Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Φάμπρι: «Μπορούμε να βγούμε στο Τσάμπιονς Λιγκ»

Φάμπρι: «Μπορούμε να βγούμε στο Τσάμπιονς Λιγκ»

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
5/3/2013 01:11
Την άποψη του πως εάν ο Παναθηναικός καταφέρει και μπει στα πλέι-οφ θα μπορέσει να βγει στο επόμενο Τσάμπιονς Λιγκ εξέφρασε στην κάμερα της Nova ο Φάμπρι.

Ο Ισπανός τεχνικός σε μεγάλη συνέντευξη στη Nova, ανέφερε ότι ο Παναθηναϊκός εφόσον μπει στα πλέι-οφ θα μπορέσει να βγει επικεφαλής, έκανε γνωστό ότι ο σύλλογος δεν του εξέφρασε καμία αμφιβολία στο πρόσωπο του, ενώ τόνισε ότι θα ήθελε να δει μαζί τους Τοτσέ και Φιγκερόα ως επιθετικό δίδυμο.

Ο ίδιος αποκάλυψε πως αρκετοί νέοι παίκτες των «πρασίνων» θα μπορούσαν να αγωνιστούν στην Ισπανία, ενώ εξέφρασε την πεποίθηση του ότι η ομάδα ανεβαίνει αγωνιστικά ενόψει της συνέχειας.

Διαβάστε αναλυτικά τη μεγάλη συνέντευξη του Ισπανού προπονητή του «τριφυλλιού» στη Nova:


"Να δούμε τα πράγματα αγώνα με τον αγώνα. Το μέλλον χτίζεται με τα αποτελέσματα του παρόντος όπως είπα και την Κυριακή στην συνέντευξη Τύπου. Άρα πρέπει να συγκεντρωθούμε στο ματς του Σαββάτου κόντρα στην Κέρκυρα που είναι σημαντικό. Να προετοιμαστούμε καλά στην διάρκεια της εβδομάδας. Να μπούμε δυνατά και να κερδίσουμε".

Ο Παναθηναϊκός δείχνει καλύτερο πρόσωπο, δείχνει να βρίσκει ρυθμό μετά από ένα μέτριο ξεκίνημα συμφωνείτε;

"Νομίζω ότι η ομάδα ανεβαίνει. Πιστεύω ότι κάθε φορά έχουμε περισσότερο ψυχή σαν ομάδα και αυτό φαίνεται και σε αμυντικό αλλά και σε επιθετικό επίπεδο και θα έλεγα ότι η ψυχολογική κατάσταση της ομάδας είναι πολύ καλή. Νομίζω ότι οι παίκτες πλέον έχουν καταλάβει ότι πρέπει να τα δώσουν όλα μέχρι το τέλος για να πετύχουν το στόχο τους". Στο ματς με την ΑΕΚ δεν μπήκατε καλά στον αγώνα και ανεβήκατε στο δεύτερο μέρος;

"Προσπαθήσαμε να προετοιμάσουμε τον αγώνα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Ξέραμε ότι τα πρώτα 20 λεπτά θα ήταν σημαντικά Η ΑΕΚ μπήκε πιο δυνατά και με την βοήθεια του κόσμο τους. Νομίζω ότι σταθήκαμε καλά όμως και οριοθετήσαμε τον χώρο μας".

Παίξατε πιο αμυντικά αρχικά;

"Πιστέψαμε ότι αυτό μας συνέφερε αρχικά. Μετά σαλπάραμε, πετύχαμε το πρώτο γκολ και ήμασταν τυχεροί στην φάση της ΑΕΚ. Από εκεί και πέρα ελέγξαμε το παιχνίδι και ήμασταν δίκαια νικητές".

Θεωρείτε ότι οι Βιτόλο, Σο και Ζέκα ήταν τα "κλειδιά" στη νίκη επί της ΑΕΚ;

"Σημαντικό ρόλο παίζει όλη η ομάδα. Τα πράγματα είναι αρκετά ισορροπημένα. Νομίζω ότι η ομάδα είναι δυνατή τόσο στον άξονα όσο και στις πτέρυγες. Πιστεύω ότι κερδίσαμε επειδή οι παίκτες πιέσανε ψηλά όπως ο Γιοκίν και ο Ζέκα και δεν επέτρεψαν στην ΑΕΚ τις εύκολες μεταβιβάσεις. Αυτό είναι κάτι που ζητάμε. Το πρώτο γκολ του Βιτόλο είναι αποτέλεσμα της πίεσης μας".

