Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Τσάμπιονς Λιγκ: Στιγμές 97' ζει η Ντόρτμουντ!

Τσάμπιονς Λιγκ: Στιγμές 97' ζει η Ντόρτμουντ!

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
6/3/2013 02:30
Άνετη πρόκριση στους 8 του Τσάμπιονς Λιγκ πανηγύρισε η Ντόρτμουντ, η οποία ζει στιγμές… 97’ παίρνοντας εμφατική νίκη με 3-0 απέναντι στην Σαχτάρ και σε συνδυασμό με το 2-2 του πρώτου αγώνα πήρε άνετα το εισιτήριο για την επόμενη φάση.

Οι Βεστφαλοί μπορεί να βρίσκονται 17 βαθμούς πίσω από τη Μπάγερν στο πρωτάθλημα και να αποκλείστηκαν από την ίδια ομάδα στο Κύπελλο, ωστόσο στο Τσάμπιονς παραμένουν αήττητοι και προκρίθηκαν στους «8» για πρώτη φορά μετά από 15 χρόνια.

Φελίπε Σαντάνα (31’), Γκέτσε (37’) και Μπλαζικόφσκι (59’) οι σκόρερ για τους πρωταθλητές Γερμανίες.

Το ματς:


Από τα πρώτα λεπτά η Ντόρτμουντ είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων και μετά από χαμένο τετ-α-τετ του Λεβαντόφσκι στο 12’, τελικώς ο Σαντάνα στο 31’ κατάφερε να ανοίξει το σκορ, πιάνοντας την κεφαλιά ύστερα από κόρνερ του Γκέτσε, μην αφήνοντας περιθώρια στον Πιατόφ. Δεν πέρασαν 6 λεπτά, και ο Γκέτσε έκανε το 2-0 για τους Γερμανούς, στέλνοντας τη μπάλα στα δίχτυα με προβολή ύστερα από σέντρα του Λεβαντσόφσκι.

Το γκολ αυτό φαίνεται πως ξύπνησε κάπως τη Σαχτάρ η οποία απείλησε στο τέλος του πρώτου μέρους με σουτ του Φερναντίνιο, ενώ στις αρχές του δεύτερου ο Ντάγκλας Κόστα έχασε μεγάλη ευκαιρία για να μειώσει στέλνοντας τη μπάλα δίπλα από το δοκάρι του Βαϊντερφέλερ.

Παρόλα αυτά στη συνέχεια, η Ντόρτμουντ έλεγξε ξανά τον ρυθμό και μετά από δύο άστοχα σουτ του Γκέτσε, τελικώς ο Μπλαζικόφσκι έδωσε τη λύση κάνοντας το 3-0 στο 59’, εκμεταλλευόμενος το λάθος του Πιατόφ, και έβαλε τέλος στην όποια ελπίδα των Ουκρανών για την πρόκριση.

Παρόλα αυτά η Σαχτάρ πάλεψε για το γκολ της τιμής, με τον Ρακίτσκι να βλέπει τον Βαϊντερφέλερ να του λέει όχι στο 77’, ενώ ο Λουίζ Αντριάνο έχασε τετ-α-τετ στα τελευταία λεπτά για το 3-1. Τελικώς τίποτα δεν άλλαξε και η Ντόρτμουντ πήρε εύκολα μία ιστορική πρόκριση για τους «8».

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.