Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Ανέλαβε την Κύπρο ο Χριστοδούλου

Ανέλαβε την Κύπρο ο Χριστοδούλου

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
9/1/2014 17:02
Ο Πάμπος Χριστοδούλου είναι και τυπικά ο νέος ομοσπονδιακός τεχνικός της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου της Κύπρου, αντικαθιστώντας τον Νίκο Νιόπλια.

Η συμφωνία είχε επέλθει εδώ και καιρό και πλέον ανακοινώθηκε και επίσημα, με τον Πάμπο Χριστοδούλου να παίρνει τη θέση του Νίκου Νιόπλια στον πάγκο του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος της Κύπρου.

Ο Κύπριος τεχνικός θα οδηγήσει την εθνική ομάδα της χώρας του στην προκριματική φάση του Euro 2016, ενώ θα πραγματοποιήσει το ντεμπούτο του τον Μάρτιο σε φιλική αναμέτρηση (δεν έχει γίνει ακόμα γνωστός ο αντίπαλος).

Η ανακοίνωση:

«Η ομοσπονδία ανακοινώνει την πρόσληψη του Πάμπου Χριστοδούλου στην τεχνική ηγεσία της Εθνικής Ανδρών. Ο νέος μας Ομοσπονδιακός προπονητής υπέγραψε συμβόλαιο συνεργίας με την ΚΟΠ και θα καθοδηγήσει την Εθνική Κύπρου στις υποχρεώσεις της στη διοργάνωση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος 2016.

Ο Πάμπος Χριστοδούλου γεννήθηκε το 1967 στη Λευκωσία και αγωνίστηκε με τα χρώματα της Δόξας Κατωκοπιάς, του Ολυμπιακού Λευκωσίας και της ΑΕΚ Λάρνακας. Άρχισε την προπονητική του καριέρα στη Δόξα Κατωκοπιάς και ακολούθως δούλεψε στον Ολυμπιακό Λευκωσίας, στην ΑΕΛ και στην Ανόρθωση.

Κορύφωση της προπονητικής του καριέρας ήταν η κατάκτηση του Πρωταθλήματος Α' Κατηγορίας με την ΑΕΛ τη σεζόν 2011 - 2012 για πρώτη φορά μετά από 44 χρόνια, ενώ στη συνέχεια, οδήγησε την ομάδα της Λεμεσού στους ομίλους του Europa League για πρώτη φορά στην ιστορία της».

Ο Χριστοδούλου δήλωσε: «Θέλω να ευχαριστήσω τους αξιωματούχους της Ομοσπονδίας που μου εμπιστεύτηκαν την τιμητική θέση του Ομοσπονδιακού προπονητή και όλοι μαζί θα δουλέψουμε για να πετύχουμε το καλύτερο για την Εθνική μας. Ξεκινούμε μια νέα προσπάθεια ενόψει της επερχόμενης διοργάνωσης της προκριματικής φάσης του EURO 2016 και με σκληρή δουλειά θα επιδιώξουμε να δημιουργήσουμε τις βάσεις που θα βάλουν την Εθνική μας σε σωστό δρόμο με καλύτερες προοπτικές».

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.