Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Προκριματικά Μουντιάλ: Προβάδισμα για Νιγηρία και Καμερούν

Προκριματικά Μουντιάλ: Προβάδισμα για Νιγηρία και Καμερούν

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
13/10/2013 23:57
Με το ένα πόδι στη… Βραζιλία είναι η Νιγηρία, η οποία με δύο γκολ του Εμάνουελ Εμενίκε κέρδισε με 2-1 την Αιθιοπία εκτός έδρας και πήρε ισχυρό προβάδισμα ενόψει του επαναληπτικού στην έδρα της. Ισόπαλο 0-0 στην έδρα της Τυνησίας ήρθε το Καμερούν, με τις δύο ομάδες να αφήνουν ανοιχτούς λογαριασμούς ενόψει του επαναληπτικού.

Μεγάλη νίκη για την Νιγηρία, η οποία κέρδισε με ανατροπή την Αιθιοπία (2-1) και δύσκολα θα χάσει την πρόκριση για τα τελικά του Μουντιάλ της Βραζιλίας.

Οι πρωταθλητές Αφρικής βρέθηκαν πίσω στο σκορ στο 56’ από το τέρμα του Ασέφα με τον Ενγιάμα να φέρει μεγάλη ευθύνη στο γκολ, ωστόσο κατάφεραν να ανατρέψουν την εις βάρος τους κατάσταση χάρη στον Εμάνουελ Εμενίκε.

Συγκεκριμένα ο άσος της Φενέρμπαχτσε κατάφερε να ισοφαρίσει το σκορ στο 67’ με δυνατό σουτ, ενώ ο ίδιος με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι στο 90’ έδωσε τη νίκη στους «σούπερ αετούς».

Να σημειωθεί πως στο πρώτο μέρος υπήρξαν διαμαρτυρίες της Αιθιοπίας, καθώς μετά από πλασέ του Αχμέντ, ο Ομποαμπόνα με τάκλιν σταμάτησε την μπάλα την τελευταία στιγμή χωρίς να φανεί εάν αυτή πέρασε τη γραμμή, με τον διαιτητή να δείχνει «παίζεται».

Προβάδισμα για Καμερούν


Προκριματικά Μουντιάλ: Προβάδισμα για Νιγηρία και Καμερούν
Στο άλλο παιχνίδι της ημέρας, Τυνησία και Καμερούν δεν κατάφεραν να πετύχουν κάποιο γκολ, με αποτέλεσμα το τελικό 0-0 να δίνει το προβάδισμα στην ομάδα του Σάμουελ Ετό, καθώς ο επαναληπτικός θα γίνει στην έδρα της.

Το παιχνίδι δεν διεκδικούσε δάφνες ποιότητας, με το Καμερούν να είχε τη μεγαλύτερη ευκαιρία στο ματς καθώς ο Γουεμπό δεν κατάφερε να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα σε κενή εστία από τα δύο μέτρα!

Πρόγραμμα πρώτων αγώνων πλέι οφ


Σάββατο

Μπουρκίνα Φάσο - Αλγερία 3-2

Ακτή Ελεφαντοστού - Σενεγάλη 3-1

Κυριακή

Αιθιοπία - Νιγηρία 1-2

Τυνησία - Καμερούν 0-0

Τρίτη

Γκάνα - Αίγυπτος (19.00)




Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.