Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Προκριματικά Μουντιάλ: Προβάδισμα με Ρονάλντο η Πορτογαλία, σοκ για Γαλλία

Προκριματικά Μουντιάλ: Προβάδισμα με Ρονάλντο η Πορτογαλία, σοκ για Γαλλία

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
16/11/2013 00:13
Με γκολ του Κριστιάνο Ρονάλντο, η Πορτογαλία επικράτησε με 1-0 της Σουηδίας και πήρε προβάδισμα για την πρόκριση στα τελικά του Μουντιάλ. Σε περιπέτειες η Γαλλία, ηττήθηκε με 2-0 από την Ουκρανία στο Κίεβο, στο 0-0 Ισλανδία και Κροατία στο Ρέικιαβικ.

Στην άτυπη πρώτη μονομαχία Κριστιάνο Ρονάλντο και Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς νικητής βγήκε ο πρώτος, καθώς ο Πορτογάλος άσος με δικό του γκολ στο 82’, χάρισε τη νίκη με 1-0 στην Πορτογαλία, δίνοντας παράλληλα το προβάδισμα πρόκρισης στους Ίβηρες.

Ανώτερη η Πορτογαλία η οποία είχε την υπεροχή και στάθηκε άτυχη όταν πέντε λεπτά πριν το φινάλε είχε δοκάρι με τον «CR7» για να πάρει μεγαλύτερο προβάδισμα ενόψει του επαναληπτικού στις 19 Νοεμβρίου.

Μεγάλη νίκη για Ουκρανία, δύσκολα τα πράγματα για Γαλλία


Προκριματικά Μουντιάλ: Προβάδισμα με Ρονάλντο η Πορτογαλία, σοκ για Γαλλία
Το πάνω χέρι για την πρόκριση στα τελικά του Μουντιάλ πήρε η Ουκρανία, η οποία κέρδισε με 2-0 την Γαλλία στο Κίεβο, με τους «τρικολόρ» να μπαίνουν πλέον σε περιπέτειες.

Έπειτα από ένα μοιρασμένο πρώτο μέρος, οι Ουκρανοί μπήκαν εντυπωσιακά στην επανάληψη και στο 61’ο Ζοζούλγια άνοιξε το σκορ για τους γηπεδούχους.

Η Γαλλία στη συνέχεια πίεσε για την ισοφάριση, ωστόσο δεν κατάφερε ούτε με την είσοδο του Καρίμ Μπενζεμά, να ξαναμπεί στο παιχνίδι, και στο 82’ ο Γιαρμολένκο με πέναλτι διαμόρφωσε το τελικό 2-0, δίνοντας μεγάλο προβάδισμα στους Ουκρανούς.

Ανοιχτοί λογαριασμοί για Ισλανδία και Κροατία


Προκριματικά Μουντιάλ: Προβάδισμα με Ρονάλντο η Πορτογαλία, σοκ για Γαλλία
Από την άλλη, ισόπαλες 0-0 αναδείχθηκαν Ισλανδία και Κροατία στο παγωμένο Ρέικιαβικ, με τους γηπεδούχους να παίζουν από το 50’ με δέκα παίκτες. Σε όλο το ματς έπαιξε ο Πράνιτς.

Οι Κροάτες είχαν τον έλεγχο και έχασαν ευκαιρίες για να πετύχουν ένα εκτός έδρας γκολ και να πάρουν προβάδισμα πρόκρισης, με τον μέσο του Παναθηναϊκού να αγωνίζεται και στα 90 λεπτά της αναμέτρησης.

Από την πλευρά τους, οι Ισλανδοί άντεξαν στην πίεση, παίζοντας με παίκτη λιγότερο λόγω αποβολής του Σκούλασον στο 50’ και πλέον θα διεκδικήσουν τις πιθανότητες τους στον επαναληπτικό της Τρίτης στο Ζάγκρεμπ.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα:


Ισλανδία - Κροατία 0-0

Πορτογαλία - Σουηδία 1-0 (82' Ρονάλντο)

Ουκρανία - Γαλλία 2-0 (61' Ζοζούλγια, 82' πέν. Γιαρμόλενκο)

Ελλάδα - Ρουμάνια 3-1 (14', 66' Μήτρογλου, 20' Σαλπιγγίδης / 19' Στάνκου)

*οι ρεβάνς την Τρίτη (19/11)




Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.