Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Παρουσιάστηκε το νέο γήπεδο της ΑΕΚ

Παρουσιάστηκε το νέο γήπεδο της ΑΕΚ

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
2/10/2013 21:38
Τα πρώτα σχέδια του νέου γήπεδου της ΑΕΚ παρουσίασε μέσα σε αποθέωση ο Δημήτρης Μελισσανίδης τα οποία και εγκρίθηκαν από το Δημοτικό Συμβούλιο της Νέας Φιλαδέλφειας.

Εντυπωσιακά είναι τα σχέδια για το νέο γήπεδο της ΑΕΚ, τα οποία παρουσίασε στο Δημοτικό Συμβούλιο Νέας Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας ο Δημήτρης Μελισσανίδης και οι συνεργάτες του.

Το γήπεδο θα είναι πρωτοποριακό και θα έχει χωρητικότητα από 32.500 έως 34.000 θέσεις, θα κοστίσει 65 εκατ. ευρώ με αυτοχρηματοδότηση (χωρίς δάνειο) και υπολογίζεται πως θα είναι έτοιμο από τον Ιανουάριο του 2014 μέχρι τον Δεκέμβριο του 2015.

Παράλληλα, η υλοποίηση του έργου θα δώσει ξανά πνοή στην περιοχή της Νέας Φιλαδέλφειας και θα ανοίξει 1500 με 2000 θέσεις εργασίας, πράγματα που έκαναν ακόμα και τις αντιπολιτευόμενες παρατάξεις του Δήμου να συμφωνήσουν στο σχέδιο κατασκευής του έργου.

Μελισσανίδης: «Δεν νοείται ΑΕΚ χωρίς Νέα Φιλαδέλφεια»


Παρουσιάστηκε το νέο γήπεδο της ΑΕΚ
«Βρισκόμαστε εδώ με έναν μοναδικό σκοπό για να σας ενημερώσουμε τι έχουμε κάνει μέχρι στιγμής για το θέμα του γηπέδου και να ενημερωθείτε υπεύθυνα για όσα πρέπει να ξέρετε και να ζητήσουμε τη στήριξή σας για την επιστροφή της ομάδας στο σπίτι της.

Γνωρίζετε καλύτερα από εμένα και είμαι συνεπής σε αυτό που από την πρώτη μέρα η ΑΕΚ μεγαλούργησε εδώ. Δεν νοείται ΑΕΚ χωρίς Νέα Φιλαδέλφεια. Θέλουμε να επαναφέρουμε το σύμβολο στη θέση του και να αποκαταστήσουμε αυτή την παραφωνία. Επιστρέφουμε στο σπίτι μας για να φτιάξουμε ένα ποδοσφαιρικό και μόνο γήπεδο, όπως ήταν από το 1930.

Η ΑΕΚ καθιέρωσε τη Νέα Φιλαδέλφεια στη συνείδηση της ελληνικής επικράτειας. Θέλουμε ένα απόλυτα νόμιμο γήπεδο που θα προστατεύει το περιβάλλον. Θέλουμε και πάλι να δώσουμε ζωή στην περιοχή, να τονίσουμε τον ιδιαίτερο χαρακτήρα της. Να φέρνουμε ένα εκατομμύριο κόσμο στη Νέα Φιλαδέλφεια και να δώσουμε χαρά στους εκατομμύρια φιλάθλους της ομάδας και δίνοντας τέλος στο δεύτερο ξεριζωμό τους.

Παρουσιάστηκε το νέο γήπεδο της ΑΕΚ
Στα σχέδιά μας δεν υπάρχει τίποτα που να επιβαρύνει την πόλη. Το γήπεδο θα παραπέμπει στις ιστορικές καταβολές της ομάδας. Το γήπεδο έχει φτιαχτεί σε Βυζαντινή αρχιτεκτονική. Μιλάμε για την αναγέννηση της Νέας Φιλαδέλφειας και την πλήρη αναβάθμιση της πόλης. Θέλει να φροντίσει το άλσος και να συνεργαστεί με το Δήμο για να γίνουν όλα τέλεια.

Οι Κυριακές μας πρέπει να επιστρέψουν εδώ που μεγαλώσαμε. Από εσάς θέλω ένα πράγμα. Θέλω να υπολογίζω σε όλους σας. Η επιστροφή της ΑΕΚ θέλει την στήριξή σας. Ζητάω την ομόφωνη έγκριση από εσάς, όχι για λόγους εντυπώσεων, αλλά για να στείλουμε μήνυμα πως ΑΕΚ και Νέα Φιλαδέλφεια είναι μαζί.

Είμαι απόλυτα ειλικρινής απέναντί σας και επιθυμώ από εσάς ειλικρινή απάντηση, για το αν θεωρείτε πως υπάρχει ο παραμικρός λόγος για να βρεθείτε απέναντι. Δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο. Πρέπει να εργαστούμε με κοινό σκοπό
».

Στη συνέχεια το λόγο πήρε αρχιτέκτονας κ. Ανδριανόπουλος:


Παρουσιάστηκε το νέο γήπεδο της ΑΕΚ
«Εκτός από τις αθλητικές εγκαταστάσεις θα φτιαχτεί και ένα μουσείο που δεν θα αφορά μόνο την ΑΕΚ ή τους πρόσφυγες, αλλά και τον κάθε Έλληνα που θέλει να θυμηθεί το παρελθόν. Το τρίτο που θα βοηθήσει το γήπεδο, είναι το Άλσος που θα αναβαθμιστεί μέσω του γηπέδου.

Μιλάμε για ένα γήπεδο που όταν ολοκληρωθεί η μελέτη θα ξέρουμε τις θέσεις. Θα είναι μεταξύ 32.500 και 34.000 θέσεων. Θα είναι τεσσάρων αστέρων. Ο φωτισμός ακόμα δεν έχει ξεκαθαρίσει. Θα έχει 40 σουίτες, πέντε διαφορετικούς τύπους καθισμάτων. Δεν θα έχει καθόλου εμπορικές χρήσεις. Θα έχει μόνο αθλητικές χρήσεις και θα υπάρξουν περίπου 1.200 θέσεις στάθμευσης και 400-500 υπόγειες. Αυτό είναι το περίγραμμα του έργου που θα υλοποιηθεί.

Από τον Μάιο που μας πέρασε μέχρι το Δεκέμβριο γίνονται μελέτες. Είναι ένα έργο που δεν θα αναζητήσει χρηματοδότηση από τις τράπεζες. Αυτό θα γίνει από την οικογένεια της ΑΕΚ και θα συμβάλει και η πολιτεία όπου μπορεί με ανακοινώσεις που έχουν γίνει ή θα γίνουν. Από τον Ιανουάριο του 2014, εφόσον το εγκρίνετε και το επιτρέψετε μέχρι και το Δεκέμβριο του 2015 θα γίνει το έργο αυτό με σκοπό τη λειτουργία του
».

Παρουσιάστηκε το νέο γήπεδο της ΑΕΚ
Παρουσιάστηκε το νέο γήπεδο της ΑΕΚ

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.