Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Τσάμπιονς Λιγκ: «Σφράγισε» την πρόκριση η Παρί

Τσάμπιονς Λιγκ: «Σφράγισε» την πρόκριση η Παρί

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
13/3/2014 00:04
Χωρίς να πιάσει υψηλή απόδοση, η Παρί Σεν Ζερμέν κέρδισε με 2-1 την Λεβερκούζεν στο Παρίσι και με «προίκα» την τεσσάρα στη Γερμανία, «σφράγισε» την πρόκριση για τα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ για τρίτη φορά στην ιστορία της. Άνοιξαν το σκορ στο 6’ με τον Σαμ οι Γερμανοί, το γύρισαν με Μαρκίνιος (13’) και Λαβέτσι (53’) οι γηπεδούχοι.

Σε ένα παιχνίδι όπου η πρόκριση είχε κριθεί από το πρώτο παιχνίδι, η Λεβερκούζεν «ζόρισε» περισσότερο την Παρί σε σχέση με το πρώτο παιχνίδι των δύο ομάδων στη Γερμανία, ωστόσο δεν κατάφερε να γλιτώσει μια δεύτερη ήττα (2-1) από την ομάδα του Λοράν Μπλαν στο «Παρκ Ντε Πρενς», με αποτέλεσμα οι πρωταθλητές Γαλλίας να εξασφαλίσουν την πρόκριση για τους «8» του Τσάμπιονς Λιγκ με συνολικό σκορ 6-1.

Η Λεβερκούζεν θέλοντας να πάρει… εκδίκηση για την βαριά ήττα στο πρώτο παιχνίδι ξεκίνησε δυνατά το παιχνίδι και στο 6ο λεπτό κατάφερε να «παγώσει» τους γηπεδούχους με κεφαλιά του Σαμ ,ο οποίος έδωσε το προβάδισμα στις «ασπιρίνες».

Η απάντηση της Παρί ήταν άμεση, όταν στο 13’ μετά από κόρνερ ο Μαρκίνιος ισοφάρισε σε 1-1 για τους γηπεδούχους, ενώ πέντε λεπτά μετά ο Ιμπραΐμοβιτς σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι του Λένο χάνοντας μεγάλη ευκαιρία για την ανατροπή.

Τσάμπιονς Λιγκ: «Σφράγισε» την πρόκριση η Παρί
Στο 27’ οι «ασπιρίνες» θα μπορούσαν να ξαναπάρουν το προβάδισμα, καθώς κέρδισαν πέναλτι με τον Ζαλέ, όμως ο Ρόλφες δεν κατάφερε να κερδίσει τον Σιρίγου από την άσπρη βούλα.

Η Παρί ανέβασε στη συνέχεια την απόδοση της και στο 53’ κατάφερε να ολοκληρώσει την ανατροπή, με τον Λαβέτσι να διαμορφώνει το τελικό 2-1 με πλασέ, πετυχαίνοντας το πρώτο του γκολ στη διοργάνωση.

Οι φιλοξενούμενοι έχασαν δύο καλές στιγμές με τους Ντονάτι (55’) και Ντερντιγιόκ (66’) για να φέρουν το παιχνίδι στα ίσα και στο 68’ έμειναν με αριθμητικό μειονέκτημα καθώς ο Εμρέ Τσαν αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη για θέατρο.

Στα υπόλοιπα λεπτά δεν άλλαξε κάτι, με αποτέλεσμα η Παρί να «σφραγίσει» την πρόκριση για τους «8» του Τσάμπιονς Λιγκ για τρίτη φορά στην ιστορία της και δεύτερη συνεχόμενη.

Παρί Σεν Ζερμέν: Σιρίγκου, Ζαλέ, Τιάγκο Σίλβα, Μαρκίνιος, Ντινιέ, Ραμπιό, Καμπάιγ, Παστόρε, Καβάνι (85' Καμαρά), Λαβέτσι (62' Μόουρα), Ιμπραΐμοβιτς (72' Μενέζ)

Λεβερκούζεν: Λένο, Ντονάτι, Βόλσαϊντ, Τοπράκ, Γουαρδάδο, Ρόλφες, Ράιναρντς (78' Βάγκενερ), Τσαν, Σαμ (67' Μπράντ), Ντερτιγιόκ, Κάστρο (67' Σον)

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.