Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Προκριματικά Μουντιάλ: «Σφράγισε» τα μπαράζ και περιμένει… δώρο

Προκριματικά Μουντιάλ: «Σφράγισε» τα μπαράζ και περιμένει… δώρο

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
10/9/2013 23:49
Η Εθνική Ελλάδας έκανε το… καθήκον την, κερδίζοντας με 1-0 την Λετονία στο «Καραϊσκάκη» αλλά το μόνο που κατάφερε ήταν να εξασφαλίσει τα μπαράζ καθώς η Βοσνία επικράτησε με 2-1 της Σλοβακίας μέσα στη Ζίλινα και μάλιστα με ανατροπή, με αποτέλεσμα να παραμείνει στην πρώτη θέση. Το γκολ της νίκης ο Σαλπιγγίδης.

Η Εθνική εμφάνισε καλύτερη εικόνα από το παιχνίδι με το Λιχτενστάιν, δημιουργώντας αρκετές ευκαιρίες στο πρώτο ημίχρονο κόντρα στη Λετονία, και εν τέλει κατάφερε να βρει δίχτυα χάρη στο τέρμα του Δημήτρη Σαλπιγγίδη στο 58ο λεπτό, με τον Έλληνα άσο να διαμορφώνει το τελικό 1-0.

Με αυτή τη νίκη, η Ελλάδα «κλείδωσε» και μαθηματικά την δεύτερη θέση που οδηγεί στα μπαράζ, καθώς στο άλλο παιχνίδι του ομίλου, η Βοσνία επικράτησε με 2-1 της Σλοβακίας στη Ζίλινα -και μάλιστα με ανατροπή- με αποτέλεσμα να παραμείνει στην πρώτη θέση μαζί με την Ελλάδα (υπερέχει όμως στην ισοβαθμία).

Πλέον το ζητούμενο είναι οι παίκτες του Φερνάντο Σάντος να κάνουν το δύο στα δύο στα επόμενα δύο εντός έδρας παιχνίδια με Σλοβακία (11/10) και Λιχτενστάιν (15/10) και παράλληλα να ελπίζουν σε «στραβοπάτημα» της Βοσνίας, ώστε η Ελλάδα να περάσει ως πρώτη τον όμιλο και να προκριθεί απ’ ευθείας στα τελικά του Μουντιάλ της Βραζιλίας.

Με δέκα παίκτες ολοκλήρωσαν το παιχνίδι και οι δύο ομάδες, λόγω των αποβολών του Ρούγκινς (86’) και του Κατσουράνη (90+3’) αντίστοιχα.

Η βαθμολογία του 7ου ομίλου


1. Βοσνία/Ερζεγοβίνη 19 (25-5)

2. Ελλάδα 19 (9-4)

3. Σλοβακία 12 (9-7)

4. Λιθουανία 8 (7-10)

5. Λετονία 7 (8-16)

6. Λίχτενσταϊν 2 (3-19)


Η επόμενη αγωνιστική (11/10):


Ελλάδα – Σλοβακία

Βοσνία – Λιχτενστάιν

Λιθουανία - Λετονία

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.