Ζητάτε από τα αμυντικά χαφ να πατάνε στην περιοχή;

"Το σημαντικό δεν είναι να βρίσκεσαι μόνο σε θέση για γκολ. Το σημαντικό είναι να βρίσκεσαι στους σωστούς χώρους τη σωστή στιγμή. Ο Βιτόλο διάβασε την φάση και και ήταν εκεί που έπρεπε για να βάλει το γκολ. Βλέπω ότι ο οποιοσδήποτε παίκτης μπορεί να πάει ψηλά είτε από την άμυνα, είτε από το χώρο του κέντρου και αυτό είναι καλό για μας".

Εσείς ήρθατε στα μισά της περιόδου και σε μια δύσκολη κατάσταση για τον Παναθηναϊκό. Πως το αντιμετωπίζει αυτό ένας προπονητής;

"Είναι μια δύσκολη κατάσταση. Αλλά ένας προπονητής φτάνει σε ένα μέρος και τότε βεβαίως έχει στην διάθεση του κάποιους παίκτες, κάποιες καταστάσεις άρα αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να βγάλουμε την μεγαλύτερη απόδοση με όλα αυτά που διαθέτουμε.

Άρα ουσιαστικά αυτό που πρέπει είναι να ενώσουμε όλες τις δυνάμεις, όλο τον κόσμο σε μια ιδέα παιχνιδιού που έχουμε στο μυαλό μας. Ανεξάρτητα από οτιδήποτε άλλο είναι δύσκολο. Είμαι ένας ειλικρινής άνθρωπος και στην αρχή υπήρχαν 4-5 παίκτες που δεν ήξερα αν θα μείνουν στο ρόστερ, αν θα φύγουν και βεβαίως υπήρχε τον Ιανουάριο αυτού του είδους η κατάσταση που είναι αισθητή και στα αποδυτήρια".

Μα στην προηγούμενη μεγάλη σας νίκη επί του Ατρόμητου έπαιζαν βασικοί οι Βύντρα και Σπυρόπουλος;

"Ναι ακριβώς. Αλλά το θέμα είναι και σε επίπεδο τακτικής και σε επίπεδο ποδοσφαιριστών. Κάτι το οποίο έχει βασικά να κάνει και με την ισορροπία στα αποδυτήρια. Είναι άνθρωποι και όχι μηχανές. Έχουν συναισθήματα και αυτό ήταν σαφές κάποια στιγμή. Τα πράγματα λύθηκαν είμαστε αυτοί που είμαστε τώρα. Συμφωνώ μαζί σας ότι ο Παναθηναϊκός στην διάρκεια της σεζόν όντως ήταν κατώτερος των δυνατοτήτων του.

Είμαι πεπεισμένος ότι αυτή η ομάδα μπορεί να είναι ακόμα καλύτερη και να πάει ακόμα καλύτερα από ότι πάει αυτή τη στιγμή και εγώ θα επιθυμούσα να ήμουν από την αρχή και να είχα κάνει την προετοιμασία".

Γιατί όχι ο Τριανταφυλλόπουλος, αντί του Πίντο, του Μπουμσόνγκ, γιατί για μένα είναι καλύτερος (ερώτηση φίλαθλου);

"Ο Τριανταφυλλόπουλος είναι από τους καλύτερους παίκτες και θεωρώ ότι έχει πολύ μέλλον μπροστά του. Όταν μιλάω για μέλλον, εννοώ έναν παίκτη που θα μπορεί να σταθεί στις καλύτερες ομάδες του κόσμου σε λίγα χρόνια χωρίς με αυτό να θέλω να πω κάτι κακό για τον Παναθηναϊκό.

