Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Τσάμπιονς Λιγκ: Αγχώθηκε… αλλά πέρασε στους «16»!

Τσάμπιονς Λιγκ: Αγχώθηκε… αλλά πέρασε στους «16»!

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
11/12/2013 00:01
Ο Ολυμπιακός είναι στους «16» του Τσάμπιονς Λιγκ! Οι «ερυθρόλευκοι» παρότι έπαιξαν με τη φωτιά χάνοντας δύο πέναλτι (!), πήραν τελικά τη νίκη με 3-1 απέναντι στην Άντερελχτ στο «Καραισκάκη» και «σφράγισαν» το εισιτήριο για την επόμενη φάση της διοργάνωσης. Δύο γκολ ο Σαβιόλα (33’, 58’), ένα ο Τσόρι στις καθυστερήσεις, με 8 παίκτες (!) τελείωσε το παιχνίδι η Άντερλεχτ.

Στις 16 καλύτερες ομάδες της Ευρώπης βρίσκεται πλέον ο Ολυμπιακός, ο οποίος κέρδισε με 3-1 την Άντερλεχτ σε ένα τρελό παιχνίδι στο «Καραϊσκάκη» και με 10 βαθμούς «σφράγισε» το εισιτήριο ως δεύτερος στον όμιλο του, καθώς η Παρί Σεν Ζερμέν παρά την ήττα κόντρα στη Μπενφίκα (2-1) είχε ήδη εξασφαλίσει την πρώτη θέση.

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε έχοντας την απόλυτη υπεροχή στην αναμέτρηση και στο 33' ο Σαβιόλα χρίστηκε σκόρερ, βάζοντας μπροστά στο σκορ την ομάδα του με 1-0. Ωστόσο η Άντερλεχτ που όπως έδειξε, μόνο... αδιάφορη δεν ήρθε στην Αθήνα, κατάφερε να ισοφαρίσει στο 38' με τον Κλιέσταν έπειτα από αντεπίθεση, με το 1-1 να μένει ως το ημίχρονο.

Στην επανάληψη… ο χαμός! Αρχικά στο 49’ ο Καγιουτέ απόκρουσε με το χέρι σου του Μασάντο, με αποτέλεσμα να αφήσει την Άντερλεχτ με 10 και να επιτρέψει στον Σαβιόλα να βαρέσει πέναλτι, με τον Αργεντινό όμως να αστοχεί από την άσπρη βούλα!

Τσάμπιονς Λιγκ: Αγχώθηκε… αλλά πέρασε στους «16»!
Ωστόσο, ο ίδιος πήρε… ρεβάνς, και στο 58’ βάζοντας το πόδι στο σουτ του Φουστέρ, έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα και έδωσε ξανά το προβάδισμα στους «ερυθρόλευκους» με 2-1!

Η Άντερλεχτ δεν πτοήθηκε από το αριθμητικό μειονέκτημα και στο 66’ ο Ζιλέ παραλίγο να ισοφαρίσει, με τον Ρομπέρτο να δείχνει την κλάση του, σώζοντας την ομάδα του από την ισοφάριση!

Τέσσερα λεπτά μετά, ο Βάις κέρδισε νέο πέναλτι, όμως ούτε ο Σλοβάκος δεν κατάφερε να νικήσει τον Πρoτό, χάνοντας την ευκαιρία να «κλειδώσει» την πρόκριση...

Τα λεπτά κυλούσαν και η Άντερλεχτ κινούνταν επικίνδυνα στην περιοχή του Ολυμπιακού, ωστόσο δεν κατάφερε να ισοφαρίσει, με τον Ρομπέρτο να πραγματοποιεί νέα μεγάλη απόκρουση σε σουτ του Ζιλέ στο 73’, ενώ στο 88' οι φιλοξενούμενοι έμειναν με εννέα παίκτες, καθώς ο Ενσακαλά έκοψε τον Βάις με φάουλ.

Έτσι, στις καθυστερήσεις έπειτα από αντεπίθεση, ο Σλοβάκος άσος κέρδισε νέο πέναλτι αλλά και την αποβολή του τερματοφύλακα Προτό, με αποτέλεσμα ο Μίτροβιτς (!) να αναλαμβάνει καθήκοντα τερματοφύλακα, καθώς είχαν συμπληρωθεί οι αλλαγές για τους Βέλγους.

Ο Ντομίνγκιεζ σημάδεψε σωστά και με τη βοήθεια του δοκαριού διαμόρφωσε το τελικό 3-1 το οποίο έδωσε τη μεγάλη και… περιπετειώδη πρόκριση στον Ολυμπιακό.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Ολυμπιακός (Μίτσελ): Ρομπέρτο, Σαλίνο, Χολέμπας, Μανωλάς, Σιόβας, Σάμαρης, Μασάντο (53’ Βάις), Κάμπελ, Σαβιόλα (61’ Ντομίνγκεζ), Φουστέρ (88’ Εντινγκά), Ολαϊτάν.

Άντερλεχτ (Τζον Φαν Ντεν Μπρομ): Προτό, Βαν Ντεν Μπόρε (72’ Ατσεάμπονγκ), Κουγιατέ, Μπεμπά, Ν’ Σακάλα, Μιλιβόγεβιτς (53’ Νάουτινγκ), Κλιέσταν, Ζιλέ, Ναχάρ, Πράετ (83’ Τίλεμανς), Μίτροβιτς.

Η βαθμολογία:

1. Παρί Σεν Ζερμέν 13

2. Ολυμπιακός 10

3. Μπενφίκα 10

4. Άντερλεχτ 1

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.