Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Τσάμπιονς Λιγκ: Έγραψε ιστορία η Μάλαγα

Τσάμπιονς Λιγκ: Έγραψε ιστορία η Μάλαγα

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
14/3/2013 00:10
Μια ιστορική πρόκριση πανηγύρισε η Μάλαγα η οποία επικράτησε με 2-0 της Πόρτο στο «Ροσαλέδα» και «σφράγισε» το εισιτήριο για τους «8» του Τσάμπιονς Λιγκ για πρώτη φορά στην ιστορία της.

Οι Ανδαλουσιανοί έγιναν έτσι η 3η Ισπανική ομάδα μετά τις Μπαρτσελόνα και Ρεάλ Μαδρίτης που θα βρίσκονται στην κλήρωση της Παρασκευής, ανατρέποντας το εις βάρος τους 1-0 από το πρώτο παιχνίδι χάρη στα τέρματα των Ίσκο (43’) και Σάντα Κρουζ (77’).

Από την άλλη η Πόρτο δεν κατάφερε να πετύχει ένα γκολ που θα της έδινε ξανά σκορ πρόκρισης, παίζοντας με 10 παίκτες από το 49’ όταν και ο Ντεφούρ αντίκρισε σωστά τη δεύτερη κίτρινη για κλωτσιά στον Χοακίν.

Το ματς:


Πιο «ζεστά» ξεκίνησε στο παιχνίδι η Πόρτο η οποία δημιούργησε και την πρώτη καλή ευκαιρία του αγώνα, με τον Ντανίλο να στέλνει τη μπάλα πάνω από το δοκάρι του Καμπαγιέρο στο 9ο λεπτό. Οι Πορτογάλοι συνέχιζαν να είχαν τον έλεγχο σε έναν αγώνα με αρκετά σκληρά μαρκαρίσματα, με τους Ντεφούρ και Μουτίνιο να προσπαθούσαν να απειλήσουν την εστία της Μάλαγα, χωρίς ωστόσο να ανησυχήσουν ιδιαίτερα.

Έτσι όσο περνούσε η ώρα η Μάλαγα κέρδιζε μέτρα και στο 35’ κατάφερε να απειλήσει με σουτ του Αντούνες το οποίο απέκρουσε εντυπωσιακά με τα δάχτυλα ο Έλτον. Οι γηπεδούχοι συνέχιζαν να πιέζουν και στο 40’ τους ακυρώθηκε λανθασμένα γκολ το οποίο σημείωσε ο Σαβιόλα, για ανύπαρκτο φάουλ του Μπαπτίστα πάνω στο γκολκίπερ της Πόρτο ο οποίος έχασε μόνος του τη μπάλα από τα χέρια πριν ο Αργεντινός τη στείλει στα δίχτυα.

Ωστόσο τρία λεπτά μετά, το υπέροχο γκολ του Ίσκο δεν χωρούσε καμία αμφισβήτηση, με τον διεθνή άσο να κρεμάει με φοβερό σουτ τον Βραζιλιάνο τερματοφύλακα για το 1-0 στο 43’.

Στο δεύτερο μέρος τα πράγματα έγιναν πιο εύκολα για τους γηπεδούχους καθώς ο Ντεφούρ αντίκρισε την δεύτερη κίτρινη μόλις στο 49ο λεπτό για κλωτσιά στον Χοακίν, αφήνοντας την Πόρτο με δέκα παίκτες. Αυτό το εκμεταλλεύτηκε η Μάλαγα η οποία πίεσε για ένα δεύτερο γκολ, έχοντας καλές στιγμές με τους Σαβιόλα και Ίσκο στο 58’ και στο 62’ αντίστοιχα, με τους φιλοξενούμενους από την άλλη να παίζουν αμυντικά προσπαθώντας να οδηγήσουν το παιχνίδι στην παράταση.

Ωστόσο στο 77’ οι γηπεδούχοι κατάφεραν τελικώς να πετύχουν 2ο γκολ όταν και ο Σάντα Κρουζ με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Έλτον για το 2-0. Το τέρμα ανάγκασε την Πόρτο να βγει μπροστά καθώς έψαχνε σκορ, ωστόσο δεν κατάφερε να νικήσει την άμυνα των Ισπανών με αποτέλεσμα το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή να στέλνει την Μάλαγα για πρώτη φορά στους «8» της διοργάνωσης.

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.