Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Γιουρόπα Λιγκ: Θρίαμβος για Μπενφίκα στο Λονδίνο, «πλήγωσε» τη Γιουβέντους ο Γκόμεζ

Γιουρόπα Λιγκ: Θρίαμβος για Μπενφίκα στο Λονδίνο, «πλήγωσε» τη Γιουβέντους ο Γκόμεζ

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
14/3/2014 00:05
Με το ένα πόδι στους «8» του Γιουρόπα Λιγκ βρίσκεται η Μπενφίκα, καθώς οι «αετοί» κέρδισαν με 3-1 την Τότεναμ μέσα στο Λονδίνο και πήραν σαφέστατο προβάδισμα πρόκρισης για τα προημιτελικά του θεσμού. «Πλήγωσε» τη Γιουβέντους ο Γκόμεζ, πήρε το ντέρμπι η Μπέτις, τεσσάρα η Λιόν.

Μεγάλη νίκη με 3-1 στην έδρα της Τότεναμ πήρε η Μπενφίκα η οποία με πρωταγωνιστή τον Λουιζάο ο οποίος πέτυχε δύο γκολ, πήρε μεγάλο προβάδισμα πρόκρισης το οποίο καλείται να υπερασπιστεί στη ρεβάνς του «Ντα Λουζ» σε μία εβδομάδα.

Το σκορ άνοιξε στο 30’ με ωραίο πλασέ ο Ροντρίγκο, ενώ ο Λουιζάο στο 58’ διπλασίασε το προβάδισμα για τους περσινούς φιναλίστ.

Η Τότεναμ η οποία είχε μεγάλη χαμένη ευκαιρία στις αρχές του δεύτερου μέρους με τον Αντεμπαγιόρ, μείωσε στο 63’ με εξαιρετική εκτέλεση φάουλ του Έρικσεν, όμως ο Λουιζάο χτύπησε ξανά στο 84’, διαμορφώνοντας το τελικό 3-1 για τη Μπενφίκα.

Με γκολ του Γκόμεζ στο 79’ η Φιορεντίνα απέσπασε ισοπαλία 1-1 στην έδρα της Γιουβέντους και πήρε μικρό προβάδισμα πρόκρισης στους «8» του Γιουρόπα Λιγκ.

«Πλήγωσε» τη Γιουβέντους ο Γκόμεζ


Γιουρόπα Λιγκ: Θρίαμβος για Μπενφίκα στο Λονδίνο, «πλήγωσε» τη Γιουβέντους ο Γκόμεζ
Μπορεί πριν λίγες ημέρες η Γιουβέντους να κέρδισε με 1-0 την Φιορεντίνα για το πρωτάθλημα, ωστόσο στην Ευρώπη τα πράγματα ήταν διαφορετικά, καθώς οι «βιόλα» με γκολ του Γκόμεζ, έφυγαν με την ισοπαλία (1-1) από το Τορίνιο και πήραν το προβάδισμα για την πρόκριση στους «8» του θεσμού.

Πολύ καλό παιχνίδι στο πρώτο ημίχρονο, με την Γιουβέντους να ανοίγει το σκορ μόλις στο 3ο λεπτό με τον Βιδάλ, ενώ έχασε ευκαιρίες για να πάρει μεγαλύτερο προβάδισμα και να «κλειδώσει» τη νίκη.

Από την άλλη και η Φιορεντίνα είχε κάποιες καλές στιγμές στα πρώτα 45 λεπτά για να παραβιάσει την εστία του Μπουφόν και εν τέλει στην επανάληψη κατάφερε να ισοφαρίσει με το γκολ του Γκόμεζ (79’) ο οποίος είχε περάσει ως αλλαγή λίγα λεπτά νωρίτερα αντί του Μάτρι...

