Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Τσάμπιονς Λιγκ: Άλλη κέρδισε, άλλη πέρασε!

Τσάμπιονς Λιγκ: Άλλη κέρδισε, άλλη πέρασε!

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
14/3/2013 00:38
Το… χάρο με τα μάτια της είδε η Μπάγερν Μονάχου, και συγκεκριμένα μια Άρσεναλ να παλεύει ως το τέλος για την πρόκριση μέσα στο «Άλιανζ Αρίνα», ωστόσο το τελικό 2-0 υπέρ των Λονδρέζων δεν τους επέτρεψε να πάρουν την πρόκριση για τους «8» του Τσάμπιονς Λιγκ, καθώς οι Βαυαροί είχαν επικρατήσει με 3-1 στην Αγγλία στο πρώτο παιχνίδι.

Οι γηπεδούχοι είχαν την άνεση από το σκορ του πρώτου αγώνα, ωστόσο η Άρσεναλ φάνηκε πως δεν πήγε για… τουρισμό στην Βαυαρία, με τον Ζιρού μόλις στο 3ο λεπτό να ανοίγει το σκορ για τους «κανονιέρηδες».

Η Μπάγερν στη συνέχεια είχε την υπεροχή και τις ευκαιρίες, ωστόσο δεν κατάφερε να σκοράρει, και το γκολ του Κοσιελνί στο 85’ για το 2-0 έβαλε «φωτιά» στο ματς καθώς οι Λονδρέζοι ήθελαν μόλις ένα γκολ ακόμη για την πρόκριση, το οποίο όμως δεν ήρθε ποτέ, με αποτέλεσμα οι φιναλίστ του περσινού Τσάμπιονς Λιγκ να εξασφαλίσουν το εισιτήριο για τους «8».

Το ματς


Καλύτερο ξεκίνημα δεν θα μπορούσε να είχε η Άρσεναλ η οποία μόλις στο 3ο λεπτό άνοιξε το σκορ με τον Γουόλκοτ να βρίσκει τον Ζιρού, και αυτός από κοντά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 0-1, «παγώνοντας» την «Άλιανζ Αρίνα». Ωστόσο οι φιλοξενούμενοι είχαν πολύ δρόμο μπροστά τους καθώς ήθελαν ακόμα δύο τέρματα και να κρατήσουν το μηδέν στην άμυνα για να εξασφαλίσουν την πρόκριση.

Η Μπάγερν ξεπέρασε γρήγορα το αρχικό σοκ και βγήκε στην αντεπίθεση, δημιουργώντας αρχικώς δύο καλές στιγμές με σουτ των Κρόος και Γκουστάβο. Οι Βαυαροί όσο περνούσαν τα λεπτά είχαν την κατοχή της μπάλας και έφταναν σχετικά εύκολα στα καρέ των Λονδρέζων οι οποίοι έψαχναν κυρίως να απειλήσουν με αντεπιθέσεις χωρίς όμως αποτέλεσμα.

Στο δεύτερο μέρος οι γηπεδούχοι συνέχισαν να έλεγχαν τον ρυθμό της αναμέτρησης και έψαχναν το γκολ κυρίως με μακρινά σουτ. Από την άλλη η Άρσεναλ κοίταζε να μη δεχθεί τέρμα, ωστόσο στο 56’ ο Γουόλκοτ θα μπορούσε να κάνει το 2-0 όταν και βρέθηκε μόνος του απέναντι στον Νόιερ, με τον βοηθό όμως να σηκώνει λανθασμένα τη σημαία για οφσάιντ.

Οι Βαυαροί στη συνέχεια συνέχισαν να ήταν κυρίαρχοι και σχεδόν άγγιξαν την ισοφάριση, με τον Ρόμπεν να βγαίνει φάτσα με τον Φαμπιάνσκι ωστόσο δεν κατάφερε να νικήσει τον Πολωνό γκολκίπερ για το 1-1.

Οι «κανονιέρηδες» αφού τα χρονικά περιθώρια στένευαν, βγήκαν στην αντεπίθεση και έφτασαν κοντά σε δεύτερο γκολ στο 79’ όταν και ο Ζιρού δεν πλάσαρε σωστά απέναντι στον Νόιερ, όμως επτά λεπτά μετά ο Κοσιελνί έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Γερμανού γκολκίπερ με κεφαλιά, δίνοντας ελπίδες πρόκρισης για τους Άγγλους.

Όπως είναι φυσικό το παιχνίδι πήρε… φωτιά στα τελευταία λεπτά, ωστόσο η Άρσεναλ δεν κατάφερε να πετύχει το 3ο τέρμα που θα της επέτρεπε να φύγει με την πρόκριση από την Γερμανία, με αποτέλεσμα η Μπάγερν να πάρει την πρόκριση και η Αγγλία να μείνει χωρίς εκπρόσωπο στους «8» για πρώτη φορά μετά από 17 χρόνια!

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.