Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Η UEFA σκέφτεται να καταργήσει τον κανόνα του εκτός έδρας γκολ

Η UEFA σκέφτεται να καταργήσει τον κανόνα του εκτός έδρας γκολ

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
5/9/2018 18:20
Ο γενικός γραμματέας της UEFA, Τζιόρτζιο Μαρκέτι αποκάλυψε πως η UEFA εξετάζει το ενδεχόμενο να καταργήσει τον κανόνα του εκτός έδρας γκολ που χρονολογείται από το μακρινό 1965.

Ανοιχτό θέμα προς συζήτηση για το άμεσο μέλλον είναι πλέον ο κανονισμός του εκτός έδρας γκολ, όπως τόνισε ο γενικός γραμματέας της UEFA, Τζόρτζιο Μαρκέτι στο πλαίσιο της συνάντησης των κορυφαίων προπονητών το μεσημέρι της Τρίτης στην Ελβετία.

Οι προπονητές των κορυφαίων κλαμπ, στην καθιερωμένη συνάντησή τους στο ξεκίνημα της αγωνιστικής περιόδου, συμφώνησαν στο γεγονός πως το ποδόσφαιρο πλέον έχει αλλάξει και δεν είναι τόσο δύσκολο για μια ομάδα να σκοράρει μακριά από την έδρα της, όπως ήταν σε πολύ διαφορετικές εποχές στο άθλημα. Παράλληλα, ο Μαρκέτι έλαβε υπόψη τις απόψεις των προπονητών ότι ο κανονισμός είναι αντιπαραγωγικός και ενθαρρύνει τις εκτός έδρας ομάδες να επιτεθούν, αναγκάζοντας αντίστοιχα τους γηπεδούχους να είναι πιο προσεκτικοί.

«Οι προπονητές πιστεύουν ότι δεν είναι τόσο δύσκολο πλέον να πετυχαίνεις γκολ στην έδρα του αντιπάλου. Θεωρούν ότι ο κανονισμός θα πρέπει να επανεξεταστεί και αυτό θα κάνουμε», δήλωσε ο γενικός γραμματέας της UEFA.

Παράλληλα, ο Μαρκέτι αποκάλυψε πως η UEFA θα εξετάσει το ενδεχόμενο ώστε η μεταγραφική περίοδος να ολοκληρώνεται πριν την έναρξη των πρωταθλημάτων, όπως συνέβη το φετινό καλοκαίρι σε Αγγλία και Ιταλία.

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.