Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Κύπελλο Συνομοσπονδιών: Ανατροπή-μισή πρόκριση για Μεξικό

Κύπελλο Συνομοσπονδιών: Ανατροπή-μισή πρόκριση για Μεξικό

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
21/6/2017 23:39
Το Μεξικό κέρδισε με ανατροπή (2-1) την Ν. Ζηλανδία και θα παίξει κόντρα στην Ρωσία για την πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου Συνομοσπονδιών. Χιμένες (54’), Περάλτα (72’)/ Γουντ (42’) τα γκολ.

Αν και τα βρήκε… σκούρα κόντρα στη Ν. Ζηλανδία, το Μεξικό πήρε τη νίκη με 2-1 και θέλει νίκη ή ισοπαλία κόντρα στην οικοδέσποινα Ρωσία για να εξασφαλίσει το εισιτήριο για τα ημιτελικά του Κυπέλλου Συνομοσπονδιών.

Η πίεση ψηλά από τους Ν. Ζηλανδούς έβαζε πολλά προβλήματα στο Μεξικό, το οποίο αδυνατούσε να απειλήσει στο πρώτο μέρος. Αντίθετα η πρωταθλήτρια Ωκεανίας «άγγιξε» το 1-0 στο 28’, με τον Ταλαβέρα να νικά σε τετ-α-τετ τον Γουντ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι Μεξικανοί διαμαρτυρήθηκαν στη συγκεκριμένη φάση για μη τήρηση fair-play αφού ο Σαλσέδο ήταν πεσμένος στον αγωνιστικό χώρο (σ.σ αποχώρησε με φορείο). Μάλιστα η τηλεοπτική κάμερα έπιασε τον προπονητή του Μεξικού, Οσόριο να λέει «motherf@@@@r» προς τον πάγκο των Ν. Ζηλανδών.

Το Μεξικό δεν πατούσε καθόλου καλά στο πρώτο μέρος και στο 42’ η Ν. Ζηλανδία άνοιξε το σκορ με εύστοχο πλασέ του Γουντ. Σε αντίθεση με το πρώτο 45λεπτο, οι «τρικολόρες» μπήκαν πιο δυνατά στο δεύτερο μέρος, απειλώντας στο 49’ με δυνατό σουτ του Ακίνο, όμως ο Μαρίνοβιτς απομάκρυνε τη μπάλα. Η απάντηση για τη Ν. Ζηλανδία ήρθε στο 52’, με τον Ταλαβέρα να νικά ξανά σε τετ-α-τετ τον Γουντ. Το Μεξικό έμεινε ζωντανό και στο 54’ έφερε το σκορ στα ίσια χάρη σε δυνατό σουτ του Χιμένες.

Στο 68’ οι Μεξικανοί έχασαν με τραυματισμό και τον Μορένο, με τον «γερόλυκο» Μάρκες να περνά στη θέση του, φτάνοντας τις 139 συμμετοχές με το εθνόσημο. Οι πρωταθλητές Βορείου & Κεντρικής Αμερικής δεν πτοήθηκαν και στο 72’ ολοκλήρωσαν την ανατροπή. Ο Ακίνο μπήκε στην μεγάλη περιοχή, έκανε το γύρισμα στον Περάλτα και αυτός μ' ένα εξαιρετικό σουτ στην κίνηση νίκησε τον Μαρίνοβιτς για το 2-1!

Το παιχνίδι άνοιξε αρκετά στα τελευταία λεπτά, καθώς η Ν. Ζηλανδία πίεζε για να επιστρέψει στο ματς, αφήνοντας όμως αρκετά κενά στα μετόπισθεν. Στο 85’ το σουτ του Τόμας χτύπησε στη συμβολή των δοκών του Ταλαβέρα, ενώ στο 86’ ο Νταμ βγήκε στην αντεπίθεση, έκανε το σουτ, όμως ο Μαρίνοβιτς έδιωξε σε κόρνερ. Τρία λεπτά μετά ο Σμιθ έδιωξε στη γραμμή το σουτ του Ακίνο, ενώ στο 90+7’ ο Μαρίνοβιτς απέκρουσε σε κόρνερ το σουτ του Νταμ, κρατώντας το 2-1 ως το φινάλε.

Ο διαιτητής είχε δώσει μόνο τέσσερα λεπτά έξτρα χρόνου, ωστόσο αναγκάστηκε να κρατήσει περισσότερο χρόνο καθυστερήσεων, αφού στο 90+1’ δημιουργήθηκε γενική σύρραξη ύστερα από ένα φάουλ του Ερέρα στον Μπόξολ.

Η βαθμολογία του 1ου ομίλου:


1. Πορτογαλία 4
2. Μεξικό 4
3. Ρωσία 3
4. Ν. Ζηλανδία 0

Τελευταία αγωνιστική (24/6):

Μεξικό – Ρωσία (18:00)
Ν. Ζηλανδία - Πορτογαλία (18:00)

Τα γκολ:




Η γενική σύρραξη στο φινάλε:



Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.