Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Δεδομένη η τιμωρία της Μέταλιστ, στις 13 Αυγούστου η τελική απόφαση

Δεδομένη η τιμωρία της Μέταλιστ, στις 13 Αυγούστου η τελική απόφαση

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
6/8/2013 22:29
Στις 13 Αυγούστου θα γίνει γνωστή η απόφαση της ΟΥΕΦΑ για το αν θα τιμωρηθεί η Μέταλιστ με αποκλεισμό από το Τσάμπιονς Λιγκ, κάτι που είναι το πιο πιθανό σύμφωνα με τα άρθρα 2.04g, 2.05 και 2.10 τα οποία δείχνουν πως μόνο με… θαύμα θα γλιτώσει την τιμωρία από την Ευρωπαϊκή Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία.

Η ΟΥΕΦΑ ανακοίνωσε πως ξεκίνησε η πειθαρχική διαδικασία για την ύποπτη αναμέτρηση της Μέταλιστ με την Καρπάτι για το πρωτάθλημα Ουκρανίας και η τελική απόφαση θα γίνει γνωστή στις 13 Αυγούστου.
Μάλιστα, όπως προκύπτει από τα άρθρα 2.04g, 2.05 και 2.10, η τιμωρία της αντιπάλου του ΠΑΟΚ στον 3ο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ θα πρέπει να θεωρείται βέβαιη.

Συγκεκριμένα το άρθρο 2.04g, σημειώνει πώς μία ομάδα για να έχει δικαίωμα συμμετοχής σε διοργάνωση της ΟΥΕΦΑ «δεν θα πρέπει να έχει εμπλακεί άμεσα ή έμμεσα σε καμία δραστηριότητα στησίματος αγώνα ή διαμόρφωσης αποτελέσματος σε εγχώρια ή διεθνή διοργάνωση».

Εν συνεχεία, σύμφωνα με το άρθρο 2.05, αν υπάρχει τέτοια εμπλοκή τότε η ομάδα τιμωρείται για μία αγωνιστική περίοδο, ενώ το άρθρο 2.10 αναφέρει τη δυνατότητα που έχει η ΟΥΕΦΑ να στείλει μία υπόθεση για πλήρη έρευνα.

Ωστόσο ακόμα και να τιμωρηθεί η Μέταλιστ, παραμένει αμφίβολο εάν ο ΠΑΟΚ θα μπορέσει να ωφεληθεί από τη τιμωρία της σε περίπτωση που αποκλειστεί από την ουκρανική ομάδα, καθώς η απόφαση θα γίνει γνωστή την Τρίτη 13 Αυγούστου ενώ η κλήρωση των πλει-οφ θα γίνει την προσεχή Παρασκευή 9 του μήνα.

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.