Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Στανόγεβιτς: «Ξέρω πως είναι η μάχη για το πρωτάθλημα»

Στανόγεβιτς: «Ξέρω πως είναι η μάχη για το πρωτάθλημα»

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
22/6/2017 16:25
Ο νέος τεχνικός του ΠΑΟΚ, Αλεξάνταρ Στανόγεβιτς παρουσιάστηκε από τη διοίκηση του «Δικεφάλου», δηλώνοντας έτοιμος να οδηγήσει την ομάδα στην κορυφή του πρωταθλήματος. «Μου αρέσει το επιθετικό στυλ ποδοσφαίρου, μίλησα με τον Ίβιτς», ανέφερε μεταξύ άλλων.

Μια χρονιά καλύτερη από την περσινή σεζόν θέλει ο Αλεξάνταρ Στανόγεβιτς. Ο νέος τεχνικός του ΠΑΟΚ δήλωσε έτοιμος να ανταποκριθεί στην πίεση για την κατάκτηση του πρωταθλήματος, ενώ ανέλυσε τη φιλοσοφία του και τον τρόπο παιχνιδιού που θέλει να παίζει η ομάδα.

Αναλυτικά τα όσα είπε ο νέος τεχνικός του ΠΑΟΚ:


Η αρχική τοποθέτηση του: «Δεν θέλω να μιλήσω πολύ εγώ για τον εαυτό μου, έχετε δει τις απαραίτητες πληροφορίες. Είμαι χαρούμενος που είμαι εδώ, υπάρχουν πολλά κοινά στοιχεία με την Παρτιζάν και ξέρω τι σημαίνει να δουλεύεις σε έναν σύλλογο με μεγάλες απαιτήσεις. Αυτό που θέλω να κάνω είναι να βοηθήσω την ομάδα να γίνει καλύτερη, θεωρώ ότι μπορώ να τα καταφέρω».

Σχετικά με την επιλογή του στο σύστημα 4-4-2 κι αν οι παίκτες προσαρμόζονται στο σύστημα ή συμβαίνει το αντίθετο: «Δεν πιστεύω στα συστήματα, είναι μία κουβέντα από το παρελθόν στο σύγχρονο ποδόσφαιρο. Δεν είναι το σύστημα, αλλά οι παίκτες και οι θέσεις που θες να τους χρησιμοποιήσεις. Μπορείς να παίξεις με πολλούς τρόπους. Σίγουρα στην αρχή θα προσπαθήσω να παίξω με 2 επιθετικούς, εναλλακτικά μπορεί να χρησιμοποιήσω το 3-4-3. Όλα εξαρτώνται και από τον αντίπαλο και τις συνθήκες. Δε θα προσαρμοστούν οι παίκτες σε εμένα, αλλά εγώ στους ποδοσφαιριστές. Το επόμενο διάστημα θα καταλάβετε το στυλ μου. Σίγουρα μου αρέσει το επιθετικό στυλ ποδοσφαίρου. Μπορεί ανάλογα με τον αντίπαλο να παίζουμε διαφορετικά στην άμυνα, είναι κάτι που θα το δούμε».Σχετικά με τους λόγους που επέλεξε να πάει στην Κίνα μετά από τις πετυχημένες χρονιές στην Παρτιζάν: «Ήμουν στην Παρτιζάν σε μια καλή περίοδο, στο τέλος έφυγα και επέλεξα να πάω στην Κίνα γιατί είναι μια χώρα που είχε διαρκεί ανάπτυξη στο ποδόσφαιρο πέρα από τα οικονομικά οφέλη, αλλά και μπορούσες να συνεργαστείς με μεγάλους παίκτες και προπονητές. Το κίνητρο μου είναι να πετύχω στην Ευρώπη και αυτός είναι ο λόγος που βρίσκομαι εδώ σήμερα θέλω να πετύχουμε πράγματα με την ομάδα. Είμαι ικανοποιημένος από το ρόστερ που έχουμε, δεν θεωρώ ότι είναι σωστό να σας πω τώρα τι χρειάζεται. Είμαι εδώ για να δείξω την αξία μου, έχω ότι χρειάζομαι, σίγουρα στο ποδόσφαιρο χρειάζονται προσθήκες για να τα πας καλύτερα, στο επόμενο διάστημα θα δείτε τι ακριβώς αλλαγές θα γίνουν».

Για τους στόχους της ομάδας: «Πρώτα από όλα, την περασμένη σεζόν ήταν πετυχημένη για τον ΠΑΟΚ. Θέλω φέτος να τα πάμε ακόμα καλύτερα και πιστεύω ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε. Είναι λίγα τα πράγματα που θέλω να αλλάξω σε σχέση με πέρυσι. Στο ποδόσφαιρο δεν μπορείς να δώσεις υποσχέσεις. Θα δείτε το τρόπο δουλειάς μου, θέλω να πετύχουμε περισσότερα πράγματα σε σχέση με πέρυσι, αν δεν γίνει τότε δεν θα μπορούμε να μιλάμε για πετυχημένη χρονιά».

