Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Μίτσελ: «Να κάνω τον Ολυμπιακό πιο ανταγωνιστικό στην Ευρώπη»

Μίτσελ: «Να κάνω τον Ολυμπιακό πιο ανταγωνιστικό στην Ευρώπη»

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
4/2/2013 15:32
Ως «τεράστιο σύλλογο» χαρακτήρισε τον Ολυμπιακό στα πρώτα λόγια της παρουσίασης του ο Μίτσελ, με τον Ισπανό τεχνικό να δεσμεύεται ότι θα κάνει την ομάδα λίγο πιο διεθνή «όπως αρμόζει σε έναν σύλλογο με τόσες επιτυχίες».

Ο 49χρονος στη συνέχεια αποκάλυψε ότι συζήτησε για πρώτη φορά με τον Ολυμπιακό πριν από έναν χρόνο, ότι του αρέσει το επιθετικό ποδόσφαιρο και ότι όταν αποχωρήσει θέλει να αφήσει την ίδια εικόνα ή και καλύτερη από αυτή που άφησε ο Βαλβέρδε, χαριτολογώντας ότι μέχρι τώρα περνάει τον Βάσκο τεχνικό μόνο στο… ύψος.

Οι αρχικές δηλώσεις του Μίτσελ:


«Ευχαριστώ τον πρόεδρο που μου δίνει την ευκαιρία να δουλέψω σε αυτό τον υπέροχο σύλλογο. Έχω λάβει τη δέσμευση να κάνω τον Ολυμπιακό λίγο πιο διεθνή, όπως αρμόζει σε έναν σύλλογο με τόσες επιτυχίες.

Θέλω να κάνω τον Ολυμπιακό λίγο καλύτερο από ό,τι είναι. Είναι μια πρόκληση που αντιμετωπίζω με πάθος. Αν είχα μία υποψία για το μέγεθος του Ολυμπιακού, από το λίγο που βρίσκομαι εδώ διαπίστωσα πως πρόκειται για έναν τεράστιο σύλλογο.

Κάποιος θα μπορούσε να σκεφτεί πως έχω έρθει για λίγο. Δουλεύω με πάθος και με την καρδιά μου. Δεν έχουμε έρθει εδώ πέρα παρά μόνο για να πετύχουμε. Ο Ολυμπιακός έχει τεράστιες απαιτήσεις και αυτό που με ενδιαφέρει, όπως και τον πρόεδρο, είναι να γίνουμε καλύτεροι».

Στην συνέχεια ο Ισπανός τεχνικός απάντησε σε ερωτήσεις δημοσιογράφων


Ερώτηση για το πόσο ψηλά ανεβαίνει ο πήχης των προσδοκιών του Ολυμπιακού:

«Οι φιλοδοξίες και οι στόχοι είναι οι λόγοι που με έκαναν να αποφασίσω να έρθω εδώ, όπως μου είπε και ο Ερνέστο Βαλβέρδε. Αυτό με γεμίζει με πάθος».

Για τη χθεσινή εμφάνιση του Ολυμπιακού:

«Θα ήταν άδικο να μιλήσουμε γι’ αυτό το ματς, γιατί δεν ήταν καλό το αποτέλεσμα και δεν είναι σωστό να συγκριθούμε με το χθεσινό ματς. Υπάρχουν πράγματα που θέλω να βελτιώσω. Θέλω να κάνω τον Ολυμπιακό ανταγωνιστικό, όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στην Ευρώπη. Ας μη μείνουμε στο χθεσινό ματς, έχω δει περισσότερα από 14 ματς και πιστεύω πως έχουμε ένα καλό υλικό για να πετύχουμε τους στόχους μας».

Για το πώς βλέπει τα παιχνίδια με τη Λεβάντε και πιθανώς με την Ατλέτικο Μαδρίτης στη συνέχεια:

«Ήδη μας βλέπετε στον τελικό. Έχετε μεγάλες ελπίδες για μας (γέλια). Μένουν λίγες μέρες για το ματς με τη Λεβάντε για το Europa League, αλλά προέχει το ματς πρωταθλήματος.

Θα πάμε να αντιμετωπίσουμε τη Λεβάντε όχι με το σκεπτικό πως παίζουμε με έναν αντίπαλο καλύτερο από μας, αλλά για να παίξουμε το παιχνίδι. Αν καταφέρουμε να περάσουμε, θα δούμε την Ατλέτικο Μαδρίτης. Αυτό είναι το σκεπτικό που θέλουμε να αποκτήσουμε. Ότι θα είμαστε ανταγωνιστικοί απέναντι σε οποιονδήποτε. Να κοιτάζουμε το πώς θα υπερασπιζόμαστε εμείς από την φανέλα του Ολυμπιακού».

Για το ότι εργάζεται για πρώτη φορά στο εξωτερικό και ποιοι είναι οι στόχοι του:

«Δεν είναι η πρώτη φορά που εργάζομαι εκτός Ισπανίας. Έχω δουλέψει εκτός Ισπανίας στα μέσα επικοινωνίας κι έχω εμπειρία.

Είμαστε πρωτοπόροι στο πρωτάθλημα με διαφορά, αλλά δεν μένουμε σε αυτό. Θέλουμε να πάρουμε τους περισσότερους δυνατούς βαθμούς, γιατί αυτό θα μας κάνει πιο δυνατούς στις υπόλοιπες διοργανώσεις που συμμετέχουμε.

