Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Αποχωρεί από τον ΑΠΟΕΛ ο Ερωτοκρίτου

Αποχωρεί από τον ΑΠΟΕΛ ο Ερωτοκρίτου

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
21/10/2013 19:20
Την αποχώρηση του από την προεδρία του ΑΠΟΕΛ ανακοίνωσε ο Φοίβος Ερωτοκρίτου, μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό της Κύπρου.

Ο πρόεδρος του ΑΠΟΕΛ μιλώντας στον ΣΠΟΡ FM Κύπρου ανακοίνωσε την απόφαση του να αποχωρήσει από την προεδρία της ομάδας μετά την κλιμάκωση των αντιδράσεων των οργανωμένων κατά της διοίκηση της ομάδας.

Παράλληλα, έγινε γνωστό πως η ΟΥΕΦΑ επέβαλε στον ΑΠΟΕΛ χρηματικό πρόστιμο ύψους 45 χιλιάδων ευρώ και κλείσιμο της νότιας κερκίδας για τη συμπεριφορά των οπαδών της στον αγώνα με την Άιντραχτ Φρανκφούρτης.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του κ. Ερωτοκρίτου στον ΣΠΟΡ FM Κύπρου:


Για την κόντρα που υπάρχει με τους οργανωμένους...

«Πριν 15 μέρες προτού αποφασίσουμε για προπονητή ζήτησα από τον πρόεδρο του σωματείου να επικοινωνήσει με πρώην παράγοντες που ενδιαφερόντουσαν να έρθουν μέσα για να αποφασίζαμε από κοινού την πρόσληψη του προπονητή και σε λίγο καιρό να βρεθεί ένας αντικαταστάτης μου για να γινόταν η αλλαγή στην προεδρία χωρίς αντεγκλήσεις, χωρίς συνελεύσεις και ήρεμα.

Αυτή η πρόταση μου έπεσε στο κενό για διάφορους λόγους. Οι ίδιοι τους ξέρουν και οι ίδιοι μπορούν να σας πουν. Η πρόθεση μου ήταν να αποχωρήσω το καλοκαίρι. Συνέβη ότι συνέβη. Δυστυχώς δεν ενήργησα ως επαγγελματίας, αλλά με το συναίσθημα και ως ΑΠΟΕΛίστας και έτσι έμεινα πρόεδρος. Δυστυχώς από εκείνη την μέρα, όταν και προσλάβαμε τον προπονητή, άρχισαν τα προβλήματα.

Προσπάθησα να στηρίξω μέχρι το τέλος τον κ. Σέρτζιο. Δημιουργήθηκε μια περιρρέουσα ατμόσφαιρα που δεν βοηθά κανένα. Υπήρχε διχόνοια μεταξύ συμβουλίου και οπαδών, κυρίως με τον ΠΑΝΣΥΦΙ. Έχουν ξεπεράσει τα όρια με τις γνωστές ανακοινώσεις και τη συμπεριφορά τους».Γιατί αντιδρούν έτσι σε ένα πρόεδρο όπου μετρά μεγάλες διακρίσεις...

«Αυτά είναι ιστορία. Είναι θέμα δικό τους αν τα ξεχνούν. Αντιδρούν έτσι για δικούς τους σκοπούς».

Αν υπάρχει κάτι άλλο πίσω από αυτές τις ενέργειες...

«Ζητούν την απομάκρυνση μου. Το σέβομαι, αλλά αυτές τις απόψεις τις ασπάζονται και άλλοι στους οποίους απευθύνθηκα για στήριξη. Για τον ΠΑΝΣΥΦΙ, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι κάθε ομάδα τους χρειάζεται, όχι όμως σε αυτό το σημείο. Επειδή είναι ντυμένοι στα μαύρα δεν γίνεται να απειλούν, να έρχονται στον Αρχάγγελο και να προπηλακίζουν τον Τάκη Αντωνίου, να βρίζουν, να απειλούν. Είναι άνθρωποι που ωφελούνται από το ΑΠΟΕΛ και στοίχησαν 1,5 κ ευρώ στην εταιρεία. Τους στηρίξαμε, τους βοηθήσαμε αλλά δυστυχώς είχαν αυτή τη θρασύτητα, ότι μπορούν να ανεβάζουν και να κατεβάζουν διοικήσεις. Έχουν και ανθρώπους που συμφωνούν σε αυτά που κάνουν και έτσι φτάσαμε σε αυτό το σημείο».

Ποιες είναι οι σκέψεις του...

«Είναι καθαρό στο μυαλό μου. Αν συνεχίσει αυτή η κατάσταση θα επέλθει το χάος. Θα βρεθούμε σε καταστάσεις που βρέθηκαν άλλα σωματεία. Προτίθεμαι να ζητήσω από τους υπόλοιπους συνεργάτες μου να ορίσουμε μια έκτακτη εκλογική γενική συνέλευση. Να έρθουν αυτοί που ενδιαφέρονται για να αναλάβουν τις τύχες του ΑΠΟΕΛ».

Αν δεν προκύψει ενδιαφέρον...

«Ε, τότε θα είμαστε άξιοι της τύχης μας. Το βλέπω και στα ταξίδια στο εξωτερικό. Παλιά είχαμε πρόβλημα με τις θέσεις. Τώρα θα πάμε μόνοι μας».

