Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Gold Cup: Στην κορυφή μετά από 6 χρόνια για τις ΗΠΑ του Κλίνσμαν!

Gold Cup: Στην κορυφή μετά από 6 χρόνια για τις ΗΠΑ του Κλίνσμαν!

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
29/7/2013 02:02
Με γκολ του Μπρεκ Σι στο 70’, οι ΗΠΑ επικράτησαν με 1-0 του Παναμά στον τελικό του Gold Cup και στέφθηκαν πρωταθλητές για 5η φορά στην ιστορία τους και πρώτη μετά το 2007!

Μια «χρυσή αλλαγή» χάρισε το «Xρυσό Kύπελλο» (έτσι όπως αποκαλείται το πρωτάθλημα της Βορείου- Κεντρικής Αμερικής και Καραϊβικής) στις ΗΠΑ, καθώς ο Μπρεκ Σι της Στόουκ με το γκολ που πέτυχε στο 70’, διαμόρφωσε το τελικό 1-0 απέναντι στον Παναμά και έδωσε το τρόπαιο στην ομάδα του, έχοντας περάσει στο παιχνίδι 44 δευτερόλεπτα νωρίτερα!

Έτσι, οι ΗΠΑ μετά από 6 χρόνια και δύο χαμένους τελικούς, κατέκτησε ξανά το τρόπαιο του θεσμού νικώντας και τα 6 παιχνίδια (!) με αποτέλεσμα να φτάσει τις 5 κατακτήσεις έναντι 6 του Μεξικού.

Αυτός ήταν και ο πρώτος τίτλος για τον Γιούργκεν Κλίνσμαν ως ομοσπονδιακός προπονητής των ΗΠΑ, με τον ίδιο ωστόσο να είδε την ομάδα του να κατακτά το τρόπαιο από σουίτα του γηπέδου, καθώς ήταν τιμωρημένος.

Από την άλλη, ο Παναμάς ο οποίος απέκλεισε στα ημιτελικά το Μεξικό, έφτασε όπως και το 2005 μια «ανάσα» στο να κατακτήσει το τρόπαιο για πρώτη φορά στην ιστορία του, ωστόσο παρότι προσπάθησε δεν κατάφερε να ισοφαρίσει και να οδηγήσει το παιχνίδι στην παράταση.

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.