Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Νέες σκέψεις για Μουντιάλ το χειμώνα από FIFA

Νέες σκέψεις για Μουντιάλ το χειμώνα από FIFA

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
2/3/2013 23:39
Τις σκέψεις της FIFA να διοργανώσει το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2022 τον χειμώνα έφερε ξανά στο προσκήνιο επίσημο μέλος της ομοσπονδίας.

Συγκεκριμένα το Μουντιάλ του 2022 θα διεξαχθεί στο Κατάρ, όμως οι πολύ υψηλές θερμοκρασίες που λαμβάνουν χώρα στην Μέση Ανατολή το καλοκαίρι στέκονται τροχοπέδη στους ποδοσφαιριστές οι οποίοι είναι επικίνδυνο να παίξουν ποδόσφαιρο υπό τέτοιες καιρικές συνθήκες καθώς θα είναι επιβλαβείς για την υγεία τους.

Έτσι ο γενικός γραμματέας της FIFA, Ζερόμ Βάλκε έφερε ξανά στο προσκήνιο την πρόταση να διεξαχθεί ο θεσμός τον χειμώνα σε περίπτωση που τα ιατρικά αποτελέσματα απαγορέψουν να παιχτεί ποδόσφαιρο υπό τέτοιες καιρικές συνθήκες, καθώς το θερμόμετρο αναμένεται να φτάσει τους 50 βαθμούς Κελσίου!

Ο ίδιος δήλωσε: «Η εκτελεστική επιτροπή της FIFA θα πάρει υπόψη την γνώμη των γιατρών. Ίσως πραγματικά πρέπει να σκεφτόμαστε να διεξαχθεί το Παγκόσμιο Κύπελλο τον χειμώνα και όχι το καλοκαίρι.

Εφόσον η υπόθεση δεν έχει κλείσει, οποιαδήποτε εναλλακτική λύση μπορεί να γίνει αποδεχτή. Υπάρχει ακόμα χρόνος καθώς απομένουν ακόμη 9 χρόνια και δύο παγκόσμια Κύπελλα σε Βραζιλία και Ρωσία τα οποία έχουν προτεραιότητα
».

Να σημειωθεί ότι η πλευρά του Κατάρ υποστηρίζει ότι τα στάδια που αναμένεται να κατασκευαστούν για το Παγκόσμιο Κύπελλο αναμένεται να περιλαμβάνουν υψηλής έντασης air-contition ενώ οι υπεύθυνοι σκέφτονται και την προοπτική να δημιουργήσουν τεχνητά σύννεφα ώστε να μειώσουν τις υψηλές θερμοκρασίες που θα επικρατούν στη χώρα το καλοκαίρι.

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.