Αν καταφέρουμε να περάσουμε, θα δούμε την Ατλέτικο Μαδρίτης. Αυτό είναι το σκεπτικό που θέλουμε να αποκτήσουμε. Ότι θα είμαστε ανταγωνιστικοί απέναντι σε οποιονδήποτε».

Για το αν ο κόσμος του Ολυμπιακού μπορεί να περιμένει όμορφο ποδόσφαιρο, σαν αυτό που έπαιζε ο ίδιος σαν παίκτης:

«Θα ήταν άδικο να συγκρίνουμε τις καταστάσεις του τότε με τις σημερινές συνθήκες. Αυτό που θέλω είναι οι καλές στιγμές του Ολυμπιακού να είναι κάτι συνηθισμένο. Η φιλοσοφία μου δεν είναι διαφορετική από αυτή που είχα από την εποχή μου ήμουν ποδοσφαιριστής. Να παίζω καλό ποδόσφαιρο, να είμαι ανταγωνιστικός και να κερδίζω».

Ο Μίτσελ αποκάλυψε ακόμη πως είχε έρθει σε επαφή με τον Ολυμπιακό για πρώτη φορά πριν ένα χρόνο:

«Η πρώτη μου επαφή ήταν με τον Ντάρκο Κοβάσεβιτς ήταν πριν από περίπου 1 χρόνο. Τότε είχα μία επιλογή την Σεβίλη και άλλη μία τον Ολυμπιακό. Τότε πήγα στην Σεβίλη. Για μένα είναι πολύ σημαντικό το ότι είμαι στον Ολυμπιακό».

Για το αν του αρέσει το επιθετικό ποδόσφαιρο και ποιο σύστημα προτιμά:

«Μου αρέσει το επιθετικό και το ελληνικό ποδόσφαιρο. Μου αρέσει πολύ το πώς κέρδισαν οι Έλληνες το Ευρωπαϊκό. Είχαν πολύ καλό τερματοφύλακα (σ.σ. εννοώντας τον συνεργάτη του Αντώνη Νικοπολίδη). Όσον αφορά σε συστήματα το σημαντικό είναι πως ο Ολυμπιακός έχει νέους παίκτες.

Το ποδόσφαιρο που θα παίζουμε να είναι επιθετικό. Να δώσουμε ευκαιρίες σε παιδιά από τις ακαδημίες. Και θα ψάξουμε να βρούμε παίκτες που θα είναι πολλά υποσχόμενοι και που θα μπορούν να προσφέρουν σε αυτόν τον σύλλογο. Πάντα έχουμε πολλές πιθανότητες να νικάμε αλλά θέλουμε να είμαστε ανταγωνιστικοί».

Για το χρόνο που θα χρειαστεί να περάσει τη φιλοσοφία του:

«Είναι δύο διαφορετικά στάδια. Το πρώτο είναι να κερδίσουμε το πρωτάθλημα όσο πιο σύντομα γίνεται. Θέλουμε να κερδίσουμε φυσικά το Κύπελλο. Το δεύτερο να κερδίσουμε και σε χρόνο και σε εμπειρία για να φτιάξουμε μία ακόμα πιο καλή ομάδα τον Ιούνιο.

Και είναι μία τεράστια πρόκληση για μένα να γίνω πιο καλός από τον Βαλβέρδε γιατί μέχρι τώρα είμαι πιο καλός μόνο στο ύψος. Εύχομαι να σας αφήσω την ίδια καλή εικόνα όταν θα φύγω με τον κ. Βαλβέρδε».

Μαρινάκης: Να σταματήσουν κάποιοι παίκτες να σέρνονται


Μίτσελ: «Να κάνω τον Ολυμπιακό πιο ανταγωνιστικό στην Ευρώπη»
Με την πλευρά του ο Βαγγέλης Μαρινάκης στη σύντομα ομιλία του, παρουσίασε τον Μίτσελ αφήνοντας στην συνέχεια αιχμές σε ορισμένους ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού.

«Ο ερχομός του Μίτσελ είναι η αφορμή να αλλάξουν πολλά για την αδιαφορία και την χαλαρότητα κάποιων παικτών. Κανείς δεν θέλει να βλέπει παίκτες να σέρνονται» ήταν το χαρακτηριστικό μήνυμα του προέδρου της «ερυθρόλευκης» ΠΑΕ ο οποίος αρχικώς καλωσόρισε τον Ισπανό τεχνικό

«Θέλω να καλωσορίσω τον Μίτσελ στην οικογένεια του Ολυμπιακού για τα επόμενα 2,5 χρόνια. Το μεγαλείο της καριέρας του, του δίνει τη δυνατότητα να αναλάβει το μεγαλείο του Ολυμπιακού.

Ένα σημαντικό κριτήριο στην επιλογή του Μίτσελ είναι ότι ξεκίνησε από τις ακαδημίες της Ρεάλ και μετά πήγε στη Ρεάλ Β. Έχει δουλέψει πολύ με νέους κι έχει αναδείξει παικταράδες, όπως ο Μάτα της Τσέλσι, ο Σολδάδο της Βαλένθια, ο Γκρανέρο της ΚΠΡ.

Αυτό έχει ιδιαίτερη σημασία για μας, που επενδύουμε στα μεγάλα ταλέντα που έχει η χώρα μας. Έχει ήδη μια σπουδαία διαδρομή στην Primera Division κι έχει κάνει πολύ καλή δουλειά στις ομάδες που έχει δουλέψει».

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.