Μάλιστα οι «βιόλα» στη συνέχεια είχαν ευκαιρίες για να πάρουν και τη νίκη, με το 1-1 όμως να μένει μέχρι το φινάλε και να δίνει μικρό προβάδισμα στην ομάδα του Μοντέλα η οποία υπενθυμίζεται πως είναι η μοναδική -μέχρι τώρα- ομάδα που έχει κερδίσει τη Γιουβέντους στην Ιταλία τη φετινή σεζόν.

Πήρε το ντέρμπι η Μπέτις


Γιουρόπα Λιγκ: Θρίαμβος για Μπενφίκα στο Λονδίνο, «πλήγωσε» τη Γιουβέντους ο Γκόμεζ
Μια σπουδαία και παράλληλα ιστορική νίκη πήρε η Μπέτις, καθώς η ομάδα του Γκάμπριελ Καλντερόν κέρδισε με 2-0 την γειτόνισσα Σεβίλλη μέσα στο «Σάντσες Πιθχουάν» και πήρε μεγάλο προβάδισμα πρόκρισης για τα προημιτελικά του Γιουρόπα Λιγκ.

Μπορεί στην Ισπανία η Μπέτις να είναι στον πάτο της βαθμολογίας, ωστόσο στην Ευρώπη τα πηγαίνει εξαιρετικά, καθώς κατάφερε να πάρει τη νίκη με 2-0 στο μεγάλο τοπικό ντέρμπι με τη Σεβίλλη μέσα στο «Σάντσες Πιθχουάν» και να πάρει σημαντικό προβάδισμα πρόκρισης για τους «8» του Γιουρόπα Λιγκ.

«Χρυσοί» σκόρερ για τους φιλοξενούμενους ήταν οι Μπαπτιστάο (14’) και Σεβίγια (77’) η οποία χάρισαν μια ιστορική νίκη στη Μπέτις η οποία βρίσκεται με το ένα πόδι στους «8».

Τεσσάρα η Λιόν, προβάδισμα η Άλκμααρ


Γιουρόπα Λιγκ: Θρίαμβος για Μπενφίκα στο Λονδίνο, «πλήγωσε» τη Γιουβέντους ο Γκόμεζ
Αν και βρέθηκε να χάνει από το 3ό λεπτό απέναντι στη Βικτόρια Πλζεν στο «Ζερλάν», η Λιόν έφερε τούμπα το παιχνίδι, πήρε μια μεγάλη νίκη με 4-1 και βρίσκεται μια «ανάσα» από την πρόκριση της στους «8» του θεσμού.

Μεγάλη εμφάνιση από τους «λιονέ» οι οποίοι βρέθηκαν να χάνουν μόλις στο 3ο λεπτό από το γκολ του Χόραφα, όμως κατάφεραν να γυρίσουν το σκορ χάρη στα τέρματα των Φοφανά (12’) και Λακαζέτ (53’).

Μάλιστα οι γηπεδούχοι δεν σταμάτησαν εκεί, καθώς ο Βουεμπά στο 61’ και ο Φοφανά με δεύτερο προσωπικό γκολ στο 70’ διαμόρφωσαν το τελικό 4-1, με αποτέλεσμα η Λιόν να βρίσκεται με το ένα πόδι στην επόμενη φάση.

Από την άλλη, προβάδισμα πρόκρισης πήρε η Άλκμααρ η οποία με πέναλτι του Γιόχανσον στο 29’ κέρδισε με 1-0 την Ανζί στην Ολλανδία.

Τα αποτελέσματα των πρώτων αγώνων των «16»:


Λουντογκόρετς – Βαλένθια 0-3

Πόρτο – Νάπολι 1-0

Βασιλεία – Σάλτσμπουργκ 0-0

Αλκμααρ – Ανζί 1-0

Λιόν - Πλζεν 4-1

Σεβίλλη – Μπέτις 0-2

Τότεναμ – Μπενφίκα 1-3

Γιουβέντους – Φιορεντίνα 1-1

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.