Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Γιουρόπα Λιγκ: Πλέον ζητάει... θαύμα

Γιουρόπα Λιγκ: Πλέον ζητάει... θαύμα

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
14/2/2013 21:54
Δύσκολα τα πράγματα όσον αφορά την φετινή πορεία του Ολυμπιακού στην Ευρώπη καθώς η Λεβάντε επικράτησε με 3-0 κόντρα στους «ερυθρόλευκους» και πήρε τεράστιο πλεονέκτημα ενόψει της ρεβάνς στο «Καραϊσκάκη».

Πολύ άσχημη εμφάνιση για τον Ολυμπιακό ο οποίος απογοήτευσε, δείχνοντας ακίνδυνος στην επίθεση και το πλήρωσε αρχικώς στο 10’ με το Ρίος, ενώ στην συνέχεια οι Ισπανοί κέρδισαν δύο αμφισβητούμενα πέναλτι και την δεύτερη κίτρινη του Αμπντούν (στο πρώτο) ο οποίος άφησε στο 28’ την ομάδα του με 10. Ο Μάρτινς αστόχησε στο πρώτο στο 28’, ωστόσο ο Μπαρκέρο στο 40’ έκανε το 2-0.

Ούτε φάση εντός εστίας στο πρώτο μέρος για τον Ολυμπιακό ο οποίος είχε «φλύαρη» κατοχή και το πλήρωσε στις αρχές του δευτέρου, με τον Μάρτινς να κάνει το 3-0 στο 56’.

Οι «ερυθρόλευκοι» στη συνέχεια παρά την κακή εικόνα τους στάθηκαν άτυχοι, καθώς η μπάλα σταμάτησε δύο φορές στο δοκάρι σε προσπάθειες του Μανωλά στο 58’ και του Τζεμπούρ στο 87’. Μάλιστα στο 90+4’ ο Μέγιερι έσωσε την ομάδα του από το 4-0 με απόκρουση που θα ζήλευαν και τερματοφύλακες τοπ κλάσης.

Το ματς:


Γιουρόπα Λιγκ: Πλέον ζητάει... θαύμα
Απογοητευτικός ήταν στο πρώτο ημίχρονο ο Ολυμπιακός ο οποίος αν κέρδισε την κατοχή από τα πρώτα λεπτά, δεν έδειχνε ότι μπορούσε να απειλήσει την Λεβάντε η οποία κάλυπτε εξαιρετικά τους χώρους.

Οι «ερυθρόλευκοι» δεν μπορούσαν να δημιουργήσουν καλές προϋποθέσεις και τελικώς το πλήρωσαν μόλις στο 10ο λεπτό, με τον Ρίος να ξεφεύγει από τον Χολέμπας και με σουτ νίκησε τον Μέγερι για το 1-0.

Το γκολ έδωσε την δυνατότητα στην Λεβάντε να παίξει το παιχνίδι της, περιμένοντας τον Ολυμπιακό στα καρέ της με στόχο να χτυπήσει στις αντεπιθέσεις. Οι «ερυθρόλευκοι» δεν αφυπνίστηκαν μετά το γκολ, καθώς δεν μπορούσαν να περάσουν τις περισσότερος φορές το κέντρο (!), με τους Ισπανούς να πίεζαν ασφυχτικά, χωρίς να αφήνουν κενούς χώρους.

Τα λεπτά περνούσαν, με την Ελληνική ομάδα να μην δημιουργεί κανέναν απολύτως κίνδυνο με τους παίκτες να δείχνουν μπλοκαρισμένοι, και τελικώς ο Λόπεζ στο 28’ κέρδισε πέναλτι και την δεύτερη κίτρινη του Αμπντούν, σε μία αρκετά αμφισβήτηση φάση, με τον Αλγερινό να αφήνει την ομάδα του με 10 σε ένα ήδη κακό βράδυ της ομάδας.

