Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Πρέμιερ Λιγκ: Διέλυσε την Έβερτον η Λίβερπουλ, άφησε βαθμούς η Άρσεναλ

Πρέμιερ Λιγκ: Διέλυσε την Έβερτον η Λίβερπουλ, άφησε βαθμούς η Άρσεναλ

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
29/1/2014 00:02
Με τον Στάριτζ να πετυχαίνει δύο γκολ (και να χάνει πέναλτι) η Λίβερπουλ διέλυσε με 4-0 την Έβερτον στο «Άνφιλντ» και έδειξε ποια ομάδα είναι το αφεντικό στο Μέρσεϊσαϊντ! Απώλεια για Άρσεναλ, 2-2 με Σαουθάμπτον, νίκη για Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, 2-0 την Κάρντιφ στο ντεμπούτο του Μάτα.

Το Μέρσεϊσαϊντ βάφτηκε κόκκινο! Η Λίβερπουλ ήταν η μεγάλη νικήτρια στο ντέρμπι της πόλης με την Έβερτον, καθώς οι «κόκκινοι» πήραν εμφατική νίκη με 4-0 στο «Άνφιλντ και πέρασαν μόνοι στην τέταρτη θέση με 46 βαθμούς.

Η ομάδα του Μπρένταν Ρότζερς «καθάρισε» ουσιαστικά την υπόθεση νίκη από το πρώτο ημίχρονο, με τον Τζέραρντ να κάνει το 1-0 με κεφαλιά στο 21’ έπειτα από κόρνερ του Σουάρες, ενώ ο Στάριτζ με δύο γκολ σε δύο λεπτά (33’, 35’) «κλείδωσε» τη νίκη για την ομάδα του.

Στην επανάληψη, ο Σουάρες έκανε το 4-0 στο 50’, ενώ ο Στάριτζ έχασε την ευκαιρία να κάνει χατ-τρικ καθώς έχασε πέναλτι στο 54’.

Στον αντίποδα, η Έβερτον πλήρωσε τα τεράστια κενά που εμφάνισε στην άμυνα, ενώ είχε μοναδικό διακριθέντα τον Κέβιν Μιραλάς που ήταν ο μόνος παίκτης των φιλοξενούμενων που δημιουργούσε κινδύνους στην άμυνα της Λίβερπουλ.

Μάλιστα, ο Λουκάκου αποχώρησε τραυματίας στο 25ο λεπτό και πλέον μένει να δούμε το μέγεθος του προβλήματος.

Άφησε βαθμούς στο «Σεντ Μέρις» η Άρσεναλ


Πρέμιερ Λιγκ: Διέλυσε την Έβερτον η Λίβερπουλ, άφησε βαθμούς η Άρσεναλ
Αντίθετα, η Άρσεναλ μετά από πέντε σερί νίκες, υπέστη βαθμολογική απώλεια καθώς ήρθε ισόπαλη 2-2 στην έδρα της Σαουθάμπτον και έδωσε την ευκαιρία στην Μάντσεστερ Σίτι να περάσει στην κορυφή εφόσον κερδίσει την Τότεναμ στο Λονδίνο.

Σε ένα πολύ καλό παιχνίδι στο «Σεντ Μέρις», Σαουθάμπτον και Άρσεναλ ήρθαν ισόπαλες 2-2, με αποτέλεσμα οι «κανονιέρηδες» να υποστούν την πρώτη τους βαθμολογική απώλεια μετά από πέντε αγωνιστικές.

Η Σαουθάμπτον ήταν φανερά ανώτερη στο πρώτο ημίχρονο και κατάφερε να πάρει προβάδισμα στο 21’ με γκολ του Φοντέ, ενώ είχε ευκαιρίες και για δεύτερο τέρμα.

Ωστόσο στην επανάληψη, η Άρσεναλ παρουσιάστηκε μεταμορφωμένη και γύρισε το παιχνίδι μέσα σε τέσσερα λεπτά με τους Ζιρού (48’) και Καθόρλα (52’). Η απάντηση ήταν άμεση από τους γηπεδούχους οι οποίοι ισοφάρισαν στο 54’ σε 2-2 με τον Λαλάνα.

Η Άρσεναλ είχε οριζόντιο δοκάρι με τον Οζίλ για ξαναπάρει το προβάδισμα, ωστόσο στο 80’ έμεινε με αριθμητικό μειονέκτημα λόγω αποβολής του Φλαμινί.

Στα υπόλοιπα λεπτά, η Σαουθάμπτον πίεσε ασφυχτικά για το νικητήριο γκολ, όμως ο Σέζνι είπε «όχι» όποτε χρειάστηκε στους παίκτες του Ποκετίνο, με αποτέλεσμα το 2-2 να μείνει μέχρι το φινάλε.

Με Φαν Πέρσι και… Μάτα η Γιουνάιτεντ


Πρέμιερ Λιγκ: Διέλυσε την Έβερτον η Λίβερπουλ, άφησε βαθμούς η Άρσεναλ
Με τον Χουάν Μάτα να κάνει ντεμπούτο και τον Φαν Πέρσι να συνδέει την επιστροφή του στην ενεργό δράση με γκολ, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ κέρδισε με 2-0 την Κάρντιφ στο «Όλντ Τράφορντ» και πλέον βρίσκεται στην 7η θέση με 40 βαθμούς.

Οι «κόκκινοι διάβολοι» έχοντας βασικούς τους Χουάν Μάτα και Φαν Πέρσι, άνοιξαν το σκορ μόλις στο 6ο λεπτό, καθώς μετά από δοκάρι του Βαλέντσια, ο Ολλανδός επιθετικός έστειλε τη μπάλα με δεύτερη προσπάθεια στα δίχτυα της Κάρντιφ, κάνοντας το 1-0.

Στη συνέχεια, οι «κόκκινοι διάβολοι» είχαν την υπεροχή και στην επανάληψη «σφράγισαν» τη νίκη χάρη σε τρομερό μακρινό σουτ του Γιάνγκ στο 60’.

Στο παιχνίδι πέρασε και ο Γουέιν Ρούνεϊ, επιστρέφοντας και αυτός μετά τον τραυματισμό του, ενώ η Γιουνάιτεντ έχασε ευκαιρία και για 3ο γκολ, καθώς ο Βαλέντσια είχε νέο δοκάρι για να χριστεί και αυτός σκόρερ στην αναμέτρηση.

Αποθέωση για τον Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ από τους οπαδούς των γηπεδούχων, με τον Νορβηγό τεχνικό να επιστρέφει για πρώτη φορά ως αντίπαλος στο «Όλντ Τράφορντ» αλλά να φεύγει ηττημένος, με αποτέλεσμα η Κάρντιφ να παραμείνει στον πάτο της βαθμολογίας.

Στα άλλα παιχνίδια, η Σουόνσι κέρδισε με 2-0 την Φούλαμ, η Κρίσταλ Πάλας επικράτησε με 1-0 της Χαλ, ενώ Νόριτς και Νιούκαστλ ήρθαν ισόπαλες 0-0.

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.