Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Παγκόσμιο Κύπελλο U20: Πρωταθλήτρια κόσμου η Αγγλία!

Παγκόσμιο Κύπελλο U20: Πρωταθλήτρια κόσμου η Αγγλία!

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
11/6/2017 16:54
Η Εθνική Νέων της Αγγλίας κέρδισε με 1-0 την αντίστοιχη της Βενεζουέλας και κατέκτησε το Παγκόσμιο Κύπελλο U20 για πρώτη φορά στην ιστορία της. O Κάλβερτ-Λιούιν (34’) το χρυσό γκολ, έχασαν πέναλτι οι Βενεζουελάνοι.

Έπειτα από 51 χρόνια η Αγγλία κατέκτησε και πάλι παγκόσμιο τίτλο, έστω και σε επίπεδο Νέων. Τα «τρία λιοντάρια» επικράτησαν με 1-0 της Βενεζουέλας στον τελικό της Ν. Κορέας και κατέκτησαν το Παγκόσμιο Κύπελλο U20!

Η Αγγλία είχε τις πρώτες δύο σημαντικές ευκαιρίες του τελικού, ωστόσο ο γκολκίπερ της Βενεζουέλας, Φαρίνεζ, βγήκε νικητής σε τετ-α-τετ με τον Σολάνκε (10’) ενώ απομάκρυνε και το μακρινό σουτ του Λούκμαν (22’). Η απάντηση της Βενεζουέλας ήρθε στο 24’, με τον Λουσένα να σημαδεύει το δοκάρι με απευθείας φάουλ σχεδόν από το κέντρο!

Τελικά η Αγγλία κατάφερε να προηγηθεί στο 34’, με τον άσο της Έβερτον, Κάλβερτ-Λιούιν να νικά με διπλή προσπάθεια τον Φαρίνεζ, «γράφοντας» το 1-0 για την ομάδα του Πολ Σίμπσον.

Στο δεύτερο μέρος η Βενεζουέλα πίεσε ασφυχτικά για να επιστρέψει στο ματς και στο 52’ είχε χαμένο τετ-α-τετ με τον Κόρντοβα. Τρία λεπτά μετά ο Ονομά της Τότεναμ επιχείρησε ένα ψηλοκρεμαστό σουτ από τα 30 μέτρα, με τη μπάλα να καταλήγει στο οριζόντιο δοκάρι.

Η Βενεζουέλα έχασε «χρυσή» ευκαιρία για να ισοφαρίσει τον τελικό στο 74’, με τον Γούντμαν να αποκρούει την εκτέλεση πέναλτι του Πενάραντα. Το 1-0 έμεινε τελικά ως το φινάλε και η Αγγλία στέφθηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης σε επίπεδο Νέων.


Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.