Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Φάμπρι: «Έχουμε εφτά τελικούς και... θα πολεμήσουμε μέχρι θανάτου»

Φάμπρι: «Έχουμε εφτά τελικούς και... θα πολεμήσουμε μέχρι θανάτου»

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
28/2/2013 17:40
«Σαν να ήταν ο τελευταίος αγώνας που θα έπαιζαν στην ζωή τους». Με αυτό τον τρόπο θέλει ο Φάμπρι να αντιμετωπίσουν οι παίκτες του Παναθηναικού το ντέρμπι με την ΑΕΚ καθώς και τα επόμενα 6 παιχνίδια του πρωταθλήματος τα οποία χαρακτήρισε τελικούς.

Ο Ισπανός τεχνικός ο οποίος ετοιμάζεται για το πρώτο του ντέρμπι στην Ελλάδα απέναντι στην ΑΕΚ, σε δηλώσεις του στην κάμερα της Nova τόνισε πως η ομάδα θα δώσει τα πάντα και θα «πολεμήσει μέχρι θανάτου» ενώ ανέφερε ότι και οι δύο σύλλογοι βρίσκονται ίσως στη χειρότερη στιγμή της ιστορίας τους.

Ο ίδιος χαρακτήρισε πολύ σημαντική την απουσία του Τοτσέ ενώ αποκάλυψε ότι ο Φιγκερόα δεν είναι σε θέση να προσφέρει καθώς δεν βρίσκεται στα επιθυμητά επίπεδα που θα ήθελε ο ίδιος αλλά και η ομάδα.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Φάμπρι στην κάμερα της Nova:


Ο Παναθηναϊκός προέρχεται από νίκη και ακολουθεί το αθηναϊκό ντέρμπι. Σε τι κατάσταση βρίσκεται η ομάδα σας ενόψει του αγώνα με την ΑΕΚ;

Πιστεύω ότι συναισθηματικά η ομάδα πρέπει να βρίσκεται σε πιο καλή στιγμή. Και όπως έχω πει πολλές φορές, οι νίκες πρέπει να βοηθούν ακόμα πιο πολύ σε ψυχολογικό επίπεδο. Πρέπει να συνεχίσουμε σε μια σωστή γραμμή. Είναι το μόνο που έχουμε να κάνουμε, για να μπορέσουμε να είμαστε ανάμεσα στους πέντε πρώτους.

Έχετε προπονήσει ομάδες σε τοπικά ντέρμπι στην Ισπανία, ωστόσο το παιχνίδι ΑΕΚ-Παναθηναϊκός είναι το πρώτο μεγάλο ντέρμπι στην καριέρα σας. Τι γνωρίζετε γι' αυτόν τον αγώνα;Η αλήθεια είναι ότι ποτέ δεν έζησα ένα ντέρμπι στην Ελλάδα. Για μένα πρόκειται για αγώνες που μου αρέσουν πάρα πολύ. Μου αρέσει να υπάρχει αυτή η ατμόσφαιρα, να υπάρχει ανταγωνισμός. Και μου αρέσει να βλέπω τους φιλάθλους να υποστηρίζει ο καθένας την ομάδα του. Η πραγματικότητα είναι ότι για όλους εμάς που βρισκόμαστε στον κόσμο του ποδοσφαίρου, αυτού του είδους οι καταστάσεις, μας αρέσουν πάρα πολύ. Ελπίζω οι ομάδες να ανταποκριθούν σε αυτό που λέμε ντέρμπι. Ελπίζω να γίνει ένας καλός αγώνας, να έχει ένταση αυτό το ντέρμπι και οι φίλαθλοι να το χαρούν, έτσι όπως τους αξίζει.

Πάντα βρίσκετε πρωτότυπους τρόπους, για να προετοιμάσετε τους παίκτες σας πριν από κάθε αγώνα. Ο Παναθηναϊκός έχει αρκετούς νέους παίκτες, οι οποίοι ακόμα δεν έχουν ζήσει ελληνικό ντέρμπι. Τι σκοπεύετε να πείτε στους ποδοσφαιριστές της ομάδας σας γι' αυτό το παιχνίδι;

Καταρχήν προσπαθούμε να προπονηθούμε καλά, καθ' όλη τη διάρκεια της εβδομάδας. Πιστεύω ότι θα μπορούσαμε να το είχαμε κάνει καλύτερα. Από εκεί και πέρα, θα προσπαθήσουμε να δώσουμε στους παίκτες τα σωστά κίνητρα, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Πρέπει ουσιαστικά να εκμεταλλευτούμε όλες τις δυνατότητες που μπορούμε να έχουμε, ώστε να μπορέσει η ομάδα να παίξει καλά. Και οι δύο ομάδες βρίσκονται στην χειρότερη στιγμή της ιστορίας τους. Μεγάλες ομάδες, βαριές φανέλες, όμως δεν τα πηγαίνουν καλά σε αγωνιστικό επίπεδο.

