Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Υπέγραψε ο Σα Πίντο

Υπέγραψε ο Σα Πίντο

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
19/10/2013 08:40
Προπονητής του ΟΦΗ είναι και επίσημα ο Σαν Πίντο, ο οποίος ανακοινώθηκε από τη διοίκηση της ομάδας αμέσως μετά την πρώτη προπόνηση που έκανε.

Ο Πορτογάλος τεχνικός όπως αναμενόταν, υπέγραψε συμβόλαιο μέχρι το φινάλε της σεζόν με οψιόν ανανέωσης για έναν ακόμα χρόνο.

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ:

Η ΠΑΕ ΟΦΗ ανακοινώνει την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας από τον Ρικάρντο Σα Πίντο. Ο Πορτογάλος τεχνικός που έκανε σήμερα την πρώτη του προπόνηση υπέγραψε συμβόλαιο μέχρι το καλοκαίρι με οψιόν ανανέωσης, και από τις δύο πλευρές, για ένα ακόμα έτος.

Ο Ρικάρντο Μανουέλ Αντράντε ε Σίλβα Σα Πίντο, γεννήθηκε στο Πόρτο στις 10 Οκτωβρίου 1972 και σε ηλικία 14 ετών μπήκε στις ακαδημίες της ομώνυμης ομάδας. Το 1987 πήγε σε αυτές της Σαλγκουέιρος και το 1991 αγωνίστηκε με την πρώτη ομάδα έχοντας 57 συμμετοχές και 17 γκολ.

Τρία χρόνια αργότερα ήρθε η μεταγραφή στη Σπόρτινγκ Λισσαβώνας (77 συμμ., 20 γκολ) και το 1997 μετακόμισε στην Ισπανία για λογαριασμό της Ρεάλ Σοσιεδάδ, όπου μέτρησε 70 εμφανίσεις και 6 τέρματα μέχρι το 2000. Στη συνέχεια, επέστρεψε στην πατρίδα του και στη Σπόρτινγκ (97 συμμ., 14 γκολ).

Τελευταίος σταθμός της καριέρας του ήταν τη σεζόν 2006-2007 το Βέλγιο και η Σταντάρ Λιέγης (21 συμμ., 2 γκολ). Ξεκίνησε την προπονητική του καριέρα το 2010, όταν ανέλαβε βοηθός στη Λεϊρία, ενώ το 2012 ανέλαβε την τεχνική ηγεσία της Σπόρτινγκ με την οποία έφτασε στον τελικό του Κυπέλλου Πορτογαλίας ενώ με την 4ηθέση της βαθμολογίας βγήκε στο Europa League φτάνοντας μέχρι την προημιτελική φάση. Τέλος, μέχρι πρόσφατα ήταν κόουτς του Ερυθρού Αστέρα τερματίζοντας στην δεύτερη θέση του Σέρβικου πρωταθλήματος.

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.