Είναι ένας παίκτης με τον οποίο μιλάω καθημερινά, τρέφω ιδιαίτερη εκτίμηση, όπως και στους υπόλοιπούς παίκτες της ομάδας αλλά θεωρώ ότι πολύ γρήγορα θα μπορέσει να αποδείξει όλα όσα έχει τόσο για τον εαυτό του όσο και για την ομάδα".

Εσείς με όσα έχετε δει θα θέλατε να μείνετε και του χρόνου και αν ναι με ποιους στόχους (ερώτηση φιλάθλου);

"Πρέπει να βιώσω το παρών και πρέπει να σκεφτώ μόνο και αποκλειστικά αυτή την περίοδο. Εγώ ήρθα για τον υπολειπόμενο χρόνο μέχρι να τελειώσει η σεζόν. Θα προσπαθήσω να βιώσω αυτές τις στιγμές με την μεγαλύτερη αφοσίωση και θα δούμε τι θα γίνει στο μέλλον".

Πιστεύετε ότι ο Παναθηναϊκός θα τερματίσει στην 5η θέση; Και αν μπει στα πλέι οφ μπορεί να βγει η ομάδα πρώτη και στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ (ερώτηση φιλάθλου);

"Ο πρώτος στόχος είναι να καταφέρουμε να μπούμε στην πεντάδα. Πλέον είναι αποκλειστικά στα... πόδια μας και μόνο από εμάς τους ίδιους και από κανέναν άλλο δεν εξαρτάται και αυτό είναι ένα αβαντάζ. Έχουμε τέσσερις αγώνες εντός έδρας. Θα τα δώσουμε όλα.

Είμαι σίγουρος ότι αν η ομάδα μπει στα πλέι όφ έχει τις ίδιες δυνατότητες όπως όλοι οι άλλοι να τερματίσει επικεφαλής. Η ομάδα έχει δείξει ότι μπορεί να ανταγωνιστεί τον οποιοδήποτε. Επίσης να σας πω ότι αυτού του είδους οι διοργανώσεις μου αρέσουν πάρα πολύ".

Έχουν ακουστεί πολλά όλο το προηγούμενο διάστημα εσείς πλέον αισθάνεται πιο ήρεμος;

"Είμαι ήρεμος. Το βασικό είναι να έχεις την συνείδηση σου ήσυχη. Οι νίκες και τροφοδοτούν και δίνουν ηρεμία. Επίσης να πω ότι χαίρομαι πάρα πολύ για τους παίκτες που δουλεύουν καλά και σε αυτή την κατεύθυνση πρέπει να συνεχίσουν και να σας πω ότι σήμερα ήταν μια πολύ ήρεμη μέρα".

Θεωρείται ότι πετύχατε μια προσωπική νίκη;

"Δεν είναι θέμα να βασιστώ στο ένα ή στο άλλο. Στο ποδόσφαιρο τη μια στιγμή είσαι καλός την άλλη κακός. Εγώ χαίρομαι για την Παναθηναϊκή οικογένεια, χαίρομαι που τα πράγματα πάνε καλύτερα. Και όσον αφορά τον εαυτό μου είμαι πολλά χρόνια προπονητής, θα σεβαστώ τους πάντες. Βέβαια πάντα σε κάποιον αρέσει να μιλάνε καλά αλλά πρέπει να είμαστε ήρεμοι".

Είστε σε μια πολύ μεγάλη ομάδα, την μεγαλύτερη από αυτές που έχετε δουλέψει. Μιλάτε με παραβολικό τρόπο. Λέτε κάποιες ιστορίες και σας παρεξηγούν, ακούγεται ότι υπήρχε ένταση στα αποδυτήρια και διαψεύδεται. Υπάρχει φήμη μετά τον αποκλεισμό από τον Πλατανιά υπήρχε η διάθεση να σας διώξουν. Μέσα σε δυο μήνες έχετε ζήσει πολλά τρελά πράγματα. Έχετε ξαναζήσει τέτοιες τρελές καταστάσεις μέσα σε δυο μήνες;

"Καταρχήν να πω ότι έχω ένα πλεονέκτημα. Δεδομένου ότι δεν καταλαβαίνω ελληνικά και δεν μπορώ να διαβάσω τίποτα έτσι πάντα σαν τεχνικός είχα το πλεονέκτημα και την τύχη να βρίσκομαι στο περιθώριο. Σεβόμενος πάντα τα όσα λένε οι δημοσιογράφοι εγώ θα έλεγα ότι δεν είχα πολλά προβλήματα και αυτό που μπορώ να σας πω είναι ότι από τη μέρα που ήρθα κανείς από τον σύλλογο δεν μου μετέδωσε οτιδήποτε το αρνητικό ή αμφέβαλε για μένα. Και αυτό σας το λέω ειλικρινά. Τουλάχιστον από όσο ξέρω.

