Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Αλαφούζος: «Η ΠΑΕ απέκτησε έναν σοβαρό σύμμαχο»

Αλαφούζος: «Η ΠΑΕ απέκτησε έναν σοβαρό σύμμαχο»

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
28/11/2013 15:35
Ο Γιάννης Αλαφούζος στη σύντομη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μετά το ραντεβού που είχε με τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο, δήλωσε πως η ΠΑΕ απέκτησε έναν σοβαρό σύμμαχο, επιβεβαίωσε πως υπάρχει ξένος επενδυτής, ενώ τόνισε πως δεν υπάρχει χρονοδιάγραμμα για το πότε θα αποφασιστεί εάν θα γίνει τελικά η επένδυση.

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ, εμφανίστηκε αισιόδοξος για το μέλλον του Παναθηναϊκού, τονίζοντας ότι είναι ευχαριστημένος καθώς για πρώτη φορά υπάρχει ουσιαστικό ενδιαφέρον για την ΠΑΕ, «η οποία απέκτησε έναν σοβαρό σύμμαχο».

Ο ίδιος επιβεβαίωσε πως ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος θέλει να επενδύσει με κάποιο ξένο επενδυτή στην ΠΑΕ, το όνομα του οποίου δεν γνωρίζει, όπως τόνισε.

Νωρίτερα, ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος είχε ενημερώσει μέσω γραπτής δήλωσης, το περιεχόμενο της συνάντησης που είχε με τον Γιάννη Αλαφούζο.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Γιάννη Αλαφούζου:


Η αρχική του τοποθέτηση:

«Είμαι ικανοποιημένος από αυτή την εξέλιξη γιατί εμφανίζεται η πιθανότητα να επενδύσει μία σημαντική οικογένεια που έχει προσφέρει πολλά. Η Παναθηναϊκή Συμμαχία είναι θεματοφύλακας και ανέλαβε να διασώσει τον Παναθηναϊκό, κάτι που έχει καταφέρει.

Πρέπει πρώτα να δούμε αν θα γίνει η επένδυση. Τα στοιχεία θα ελεγχθούν και θα εξεταστούν από ξένο επενδυτή που θα αποφασίσει αν κρίνει σκόπιμο να επενδύσεις το ελληνικό ποδόσφαιρο. Ανεξάρτητα με το τι θα συμβεί, η οικογένεια Γιαννακόπουλου μας στηρίζει και εμείς θα συνεχίσουμε να τη στηρίζουμε».

Για το αν η επόμενη μέρα περιλαμβάνει τον ίδιο την ΠΑΕ:

«Υπάρχει ένας ξένος επενδυτής. Για να τον έχει επιλέξει ο κύριος Γιαννακόπουλος θα είναι καλός. Γνωρίζω περισσότερα απ' όσα σας λέω. Θα γίνει ένας οικονομοτεχνικός έλεγχος, δεν έχουμε κάποιο χρονοδιάγραμμα, τα πράγματα συνεχίζονται ακριβώς όπως είχαν πριν, μέχρι να έχουμε νέες εξελίξεις».

Για τα οικονομικά και το αν υπάρχουν προεισπράξεις:

«Με το συνδρομητικό συμφωνήσαμε πριν από δύο εβδομάδες, οπότε δεν μπορούμε να προεισπράξουμε. Είστε στο χώρο των μίντια και ξέρετε ότι συμβαίνει να προεισπράττονται έσοδα. Εμείς είμαστε συγκρατημένα αισιόδοξοι και ευχαριστημένοι από την κατάσταση του Παναθηναϊκού. Έχουμε τη Γενική Συνέλευση και θεωρώ σωστό να ενημερώσουμε πρώτα τα μέλη της ΓΣ και μετά τους υπόλοιπους».

Για τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο:

«Ρώτησα τον κύριο Γιαννακόπουλο εάν ήθελε να παραστεί στη συνέντευξη Τύπου, αρνήθηκε ευγενικά. Ήταν συμπαθέστατος και έχω την αίσθηση ότι η ΠΑΕ απέκτησε ένα σοβαρό σύμμαχο που δεν είχαμε τόσο καιρό».

Για τον οικονομικό έλεγχο:

«Είναι λογικό ο ξένος επενδυτής να θελήσει να έχει τον έλεγχο της ομάδας, εφόσον θα βάλει τα χρήματα του. Πάντως, δεν πρόκειται να αποκαλύψω κάτι άλλο.

Αυτή τη στιγμή δεν αισθανόμαστε ότι η ομάδα έχει ανάγκη από μεταγραφή. Ακολουθούμε το μοντέλο να προωθούμε νέους Έλληνες ποδοσφαιριστές με τη βοήθεια κάποιον έμπειρων. Βέβαια, εάν θελήσει ο νέος επενδυτής με τον κύριο Γιαννακόπουλο να συνδράμουν σε μία μεταγραφή, θα το δούμε. Συζητήθηκε κάτι τέτοιο.

Ο Παναθηναϊκός είναι ιδέα, όλοι είμαστε περαστικοί από αυτόν και τον υπηρετούμε. Εκτός από 2-3 ανθρώπους και τα 9.000 μέλη, κανένας άλλος δεν βοήθησε τον Παναθηναϊκό. Και είμαι χαρούμενος γιατί αυτή είναι η πρώτη φορά που εκδηλώνεται επίσημο ενδιαφέρον για τις μετοχές».

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.