Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Κόπα Άφρικα: Συμπλήρωσε το «παζλ» το Τόγκο

Κόπα Άφρικα: Συμπλήρωσε το «παζλ» το Τόγκο

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
31/1/2013 01:36
Την πρόκριση στους «8» για πρώτη φορά στην ιστορία του πήρε το Τόγκο, καθώς η ισοπαλία με 1-1 απέναντι στην Τυνησία ήταν αρκετή για να δώσει την πρόκριση στους Τογκολέζους και παράλληλα να αφήσει εκτός στην ισοβαθμία τους Τυνήσιους.
Ισόπαλο (2-2) το δεύτερο -αδιάφορο βαθμολογικά- παιχνίδι μεταξύ Ακτής Ελεφαντοστού και Αλγερίας. Δείτε τα ζευγάρια στους «8»

Στο πρώτο αγώνα, το Τόγκο ξεκίνησε εξαιρετικά, με τον Αντεμπαγιόρ στο 13’ να «στρώνει» στον Γκακπέ της Νάντ και αυτός δεν αστόχησε, κάνοντας το 1-0. Παρόλα αυτά στο 30’ ο Μουελχί ισοφάρισε με πέναλτι σε 1-1, όμως ο ίδιος στην συνέχεια αστόχησε από το ίδιο σημείο χάνοντας την ευκαιρία να βάλει μπροστά την Τυνησία η οποία ήθελε μόνο νίκη για να πάρει την πρόκριση.

Μάλιστα αυτή ήταν και η πρώτη μεγάλη επιτυχία στην προπονητική καριέρα του Ντιντιε Σιξ, του πρώην διεθνή Γάλλου άσου ο οποίος πλέον άλλαξε πόστο αναλαμβάνοντας την ομάδα του Τόγκο το 2011.

Κόπα Άφρικα: Συμπλήρωσε το «παζλ» το Τόγκο
Το δεύτερο παιχνίδι ήταν αδιάφορο βαθμολογικά, καθώς η Ακτή Ελεφαντοστού είχε περάσει ως πρώτη τον όμιλο, ενώ αντίστοιχα η Αλγερία δεν είχε μαθηματικές ελπίδες πρόκρισης.

Ωστόσο οι Αλγερινοί, έχοντας πληγωμένο γόητρο από τις δύο προηγούμενες ήττες με Τόγκο και Τυνησία, ξεκίνησαν καλύτερα, με τον Μπουντεμπούζ να αστοχεί από την «άσπρη βούλα» . Στην συνέχεια όμως η Ακτή πήρε τα ηνία , έχοντας περισσότερες ευκαιρίες για γκολ ως το ημίχρονο με κύριο εκφραστή τον Σάλομον Καλού.

Η εικόνα άλλαξε στο δεύτερο, με την Αλγερία να ευστοχεί αυτή την φορά από το σημείο του πέναλτι, με εκτελεστή τον Φεγκουλί της Βαλένθια ο οποίος έκανε το 1-0 στο 64’. Ο Σουντανί 6 λεπτά μετά διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του, ωστόσο οι Ιβοριανοί απάντησαν με τον Ντρογκμπά στο 77’ και τον Μπόνι στο 80’ , ισοφαρίζοντας άμεσα σε 2-2 όπου ήταν και το τελικό σκορ, στερώντας παράλληλα στην Αλγερία να πανηγυρίσει την πρώτη της νίκη στην διοργάνωση.

Τα αποτελέσματα (4ος όμιλος)


Αλγερία - Ακτή Ελεφαντοστού 2-2

Τόγκο - Τυνησία 1-1

Βαθμολογία (Τελική)


Ακτή Ελεφαντοστού 7 (7-3)

Τόγκο 4 (3-3)

Τυνησία 4 (2-4)

Αλγερία 1 (2-4)

Τα ζευγάρια στους «8»


1.Νότιος Αφρική - Μάλι

2.Ακτή Ελεφαντοστού - Νιγηρία

3.Γκάνα - Πράσινο Ακρωτήρι

4.Μπουρκίνα Φάσο - Τόγκο

Ημιτελικοί


Νικητής 1 - Νικητής 2

Νικητής 3 - Νικητής 4

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.