Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Κλείνει Μποκανί ο Ολυμπιακός

Κλείνει Μποκανί ο Ολυμπιακός

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
18/6/2017 19:50
Μια «ανάσα» από την απόκτηση του Ντιεμερσί Μποκανί βρίσκεται ο Ολυμπιακός, καθώς ο 31χρονος Κονγκολέζος επιθετικός αναμένεται τη Δευτέρα (19/6) στην Αθήνα για να κλείσει στους «ερυθρόλευκους».

Ο Ντιεμερσί Μποκανί θα είναι εκτός απροόπτου ο σέντερ φορ που έψαχνε ο Ολυμπιακός. Ο Κονγκολέζος φορ, που έμεινε ελεύθερος από την Ντιναμό Κιέβου, αναμένεται τη Δευτέρα (19/6) στην Αθήνα για τις τελικές συζητήσεις με τους «ερυθρόλευκους» και εφόσον όλα κυλήσουν ομαλά, θα υπογράψει συμβόλαιο με τους Πειραιώτες.

Ο 31χρονος γνωρίζεται με τον νυν προπονητή του Ολυμπιακού, Μπέσνικ Χάσι, από την κοινή τους θητεία στην Άντερλεχτ και όλα δείχνουν ότι οι δύο άνδρες θα συνεργαστούν ξανά, αυτή τη φορά στους πρωταθλητές Ελλάδας. Οι άνθρωποι των «ερυθρόλευκων» πήραν θετική εισήγηση και από τον Μάρκο Σίλβα, ο οποίος ήταν προπονητής του Κονγκολέζου την περασμένη σεζόν στην Χαλ.

Ο Μποκανί πάντως προέρχεται από κακή χρονιά στην Αγγλία, καθώς σημείωσε μόλις 2 ασίστ (κανένα γκολ) σε 14 συμμετοχές σε πρωτάθλημα και Κύπελλο. Ο ίδιος ταλαιπωρήθηκε από μυϊκούς τραυματισμούς στον οπίσθιο μηριαίο και δεν κατάφερε να βοηθήσει τους «Τίγρεις», στους οποίους αγωνίζονταν με τη μορφή δανεισμού από τη Ντιναμό Κιέβου.

Γεννήθηκε στις 22 Νοέμβρη του 1985 στην Κινσάσα του Ζαΐρ και ξεκίνησε την καριέρα του από την Μπελ'Ορ. Το 2005 πήγε στη Μαζέμπε και στη συνέχεια ήρθε στην Ευρώπη για την πρώτη του θητεία στην Άντερλεχτ. Το 2007 υπέγραψε στην Σταντάρ Λιέγης, με την οποία σημείωσε 50 γκολ και 21 ασίστ σε 120 παιχνίδια. Μετά από δύο μονοετή περάσματα σε Μονακό (2 γκολ, 6 ασίστ σε 20 παιχνίδια) και Βόλφσμπουργκ (7 συμ.), επέστρεψε στο Βέλγιο και την Άντερλεχτ, με την οποία πέτυχε 34 γκολ σε 53 ματς πρωταθλήματος.

Οι επιδόσεις του Μποκανί ανάγκασαν την Ντιναμό Κιέβου να καταβάλει 11 εκατ. ευρώ για να τον αποκτήσει το 2013. Στην ουκρανική ομάδα σημείωσε 19 γκολ και 12 ασίστ σε 46 συμμετοχές, ωστόσο τις δύο τελευταίες σεζόν παραχωρήθηκε δανεικός σε Νόριτς (7 γκολ/29 ματς) και Χαλ (0 γκολ/14 ματς).

Στιγμιότυπα του παίκτη:




Τα γκολ που σημείωσε με την Νόριτς:




Στιγμές του παίκτη με την Ντιναμό Κιέβου:




Το γκολ εναντίον του Ολυμπιακού:




Και εναντίον του Παναθηναϊκού:




Το επεισόδιο που είχε με τον Λασέλς:



Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.