Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Δίνει ποσό-μαμούθ σε Μπάγερν ο όμιλος «Allianz»

Δίνει ποσό-μαμούθ σε Μπάγερν ο όμιλος «Allianz»

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
11/2/2014 21:05
Το ποσό των 110 εκατ. ευρώ για το 8,33% των μετοχών της Μπάγερν προσφέρει ο όμιλος «Allianz» σύμφωνα με την «Bild»!

Πολύ κοντά σε ένα από τα μεγαλύτερα deal στην Μπουντεσλίγκα βρίσκεται η Μπάγερν, καθώς όπως αναφέρει στην ηλεκτρονική της έκδοση η γερμανική εφημερίδα «Bild», ο όμιλος «Allianz» προσφέρει 110 (!) εκατ. ευρώ, προκειμένου να αποκτήσει το 8,33% των μετοχών του συλλόγου και να γίνει αυτόματα ο τρίτος μεγαλύτερος μέτοχος.

Η μετοχική σύνθεση της Μπάγερν περιλαμβάνει αυτή τη στιγμή την «Adidas», η οποία κατέβαλε 75 εκατ. ευρώ το 2001 για το 10% των μετοχών, την «Audi» που απέκτησε 9,09% των μετοχών έναντι 90 εκατ. ευρώ το 2009, ενώ οι υπόλοιπες μετοχές ανήκουν στα μέλη της που έχουν αυτοί τη στιγμή το 81,8%.

Θεωρείται δεδομένο ότι η διοίκηση της Μπάγερν θα απαντήσει θετικά στην προσφορά της «Allianz», και μάλιστα το ποσό αναμένεται θα δοθεί για να αποπληρωθεί το χρέος για την κατασκευή του γηπέδου της ομάδας (Allianz Arena) το οποίο είχε κοστίσει 340 εκατ. ευρώ.

Να σημειωθεί πως η Μπάγερν κατέγραψε έσοδα ρεκόρ τη σεζόν 2012-13 ύψους 432,800 εκατ. ευρώ (ως εταιρία), με καθαρά κέρδη 14 εκατ. ευρώ... Σίγουρα πρόκειται για ποσά που φαίνονται εξωπραγματικά στην Ελλάδα και το ποδόσφαιρο της!

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.