήσω τον Θεό, την οικογένειά μου για την υποστήριξη και για την αγάπη που εισέπραξα κατά τη διάρκεια και των 24χρόνων ως ποδοσφαιριστής. έλω να ανακοινώσω σε όλους τους οπαδούς μου στον κόσμο ότι η καριέρα μου σαν ποδοσφαιριστής έφτασε στο τέλος της.

Θέλω να πω απλά πως είμαι ευγνώμον για την καριέρα την οποία έχτισα όλα αυτά τα χρόνια. Ήταν πολλά τα εμπόδια, οι προκλήσεις, οι απογοητεύσεις αλλά ήταν πολύ περισσότερες οι χαρές, τα επιτεύγματα, η πορεία και οι αλλαγές.

Ποτέ δεν έχασα τη συγκέντρωσή μου, πάντα με την αφοσίωση και την καθοδήγηση του Θεού. Σε αυτή την μεγάλη πορεία, πολλοί άνθρωποι πέρασαν από την ζωή μου, κάποιο για λίγο και άλλοι που παρέμειναν μέχρι σήμερα. Έχτισα την καριέρα μου πάνω σε ένα θαύμα, φεύγοντας από το Περναμπούκο, χωρίς λεφτά, χωρίς χρηματοδότηση έκτος από κάποιους οικογενειακούς φίλους. Δεν με πίστεψαν γιατροί και προπονητές αλλά είδα το όνειρο μου να γίνεται πραγματικότητα..

Με επιμονή, αφοσίωση και κυρίως χάρη στον Θεό, έγινα ο καλύτερος παίκτης στον κόσμο και παγκόσμιος πρωταθλητής, ανάμεσα σε άλλες πολλές σημαντικές διακρίσεις στο ποδόσφαιρο. Ανάμεσα σε τρόπαια, μετάλλια , διακρίσεις και τίτλους, σε μια γη που τα πάντα είναι αναλώσιμα, αφήνω ιστορία, ίσως αποτελεί και παράδειγμα αλλά σίγουρα μια μαρτυρία που αξίζει να πιστεύει και να αγωνίζεται κανείς γι’αυτή
».

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.