Για τις προσθήκες που χρειάζεται η ομάδα: «Προτεραιότητα μας είναι να βρούμε έναν τερματοφύλακα, ίσως χρειαστούμε έναν ακόμα καθαρόαιμο στράικερ, έχω εικόνα για την αξία του ρόστερ. Σίγουρα είναι διαφορετικά να τον βλέπεις στην τηλεόραση, μετά από μια εβδομάδα προπονήσεων θα έχω ξεκάθαρη εικόνα για το τι χρειαζόμαστε».

Για το αν έχει μιλήσει με τον Ίβιτς για την ομάδα: «Φυσικά, πήρα τηλέφωνο τον Ίβιτς επειδή είμαστε φίλοι. Μετά από όσα έγιναν με την ομάδα δεν ήθελα να του κάνω πολλές ερωτήσεις. Απλά είμαστε φίλοι, τον πήρα τηλέφωνο και ήθελα να του εκφράσω τον σεβασμό μου για αυτό που έκανε εδώ. Έχουμε μέρες να μιλήσουμε και θα γίνει».

Σχετικά με το αν τέθηκαν από τον ΠΑΟΚ συγκεκριμένοι στόχοι όταν υπέγραψε στον Δικέφαλο: «Πρώτος στόχος είναι να κάνουμε κάτι καλύτερο από πέρυσι. Εγώ προσωπικά θέλω να κάνουμε κάτι καλύτερο στην Ευρώπη, να πάμε ένα βήμα παραπάνω συγκριτικά με πέρυσι. Ακόμα θέλω να παίξει ο ΠΑΟΚ το δικό μου στυλ ποδοσφαίρου. Για τους στόχους του κλαμπ πρέπει να μιλήσει ο τεχνικός διευθυντής».

Σχετικά με το αν είναι έτοιμος να ανταποκριθεί στην πίεση της κατάκτησης του πρωταθλήματος: «Ήμουν δύο φορές πρωταθλητής στη χώρα μου και ξέρω πως είναι η μάχη για το πρωτάθλημα. Είναι φυσιολογικό εδώ στον ΠΑΟΚ να υπάρχει θέληση να παλέψουμε για το πρωτάθλημα. Ήμουν 4 χρόνια στην Κίνα. Στην πρώτη μου χρονιά πήρα μία ομάδα από την ουρά της βαθμολογίας, την οδήγησα στην 5η θέση και είναι λογικό να μείνεις μόνο έναν χρόνο στην ομάδα παρότι έχεις μεγαλύτερο συμβόλαιο αν δεχτείς μία πρόταση από την καλύτερη ομάδα της Κίνας. Πήγα εκεί έπαιξε στο Τσάμπιονς Λιγκ της Ασίας, πέτυχε αρκετά και τώρα θέλω να επιστρέψω στην Ευρώπη, για αυτό είμαι εδώ. Στο τελευταίο μου κλαμπ έμεινα 2 χρόνια όσο το συμβόλαιο μου, το ίδιο και στην Παρτιζάν. Είμαι εδώ και ελπίζω ότι θα μείνω εδώ ως το τέλος του συμβολαίου μου, αλλά στο ποδόσφαιρο ποτέ δεν ξέρεις. Είμαι εδώ για να παλέψω για υψηλούς στόχους, σε αυτούς φυσιολογικά είναι το πρωτάθλημα».

Σχετικά με τους συνεργάτες που θα έχει μαζί του στον πάγκο: «Θα μιλήσουμε για το τιμ μου με ονόματα αργότερα με λεπτομέρειες, τις επόμενες ημέρες. Τώρα έχω έναν βοηθό στη φυσική κατάσταση και δύο ακόμα βοηθοί μαζί με ανθρώπους που δούλευαν ήδη στην ομάδα. Έχω δει πολλά βίντεο από το ελληνικό πρωτάθλημα, πολλά στατιστικά, ξέρω πως παίζουν οι περισσότεροι αντίπαλοι μας. Γνωρίζουμε τις ομάδες και τα συστήματα που χρησιμοποιούν. Για μένα ο κάθε αντίπαλος είναι σημαντικός γιατί πολλές φορές χρειάζεται να προσαρμοστείς στον αντίπαλο σου. Ξέρω τα πάντα για τη λίγκα».

Για το πότε είδε πρώτη φορά τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα πριν αναλάβει την τεχνική ηγεσία της ομάδας: «Δεν παρακολούθησα ζωντανά κάποιο παιχνίδι του ΠΑΟΚ στην Τούμπα. Ήμουν το 2011 εδώ ως προπονητής της Παρτιζάν. Έχω δει πως είναι η Τούμπα στα ντέρμπι από την τηλεόραση για το τι σημαίνει ο κόσμος για την ομάδα. Δε θέλω να σχολιάσω την τιμωρία της έδρας του ΠΑΟΚ, θα αφοσιωθώ στη δουλειά μου και σε αυτό που θέλω να δείξει η ομάδα με εμένα».

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.