Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Κόπα Άφρικα: Πρωταθλήτρια η Νιγηρία

Κόπα Άφρικα: Πρωταθλήτρια η Νιγηρία

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
10/2/2013 23:08
Πρωταθλήτρια Αφρικής στέφτηκε για τρίτη φορά στην ιστορία της η Νιγηρία η οποία με εντυπωσιακό γκολ του Εμπά στο 40’ κέρδισε με 1-0 τη Μπουρκίνα Φάσο και σήκωσε στον ουρανό του Γιοχάνεσμπουργκ το πολυπόθητο τρόπαιο.

Οι «Σούπερ Αετοί» ήταν… σούπερ και στο γήπεδο καθώς είχαν την υπεροχή και τελικώς κατάφεραν να προηγηθούν στο σκορ με καταπληκτικό γκολ του Σάντει Εμπά στο 40’.

Η Μπουρκίνα Φάσο έφτασε πολύ κοντά στην ισοφάριση με τον Ενγιάμα να αποκρούει με τα δάχτυλα την προσπάθεια του Σανού, η οποία ήταν και η μεγαλύτερη στιγμή για το αουτσάιντερ του τελικού, καθώς η Νιγηρία είχε επιβάλει την υπεροχή της, με τους Μούσα και Μόουσες να χάνουν ευκαιρίες για να αυξήσουν και άλλο το προβάδισμα της ομάδας τους.

Το τελικό σκορ επέτρεψε στη Νιγηρία να πανηγυρίσει την κατάκτηση του Κόπα Άφρικα μετά από 19 χρόνια, όταν και ο νυν προπονητής της ομάδας, Στίβεν Κέσι είχε σηκώσει ως αρχηγός την αντίστοιχη κούπα το 1994.

Μάλιστα με την νίκη αυτή, η Νιγηρία εξασφάλισε το εισητήριο για τη Βραζιλία όπου θα αγωνιστεί το καλοκαίρι ως πρωταθλήτρια Αφρικής στο Κονφεντερέσιον Καπ.

Τα βραβεία


Το βραβείο του πρώτου σκόρερ πήρε ο Εμάνουελ Εμενίκε της Νιγηρίας ο οποίος ισοβαθμούσε με 4 γκολ με τον Μουμπάρακ της Γκάνα. Από την άλλη το βραβείο fair play πήγε στον Βίκτορ Μόουσες της Τσέλσι, ενώ παίκτης του τουρνουά ψηφίστηκε ο Τσαρλς Καμπορε της Μπουρκίνα Φάσο και της Μαρσείγ.

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.