Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Κουμίκοφ: «Πιο έμπειρη ομάδα ο ΠΑΟΚ»

Κουμίκοφ: «Πιο έμπειρη ομάδα ο ΠΑΟΚ»

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
18/9/2013 14:38
Ως έμπειρη και τεχνική ομάδα χαρακτήρισε τον ΠΑΟΚ ο τεχνικός της Σαχτέρ Καραγκάντι, Βίκτορ Κουμίκοφ ενόψει της αυριανής αναμέτρησης των δύο ομάδων για την πρεμιέρα του Γιουρόπα Λιγκ.

Ο προπονητής της Σαχτέρ αφού ξεκίνησε τις δηλώσεις του λέγοντας πως σέβεται τον ΠΑΟΚ, χαρακτήρισε την ελληνική ομάδα φαβορί για την αυριανή αναμέτρηση αλλά και για την πρόκριση στους «32» του Γιουρόπα Λιγκ.

Ο ίδιος υποστήριξε πως οι παίκτες του Στέφενς είναι περισσότερο έμπειροι από τους δικούς του, χαρακτήρισε μεγάλη απώλεια για την ομάδα του την απουσία του Βασίλιεβιτς, ενώ συμπλήρωσε λέγοντας πως θα είναι ευχαριστημένος εάν η ομάδα του δεν χάσει στην «Τούμπα».

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο κ. Κουμίκοφ στη συνέντευξη Τύπου


Η αρχική του τοποθέτηση:

«Εμείς σεβόμαστε πάρα πολύ τον ΠΑΟΚ. Ξέρουμε πώς έχει πάρα πολύ καλούς παίκτες, έχει και τον συμπατριώτη μου, μεγαλομέτοχο, Ιβάν Σαββίδη. Από τη στιγμή που αυτός είναι μεγαλομέτοχος θα πάει πολύ καλά η ομάδα. Ο ΠΑΟΚ είναι πιο έμπειρη ομάδα, και τεχνικά είναι καλύτερος, αλλά σε άλλους τομείς, όπως η φυσική κατάσταση και το πάθος θα προσπαθήσουμε να είμαστε εμείς καλύτεροι».

Για την απουσία του Βασίλιεβιτς και πόσο επηρεάζει την ομάδα του:

«Ασφαλώς θα παίξει ένας παίκτης άλλος, δεν αγωνιστούμε με δέκα. Όσον αφορά την τακτική προετοιμαστήκαμε και ανάλογα με το πώς θα πάει το παιχνίδι θα επιλέξουμε ποια από τα τρία σχήματα που θα έχουμε θα χρησιμοποιήσουμε».Για το αν η απουσία του παίκτη του προήλθε από ιατρικό λάθος:

«Είναι πολύ μεγάλη απώλεια, είναι από εκείνους που διαμορφώνουν την ομάδα. Κι αυτός φταίει που δεν ανέφερε εγκαίρως το πρόβλημα και οι γιατροί που δεν το είδαν. Όσον αφορά το αποτέλεσμα που θα 'θελα είναι να μη χάσουμε».

Για το ταξίδι των επτά ωρών που έκαναν οι Καζάκοι και αν αυτό επιβαρύνει τους παίκτες του:

«Αν θέλουμε να παίζουμε στην Ευρώπη πρέπει να κάνουμε τέτοια μακρινά ταξίδια. Το καταλαβαίνουν οι παίκτες και συνηθίζουν. Φυσικά κάνουμε και την κατάλληλη αποκατάσταση».

Για το γεγονός πως η Σαχτέρ δεν είναι τόσο δυνατή μακριά από την έδρα της:

«Πρώτα απ' όλα, έχουμε πολύ μικρή εμπειρία στο να παίζουμε μεγάλα παιχνίδια. Είναι πάντα δύσκολο να παίζεις εκτός έδρας σε ματς όπως με τη Σέλτικ και τον ΠΑΟΚ, που έχουν τον κόσμο τους δίπλα τους. Επηρεάζουν αι τα ταξίδια και η αλλαγή ώρας».

Για το δυνατό σημείο του ΠΑΟΚ:

«Έχουμε μελετήσει πολύ καλά τον ΠΑΟΚ και ξέρουμε ποιος μπορεί να απειλήσει την ομάδα, Που θα τους αντιμετωπίσουμε δεν ξέρω, θέλω εκτός περιοχής να τους έχουμε».

Για το αν φοβάται τους βραχύσωμους, ταχείς επιθετικούς του ΠΑΟΚ:

«Δεν είναι τυχαίο που ανέφερα Σαλπιγγίδη και Στοχ, γενικά όλη η επίθεση του ΠΑΟΚ είναι πολύ γρήγορη. Όσο για το κεκλεισμένων, όποια ομάδα δεν έχει τον κόσμο της είναι πιο δύσκολο και για την αντίπαλό της φαίνεται λίγο πιο εύκολο. Όμως λυπάμαι που δεν θα έχει κόσμο αύριο, γιατί το ποδόσφαιρο είναι για τους φιλάθλους».

Για την απουσία του κόσμου απ’ την Τούμπα:

«Συνήθως λένε ότι είναι πλεονέκτημα για τους φιλοξενούμενους, όμως θα το δούμε στο γήπεδο γιατί δεν έχουμε ξαναπαίξει χωρίς κόσμο».

Για το αν είναι φαβορί για πρόκριση οι Θεσσαλονικείς:

«Νομίζω ότι ο ΠΑΟΚ είναι το φαβορί γιατί έχω μελετήσει όλους τους αντιπάλους, τους παίκτες τους και τους προπονητές. Ο ΠΑΟΚ έχει πολύ καλό ρόστερ και ένα αξιόλογο προπονητή. Για το πρωτάθλημα, τα τελευταία 6, 7 ματς έπαιξαν νέοι παίκτες, χωρίς εμπειρία, γι' αυτό η ομάδα έμεινε πίσω».

Για το έθιμο να… θυσιάζουν ένα μαύρο πρόβατο πριν τους αγώνες και πόσο βοηθά τους παίκτες ψυχολογικά:

«Κουράστηκα να σχολιάζω το γεγονός αυτό, θέλουμε να τιμήσουμε μία παλιά παράδοση».



Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.