Βεβαίως εμφανίστηκαν πράγματα που δεν είναι αλήθεια κιόλας και για αυτό πολλά από αυτά με στεναχωρούν και στεναχωρούν τους ανθρώπους και δεν πρέπει να παίζουμε με αυτά. Η ομάδα πηγαίνει καλύτερα έχουμε ψηλά το ηθικό μας και η ομάδα αποδεικνύει όσα κάνουμε στην δουλειά μας και αυτό το είδαμε και κόντρα στην ΑΕΚ. Η ομάδα ξέρει πως παίζει, ξέρει τι κάνει στον αγωνιστικό χώρο. Οι παίκτες πρέπει να μιλούν μέσα στον αγωνιστικό χώρο".

Προσπαθείτε με διάφορους τρόπους να κεντρίσετε το ενδιαφέρων των ποδοσφαιριστών σας, με διάφορα τρικ, ήταν κάτι που κάνατε και στην Ισπανία;

"Όπως έλεγα και πριν είχα ζήσει και στην Ισπανία πλέι οφ με την Γρανάδα, τα οποία ήταν παιχνίδια ζωής ή θανάτου. Αυτό που προσπαθούμε εμείς οι προπονητές είναι να βάλουμε μέσα στο κεφάλι των παικτών οτιδήποτε για να τους κεντρίσουμε, να είναι συγκεντρωμένοι.

Έτσι λοιπόν προσπαθούμε να βρούμε διάφορα πράγματα. Έτσι προσπαθούμε να κάνουμε κάποια ταινία κάποια φιλμ με σημαντικές σκηνές στο ψυχολογικό επίπεδο που υπάρχουν σε ταινίες μαζί με εικόνες από δικά μας παιχνίδια. Και εν γένει με αυτό τον τρόπο προσπαθούμε να βοηθήσουμε και να βοηθηθούμε. Οτιδήποτε αποτελέσει κίνητρο για τους παίκτες μας είναι χρήσιμο".

Ο μονόλογος του Αλ Πατσίνο όμως ταίριαζε κιόλας;

"Ναι πιστεύω ότι όντως είναι κομμάτι από μια ταινία το οποίο μπορούμε να το παραλληλίσουμε με την πραγματικότητα. Στην ταινία με αυτό το μονόλογο στο έργο ο Άλ Πατσίνο προσπαθούσε να κεντρίσει τους παίκτες του. Το σημαντικό είναι η ομάδα να είναι ομάδα, να παίζουν όλοι για αυτή, να ενεργεί σαν ομάδα, να υπάρχει αλληλεγγύη".

Όταν ο Φιγκερόα είναι έτοιμος, θα προτιμήσει τον Φιγκερόα ή Τοτσέ ή θα παίξουν μαζί (ερώτηση φίλαθλου);

"Ο Φιγκερόα είναι ένας παίκτης που ήρθε λίγο τραυματίας. Πρέπει να πω όμως ότι δουλεύει πάρα πολύ καλά και το τιμ δουλεύει καλά μαζί του για να ανασυνταχθεί. Είναι ένας επαγγελματίας που τα δίνει όλα και την Κυριακή επειδή έλειπε ο Τοτσέ τον βάλαμε στον πάγκο και εκείνος είχε μεγάλη όρεξη να έρθει και να αισθανθεί και πάλι ποδοσφαιριστής. Στο ημίχρονο τον ρώτησα αν ήθελε να παίξει και μου είπε ότι είχε μεγάλη θέληση. Αν και σκεφτήκαμε ότι ήταν κάπως πρώιμο. Αλλά το ματς πήγε καλά και μπήκε τελικά. Διερωτώμαι και εγώ το ίδιο γιατί όχι μαζί και ο Τοτσέ και ο Φιγκερόα".

