Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Έφυγε από τη ζωή ο «θαυματοποιός» Νίλσεν

Έφυγε από τη ζωή ο «θαυματοποιός» Νίλσεν

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
13/2/2014 17:33
Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 76 ετών ο Ρίτσαρντ Μέλερ Νίλσεν, πρώην Δανός προπονητής που οδήγησε την Εθνική Δανίας στην κορυφή της Ευρώπης το 1992.

Φτωχότερο είναι από σήμερα το ποδόσφαιρο της Δανίας, καθώς ο Ρίτσαρντ Μέλερ Νίλσεν έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 76 ετών μετά από πολύμηνη μάχη με τον καρκίνο. Τον περασμένο Ιούλιο είχε υποβληθεί σε επέμβαση αφαίρεσης όγκου στον εγκέφαλο ωστόσο από τότε δεν μπόρεσε ποτέ να αναρρώσει.

Ο Νίλσεν έχει συνδέσει το όνομα του με τη κορυφαία διάκριση της χώρας του στο ποδόσφαιρο και μία από τις μεγαλύτερες εκπλήξεις στην ιστορία του αθλήματος, καθώς οδήγησε -πέρα από κάθε προσδοκία- την Εθνική Δανίας στην κατάκτηση του EURO 1992.

Έφυγε από τη ζωή ο «θαυματοποιός» Νίλσεν
Η ιστορία, που είναι λίγο πολύ γνωστή, είναι αν μη τι άλλο εντυπωσιακή! Σε προκριματικό όμιλο με μόνο τον πρώτο να προκρίνεται, η Δανία είχε τερματίσει δεύτερη πίσω από Γιουγκοσλαβία. Ωστόσο λόγω του πολέμου, η Γιουγκοσλαβία δεν πήρε μέρος στα τελικά της διοργάνωσης και η Δανία κατέλαβε την θέση της, δέκα μέρες πριν ξεκινήσουν οι αγώνες!

Αυτό έφερε τον Νίλσεν να πραγματοποιεί ανθρωποκυνηγητό για να μαζέψει τους διεθνείς από τις παραλίες και να τους πείσει να κατέβουν στους αγώνες! Το αποτέλεσμα: H Δανία έφτασε ως τον τελικό και κέρδισε τον ευρωπαϊκό τίτλο απέναντι στην Γερμανία με σκορ 2-0!

Ο Δανός τεχνικός κατέκτησε επίσης το Κύπελλο Συνομοσπονδιών με τη Δανία (τότε Κύπελλο Βασιλιά Φαχντ) το 1995, ενώ σε επίπεδο συλλόγων οδήγησε την Οντένσε σε δύο πρωταθλήματα (1977, 1982) και ένα Κύπελλο Δανίας (1983).

«Υπήρξες έμπνευση για μένα, δάσκαλός μου και φίλος μου. Αναπαύσου εν ειρήνη», δήλωσε ο Πέτερ Σμάιχελ, εκ των πρωταγωνιστών στην ονειρική πορεία των Δανών το 1992.


Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.