Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Γιουρόπα Λιγκ: Ανατροπή και πρόκριση για Ξάνθη!

Γιουρόπα Λιγκ: Ανατροπή και πρόκριση για Ξάνθη!

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
26/7/2013 00:30
Την πρόκριση της στον 3ο προκριματικό γύρο πανηγύρισε η Ξάνθη, η οποία επικράτησε στο Μπέλφαστ με 2-1 της Λίνφιλντ στην παράταση με δύο γκολ του Μαρσελίνιο. Πρώτη ευρωπαϊκή νίκη για τους Ακρίτες οι οποίοι στον επόμενο γύρο θα αντιμετωπίσουν τη Σταντάρ Λιέγης.

Αν και βρίσκονταν με την πλάτη στον τοίχο από την ήττα της με 0-1 στα Πηγάδια, η Ξάνθη έδειξε χαρακτήρα και παρόλο που έπαιξε με 10 παίκτες για ένα ημίχρονο λόγω της αποβολής του Φλίσκα στο 45+2’, πήρε την πρόκριση χάρη σε δύο γκολ του Μαρσελίνιο.

Ο Βραζιλιάνος άσος έκανε το 1-0 στο 27’ στέλνοντας το παιχνίδι στην παράταση, ενώ ο ίδιος στο 105’ διαμόρφωσε το τελικό 2-1, απαντώντας στο γκολ του Γκολτ στο 99’, και τελικώς οδήγησε την Ξάνθη στον 3ο προκριματικό γύρο του θεσμού.

Εκεί, θα συναντήσει την σαφέστατα πιο ισχυρή Σταντάρ Λιέγης με το πρώτο παιχνίδι να διεξάγεται στα Πηγάδια την 1η Αυγούστου.

Το ματς:


Οι παίκτες του Νίκου Καραγεωργίου παρουσιάστηκαν πιο έτοιμοι σε σχέση με τον πρώτο αγώνα επί ελληνικού εδάφους, και πριν συμπληρωθεί το πρώτο μισάωρο του αγώνα, κατάφεραν να ισοφαρίσουν το σκορ του πρώτου ματς χάρη σε εξαιρετικό γκολ του Μαρσελίνιο στο 27’.

Ωστόσο τα πράγματα έδειχναν να «στραβώνουν» για την ελληνική ομάδα στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους, όταν ο Φλίσκας αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη κάρτα για σκληρό μαρκάρισμα σε φάση που δεν χρειαζόταν.

Στο δεύτερο μέρος παρότι η Λίνφιλντ έπαιζε με δέκα παίκτες, δεν κατάφερε να απειλήσει πλην ελάχιστων περιπτώσεων, όπως παράλληλα και η Ξάνθη με αποτέλεσμα το παιχνίδι να οδηγηθεί στην παράταση.

Εκεί, οι γηπεδούχοι έφτασαν στην ισοφάριση του σκορ με ωραίο γκολ του Γκολτ στο 99’ ο οποίος διαμόρφωσε το 1-1 και έδωσε ξανά σκορ πρόκρισης στην ομάδα του.

Ωστόσο η Ξάνθη ανέβασε ξανά τον ρυθμό της και τελικώς κατάφερε να πετύχει δεύτερο τέρμα ξανά με τον Μαρσελίνιο, ο οποίος σκόραρε με ωραίο φαλτσαριστό σουτ στο 105’ για το 2-1 το οποίο έμεινε ως το τέλος, με αποτέλεσμα οι Ακρίτες να πανηγυρίσου την πρώτη τους Ευρωπαϊκή νίκη και μαζί την πρόκριση τους στον 3ο προκριματικό γύρο!

Επόμενος αντίπαλος στον δρόμο της Ξάνθης είναι η Σταντάρ Λιέγης, με το πρώτο παιχνίδι να διεξάγεται στα Πηγάδια την 1η Αυγούστου.

Οι συνθέσεις:


Λίνφιλντ: Τάφεϊ, Μπερνς (91’ Μακ Κάουλ), Μπερνς (70’ Μακ Άλιστερ), Γουάρντ, Κλαρκ, Έρβιν, Γκολτ, Λόουρι, Νόουλς (46’Μαλγκρού), Τόμσον, Κάρβιλ

Ξάνθη: Κυριακίδης, Παΐτο, Κομεσίδης, Βάλλας, Γούτας, Μαρσελίνιο, Βασιλακάκης (98’ Γκοχούρι), Μάνταλος (55’ Μπαξεβανίδης), Φλίσκας, Μαρίν (56’ Μπέρτος), Ντιέ

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.