Μπορείτε να ξεχωρίσετε τρεις παίκτες από τον Παναθηναϊκό που θα μπορούσαν να παίξουν στην Ισπανία και αν έχετε ξεχωρίσει κάποιον ποδοσφαιριστή από την ακαδημία;

"Καταρχήν δεν είμαι πολύ καιρό εδώ και δεν γνωρίζω καλά την ακαδημία και τους νεαρούς και αυτό το λέω ειλικρινά. Να σας μιλήσω για τους νέους παίκτες στο ρόστερ μας ότι είμαι σίγουρος ότι σε λίγο χρονικό διάστημα σε 2-3 χρόνια και θα μιλήσω για την άμυνα της Εθνικής ομάδας. Είμαι σίγουρος ότι η Εθνική θα απαρτίζεται από γκολκίπερ του Παναθηναϊκού από δεξί και αριστερό μπακ από τον Παναθηναϊκό και από σέντερ μπακ από τον Παναθηναϊκό. Αυτοί οι παίκτες θα μπορούσαν άνετα να παίξουν και σε Ισπανικές ομάδες".

Είναι περισσότεροι από δυο-τρεις δηλαδή;

"Ναι ένας από εκείνους που έφυγαν από τον Παναθηναϊκό άλλωστε παίζει στην Πριμέρα Ντιβιζιόν. Δεν θα έλεγα 1-2 αλλά περισσότεροι και ακόμα και σε μεγάλες ομάδες της Ισπανίας"

Γνωρίζουμε την συμπάθεια σας για την Ρεάλ, με αφορμή το ματς με την Γιουνάϊτεντ θεωρείται ότι η Ρεάλ μπορεί να φτάσει στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ και να πάρει τον τίτλο και ποια η άποψη σας για την αναμέτρηση της Μπαρτσελόνα με την Μίλαν;

"Η προσωπική μου άποψη είναι ότι για την Μπάρτσελόνα τα πράγματα είναι δύσκολα. Όχι όμως αδύνατα. Περνάει μια κρίση την δεδομένη χρονική στιγμή. Όσο για την Ρεάλ, πρόκειται για μια πολύ μεγάλη ομάδα, με μεγάλους ποδοσφαιριστές. Αλλά νομίζω ότι ο Μουρίνιο ο οποίος ήρθε στο Ισπανικό ποδόσφαιρο ήρθε σε δύσκολη στιγμή. Μια ομάδα με τις δυνατότητες της Ρεάλ Μαδρίτης σε ένα άλλο πρωτάθλημα θα ήταν πρωταθλητής των πάντων αλλά βρέθηκε κόντρα σε μια από τις καλύτερες ομάδες της ιστορίας την Μπαρτσελόνα.

Όσον αφορά τον αγώνα στην Αγγλία θα είναι σπουδαίος. Πολύ δύσκολος. Πρόκειται για δυο εξαιρετικές ομάδες. Η Μάντσεστερ θα πρέπει να προσέξει να μην δεχθεί αντεπιθέσεις από την Ρεάλ. Γιατί θεωρώ ότι η Ρεάλ είναι η ομάδα με τις περισσότερες κάθετες μπαλιές και επιθετικότητα. Θα έλεγα ότι είναι μια ομάδα που αυτή τη στιγμή έχει πολύ εύκολο κλέψιμο της μπάλας και γρήγορα να βγει στην κόντρα".

Για την επιλογή της καλύτερης επέμβασης της αγωνιστικής από τον Ράνταν και την παρουσία των Βιτόλο και Ζέκα στην καλύτερη ενδεκάδα υποστήριξε;

"Για μένα ο Καρνέζης είναι ο καλύτερος γκολκίπερ του Ελληνικού πρωταθλήματος. Θεωρώ ότι είναι ένας μεγάλος παίκτης έκανε ένα εξαιρετικό ματς κόντρα στην ΑΕΚ αλλά και ο Ζέκα έκανε ένα πολύ καλό παιχνίδι σε επίθεση και άμυνα και με πειθαρχία σε όλη την διάρκεια του αγώνα".

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.