Ο Μάρτινς έστειλε την μπάλα άουτ από την άσπρη βούλα, ωστόσο ο Ολυμπιακός συνέχιζε να απογοητεύει με την εμφάνιση του με αποτέλεσμα στο 38’ η Λεβάντε να κερδίζει νέο πέναλτι με τον Λόπεζ, ο οποίος όμως ανατράπηκε από τον Χολέμπας οριακά εκτός περιοχής.

Γιουρόπα Λιγκ: Πλέον ζητάει... θαύμα
Ο Μπαρκέρο δεν μιμήθηκε τον Μάρτινς και έκανε το 2-0 στο 40’ από τα 11 βήματα, κάνοντας παράλληλα τα πράγματα αρκετά δύσκολα για τον Ολυμπιακό. Οι «ερυθρόλευκοι» δεν κατάφεραν να αντιδράσουν και οδηγήθηκαν στα αποδυτήρια δίχως τελική εντός εστίας (!)

Δεν άλλαξαν και πολλά στις αρχές του δευτέρου μέρους και παρά την είσοδο του Γκρέκο έναντι του Μοντεστό, ο Ολυμπιακός δεν μπορούσε να δημιουργήσει ευκαιρίες και τελικώς στο 56’ το πλήρωσε, όταν και ο Φέισα έχασε την μπάλα στο κέντρο και ο Μάρτινς στη συνέχεια δεν συγχώρησε, κάνοντας εύκολα το 3-0.

Οι «ερυθρόλευκοι» μετά το γκολ έδειξαν σημάδια αφύπνισης, με τον Νάβας να διώχνει το σουτ του Φέισα στο 58΄σε κόρνερ, ενώ μετά την εκτέλεση του ο Μανωλάς έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι των Ισπανών.

Παρόλα αυτά η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη και παρά την είσοδο του Μήτρογλου, η Ελληνική ομάδα έπεσε ξανά σε… βαθύ ύπνο καθώς δεν μπορούσε να κρατήσει την μπάλα περισσότερο από 5-10 δευτερόλεπτα (!)

Τα λεπτά περνούσαν και τα περιθώρια στένευαν, ωστόσο ο Ολυμπιακός στάθηκε εκ νέου άτυχος καθώς το σουτ του Τζεμπούρ μέσα από την περιοχή στο 88’ σταμάτησε στο δοκάρι, στερώντας στους ερυθρόλευκους ένα πολύτιμο εκτός έδρας γκολ ενόψει του επαναληπτικού.

Στις καθυστερήσεις ο Μανιάτης απείλησε εκ νέου με σουτ το οποίο ωστόσο έβγαλε ο Νάβας, με αποτέλεσμα να κρατήσει το μηδέν για την ομάδα του και στη συνέχεια της φάσης ο Μέγιερι έσωσε τον Ολυμπιακό από το 4-0 κάνοντας μεγάλη απόκρουση σε σουτ του Μίτσελ.

Οι συνθέσεις:


Λεβάντε: Νάβας, Πέδρο Λόπεζ, Ναβάρο, Ρόδας, Χουανφράν, Ιμπόρα, Ντιόπ (60’ Μίτσελ), Ριός (67’ Βάλντο), Μπαρκέρο, Ρούμπεν Γκαρσία, Μάρτινς (82’ Ακουαφρέσκα).

Ολυμπιακός: Μέγιερι, Μανιάτης, Κοντρέρας, Μανωλάς, Χολέμπας, Φέισα, Μοντέστο (46’ Γκρέκο), Μασάντο (75’ Φετφατζίδης), Βλαχοδήμος (59’ Μήτρογλου), Αμπντούν, Τζεμπούρ.

*Μπορεί ο Ολυμπιακός να ηττήθηκε εντός γηπέδου, ωστόσο την εξέδρα κέρδισαν καθαρά οι οπαδοί της Ελληνικής ομάδας οι οποίοι δημιούργησαν εξαιρετική ατμόσφαιρα, με τους παίκτες των «ερυθρόλευκων» να σπεύδουν στο τέλος του αγώνα για να τους χειροκροτήσουν.

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.