Πιστεύετε ότι παρά την πορεία των δύο ομάδων, θα γίνει ένα δυνατό παιχνίδι;

Γνωρίζω ότι και οι δύο ομάδες δεν βρίσκονται στην καλύτερη στιγμή της ιστορίας τους. Ενδεχομένως να βρίσκονται στην χειρότερη. Αναφορικά με τον Παναθηναϊκό, έχω πει από την αρχή ότι πρέπει να συνεχίσουμε να δουλεύουμε στην γραμμή που δουλεύουμε και υπήρχαν ευκαιρίες, όπου η ομάδα έδειξε αυτό που θέλουμε. Θεωρώ ότι σε ορισμένους αγώνες, δείξαμε αυτό που θέλουμε από την ομάδα και αυτό που κάνουμε κατά τη διάρκεια των προπονήσεων. Και πρέπει να συνεχίσουμε να παλεύουμε προς αυτή την κατεύθυνση, ώστε η ομάδα να αποκτήσει την προσωπικότητα και την δύναμη που θέλουμε.

Που πιστεύετε ότι μπορεί να κριθεί αυτό το ντέρμπι;

Τα ντέρμπι από μόνα τους έχουν μεγάλα κίνητρα. Υπάρχει ένταση, υπάρχει καρδιά... Από εκεί και πέρα, πρέπει να υπάρχει και το μυαλό. Δηλαδή να σκεφτούμε προς τα που θέλουμε να πάει το παιχνίδι, πως θα το φέρουμε εκεί που θέλουμε. Να κρατάμε πάντοτε τα ηνία του παιχνιδιού και να έχουμε τον έλεγχο του αγώνα και την κατάλληλη στιγμή, να μπορέσουμε να πάρουμε το προβάδισμα.

Υπάρχει μεγάλο πρόβλημα στην επίθεση, καθώς θα απουσιάσει ο φορμαρισμένος Τοτσέ από το ντέρμπι. Σε τι κατάσταση είναι ο Φιγκερόα; Θεωρείτε ότι μπορεί να βοηθήσει άμεσα στο παιχνίδι με την ΑΕΚ;

Η απουσία του Τοτσέ είναι σημαντική για την ομάδα μας. Και χωρίς να πω περισσότερα, στον προηγούμενο αγώνα πέτυχε δυο γκολ. Θεωρώ όμως ότι στην ομάδα υπάρχουν παίκτες, οι οποίοι μπορούν να καλύψουν αυτή την απώλεια. Αναφορικά με τον Λούτσο Φιγκερόα, αυτό που μπορώ να σας πω αυτή τη στιγμή, είναι ότι δεν βρίσκεται στην καλύτερη στιγμή του, όπως και εκείνος θα επιθυμούσε. Άρα πρέπει να δούμε, τι λύσεις θα βρούμε από τώρα μέχρι και την ημέρα του αγώνα. Πάντως πιστεύω ότι υπάρχουν άτομα, τα οποία μπορούν να αντικαταστήσουν τον Τοτσέ και θα μπορέσουν να κάνουν ένα καλό παιχνίδι στην επίθεση.

Τι θα θέλατε να πείτε στον κόσμο του Παναθηναϊκού ενόψει του ντέρμπι με την ΑΕΚ και τι να περιμένουν από την ομάδα οι φίλοι του Τριφυλλιού;

Θα κοιτάξουμε να δώσουμε τα πάντα και να πολεμήσουμε μέχρι θανάτου, ώστε να μπορέσουμε να κερδίσουμε τους τρεις βαθμούς. Με κάθε σεβασμό στον αντίπαλο, θα δουλέψουμε προς αυτή την κατεύθυνση. Το γεγονός ότι κερδίσαμε τον προηγούμενο αγώνα, δεν σημαίνει ότι πρέπει να έχουμε υπερβολική αυτοπεποίθηση.

Μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος, ο Παναθηναϊκός έχει να δώσει επτά τελικούς και τον κάθε αγώνα οι παίκτες πρέπει να τον αντιμετωπίζουν, σαν να ήταν ο τελευταίος αγώνας που θα έπαιζαν στην ζωή τους. Οι ποδοσφαιριστές πρέπει να το συνειδητοποιήσουν, να το έχουν στο μυαλό τους και να παίξουν αυτόν τον αγώνα, με όσο το δυνατόν καλύτερο τρόπο, χωρίς να σκέφτονται τους υπολειπόμενους έξι αγώνες. Νομίζω ότι αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος για να μάχεσαι και να αγωνίζεσαι. Βλέποντας κάθε αγώνα ξεχωριστά.

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.