Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Κύπελλο Συνομοσπονδιών: Σοκ στις καθυστερήσεις για Πορτογαλία

Κύπελλο Συνομοσπονδιών: Σοκ στις καθυστερήσεις για Πορτογαλία

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
18/6/2017 20:07
Η Πορτογαλία είχε στα χέρια της τη νίκη απέναντι στο Μεξικό, ωστόσο το γκολ του Μορένο στο 90+1’ ισοφάρισε το σκορ σε 2-2 και οι δύο ομάδες μοιράστηκαν από ένα βαθμό στην πρεμιέρα τους στο Κύπελλο Συνομοσπονδιών. Κουαρέσμα (34’), Σέντρικ (86’)/ Τσιτσαρίτο (42’) τα άλλα γκολ.

Δεν είχε νικητή η αναμέτρηση της Πορτογαλίας με το Μεξικό για την 1η αγωνιστική του 1ου ομίλου στο Κύπελλο Συνομοσπονδιών. Οι δύο ομάδες αναδείχθηκαν ισόπαλες 2-2 στο Καζάν, με τους πρωταθλητές Ευρώπης να προηγούνται δύο φορές και τους πρωταθλητές Βορείου & Κεντρικής Αμερικής να απαντούν ισάριθμες, παίρνοντας το βαθμό στις καθυστερήσεις.

Οι Ίβηρες είχαν από το ξεκίνημα τον έλεγχο του αγώνα, ψάχνοντας τον τρόπο για να διασπάσουν την άμυνα του Μεξικού. Η πρώτη μεγάλη φάση ήρθε στο 21’, με τον Ρονάλντο να τραντάζει το οριζόντιο δοκάρι με δυνατό σουτ. Στη συνέχεια της φάσης ο Πέπε πλάσαρε από κοντά τον Οτσόα, όμως το γκολ δεν μέτρησε ποτέ. Μετά από χρήση του VAR, ο διαιτητής ακύρωσε το τέρμα για οφσάιντ, σε μια ιστορική στιγμή, αφού ήταν το πρώτο γκολ σε διοργάνωση επιπέδου ανδρών της FIFA που δεν μέτρησε μετά από χρήση βίντεο.

Η ομάδα του Φερνάντο Σάντος δεν πτοήθηκε και συνέχιζε να πιέζει τους Μεξικανούς. Στο 23’ ο Οτσόα έδιωξε με το πόδι την προσπάθεια του Κουαρέσμα, ενώ δέκα λεπτά αργότερα, ο Μεξικανός πορτιέρο έδιωξε με υπερπροσπάθεια την κεφαλιά του Σαλσέδο, γλιτώνοντας τον συμπαίκτη του από αυτογκόλ.

Η πίεση της Πορτογαλίας απέδωσε καρπούς στο 34’. Ο Ρονάλντο έβγαλε απίθανη πάσα για τον Κουαρέσμα, αυτός απέφυγε τον Οτσόα και σε κενή εστία, έσπρωξε τη μπάλα στα δίχτυα, «γράφοντας» το 1-0. Μετά το γκολ, το Μεξικό κέρδισε μέτρα και στο 43’ ισοφάρισε σε 1-1 με κεφαλιά-ψαράκι του Τσιτσαρίτο ανάμεσα σε δύο Πορτογάλους αμυντικούς. Ο αρχισκόρερ του Μεξικού θα μπορούσε να ολοκληρώσει την ανατροπή πριν το ημίχρονο (45+1’), ωστόσο το σουτ που επιχείρησε μέσα από την περιοχή κατέληξε ψηλά άουτ.

Σε αντίθεση με το πρώτο μέρος, το θέαμα ήταν πολύ κακό στην επανάληψη, με τις δύο ομάδες να αδυνατούσαν να δημιουργήσουν αξιόλογη φάση. Το παιχνίδι «ζωντάνεψε» μετά το 80’, με την Πορτογαλία να απειλεί πρώτη με βολέ του Κουαρέσμα, το οποίο μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια ο Οτσόα. Ένα λεπτό μετά, το σουτ του Ντος Σάντος πέρασε λίγο άουτ, ενώ στο 85’, ο γκολκίπερ του Μεξικού έδιωξε με δυσκολία την κεφαλιά του Αντρέ Σίλβα.

Ένα λεπτό αργότερα (86’), ο Σέντρικ επιχείρησε σουτ μέσα από την περιοχή, με τη μπάλα να κοντράρει και να καταλήγει στα δίχτυα! Η Πορτογαλία βρέθηκε μια «ανάσα» από τη νίκη, όμως στο 90+1’, ο Μορένο σκόραρε με κεφαλιά, ύστερα από εκτέλεση κόρνερ, ισοφαρίζοντας για το τελικό 2-2.

Η βαθμολογία του 1ου ομίλου:


1. Ρωσία 3 (2-0)
2. Πορτογαλία 1 (2-2)
-----------------------------------
3. Μεξικό 1 (2-2)
4. Ν. Ζηλανδία 0 (0-2)


Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.