Για το χάος όπου έκανε αναφορά...

«Αν συνεχιστούν αυτές οι παρεμβολές από τον ΠΑΝΣΥΦΙ τότε δεν βλέπω μέλλον στο ΑΠΟΕΛ. Κάποιοι θα μου πουν ότι θα φύγω στα δύσκολα. Ναι, πλέον δεν αντέχω αυτά που ακούω αυτά που γίνονται από ανθρώπους που νομίζουν ότι αυτοί είναι το ΑΠΟΕΛ. ΑΠΟΕΛ είναι 20.000 που έρχονται στο γήπεδο».

Αν έγινε συνάντηση με τους οργανωμένους...

«Ήρθαν στο γραφείο μου πριν ενάμιση μήνα. Στοχοποίησαν τον Τάκη Αντωνίου. Ποιοι είναι αυτοί να αποφασίζουν;. Μπορώ εγώ να τους διώξω επειδή έτσι θέλει ο Α και ο Β;»

Αν θα φέρει και άλλες εξελίξεις η αποχώρηση του...

«Όποιος και αν εκλεγεί θα παίρνει τις αποφάσεις του. Δεν θα είναι πλέον στη δικαιοδοσία μου».

Αν υπάρχει κάτι που μπορεί να τον οδηγήσει να αλλάξει την απόφαση του...

«Όχι. Έχω πάρει τις αποφάσεις μου. Δυστυχώς όλα αυτά έγιναν και από πρώην συνεργάτες μου. Είναι κρίμα να φτάνεις σε αυτό το σημείο. Ελπίζω να καταλάβουν μέχρι που και πως θα συμπεριφέρονται σε ανθρώπους που έχουν προσφέρει στο ΑΠΟΕΛ τα τελευταία 50 χρόνια. Όταν λείψει ο σεβασμός έρχεται η καταστροφή. Δυστυχώς είναι άνθρωποι που ωφελούνται από το ΑΠΟΕΛ και έρχονται τώρα να τα σβήσουν όλα. Αυτή τη στιγμή θα πρέπει να πάμε ήρεμα τα επόμενα χρόνια. Πιστεύω στην ομάδα και στο νέο προπονητή».

Για τα όσα του φορτώνουν για την αποχώρηση του Ιβάν Γιοβάνοβιτς...

«Μου φορτώνουν την απομάκρυνση του Ιβάν Γιοβάνοβιτς. Το λένε αυτό, όσοι τον περασμένο Ιανουάριο απαιτούσαν να τον διώξω. Αυτοί είναι οι ίδιοι άνθρωποι που μου φορτώνουν το ότι που δεν έμεινε στο ΑΠΟΕΛ. Ο κ. Γιοβάνοβιτς είναι ένας εξαίρετος άνθρωπος που πήρε τις αποφάσεις του. Αυτοί που με κατηγορούν, είναι αυτοί που έκαναν διαδηλώσεις και μου κατέστρεφαν το αυτοκίνητο. Δυστυχώς τα λέω και πρέπει να τα ακούσουν ορισμένοι την αλήθεια».

Για τα μηνύματα στήριξης...

«Είναι αυτό τον κόσμο που λυπούμε...»

Για την επιστολή στον κ. Κουτσοκούμνη για τα όσα έγιναν στα αποδυτήρια στο ημίχρονο του αγώνα με τον Ερμή...

«Μιλά από μόνη της η έκθεση. Είναι έκθεση γεγονότων που συνέβησαν. Δεν χρειάζεται άλλος σχολιασμός. Περιμένουμε από την ΚΟΠ να επιληφθεί. Όλη η Κύπρος είδε τι έγινε. Παραδέχθηκε ο παίκτης του Ερμή το ότι σκόραρε με το χέρι. Θα ήταν πιο έντιμο όμως αν το έλεγε εκείνη την ώρα στο διαιτητή και δεν μετρούσε το γκολ. Είμαι περίεργος να δω και τι έγγραψε και ο παρατηρητής. Έγινε αλλοίωση αποτελέσματος και ζητούμε να ξαναγίνει ο αγώνας».

Για το παιχνίδι με τον Ερμή...

«Βάσει του πρώτου ημιχρόνου, ο Ερμής μπορούσε να είχε προηγηθεί και με 2-3 γκολ διαφορά. Τους έδωσα τα συγχαρητήρια μου και προχωρούμε παρακάτω. Ήταν μια άσχημη βραδιά για το ΑΠΟΕΛ. Ήταν πολύ πίσω από ότι αναμέναμε. Αν δεν μετρούσε το γκολ, θα μπορούσε να ήταν διαφορετικό το αποτέλεσμα. Το θέμα είναι ότι πάλι δεν απέδωσε τα αναμενόμενα η ομάδα. Δεν μπορούσε να κάνει θαύματα ο κ. Δώνης μέσα σε λίγες μέρες. Περιμέναμε από τους ποδοσφαιριστές πολύ περισσότερα. Δυστυχώς δεν υπήρχε διάθεση. Με τα όσα συμβαίνουν, έχουν επηρεαστεί οι ποδοσφαιριστές και όλοι μας. Ο προπονητής ήρθε με όρεξη για δουλειά και προσδοκίες, είδε και όσα αναγραφόντουσαν στην εξέδρα. Δεν ήταν το καλύτερο για την ομάδα».

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.