Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Προκριματικά Μουντιάλ: Βαθμός-«χρυσάφι» για Εθνική στη Βοσνία! (vid)

Προκριματικά Μουντιάλ: Βαθμός-«χρυσάφι» για Εθνική στη Βοσνία! (vid)

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
9/6/2017 23:44
Η Ελλάδα έμεινε στο 0-0 με την Βοσνία στη Ζένιτσα και πήρε «χρυσό» βαθμό στη μάχη για την εξασφάλιση της 2η θέσης που οδηγεί σε μπαράζ. Μεγάλες επεμβάσεις ο Καρνέζης, καθοριστικός ο Ζέκα, τεράστια χαμένη ευκαιρία από Μάνταλο λίγο πριν το φινάλε.

Στο χέρι της Εθνικής είναι πλέον η 2η θέση του ομίλου της που της δίνει εισιτήριο για τα μπαράζ πρόκρισης στο Μουντιάλ της Ρωσίας. Η «γαλανόλευκη» έμεινε στο 0-0 με τη Βοσνία στη Ζένιτσα και παρέμεινε στο +1 από την αντίπαλο της στην 2η θέση.

Με ψυχωμένη εμφάνιση, η «γαλανόλευκη» μπλόκαρε τους Βόσνιους στη μεγαλύτερη διάρκεια της αναμέτρησης και όποτε οι γηπεδούχοι κατάφεραν να βρουν χώρους, ο Ορέστης Καρνέζης δήλωσε «παρών», κρατώντας το μηδέν. Μάλιστα οι παίκτες του Σκίμπε, θα μπορούσαν να φύγουν με τη νίκη, όμως ο Μάνταλος (83’) αστόχησε απέναντι από τον Μπέγκοβιτς.

Αυτή ήταν η 3η σερί ισοπαλία για την Εθνική, η οποία έφτασε τους 12 βαθμούς, τέσσερις λιγότερους από το πρωτοπόρο Βέλγιο (κέρδισε με 2-0 στην Εσθονία), το οποίο έχει δύο εκτός έδρας ματς απέναντι στην Ελλάδα (3/9) και Βοσνία (7/10).

Το ματς:


Η Βοσνία επιδίωξε να πετύχει ένα γρήγορο γκολ που θα της έκανε πιο εύκολα τα πράγματα, πιέζοντας από τα πρώτα λεπτά τους Έλληνες διεθνείς. Οι γηπεδούχοι «άγγιξαν» το γκολ στο 12ο λεπτό με κοντινό πλασέ του Τζέκο, όμως ο Καρνέζης έδιωξε με τα πόδια. Στο 25’ ο Έλληνας γκολκίπερ πραγματοποίησε νέα σωτήρια επέμβαση, απομακρύνοντας το σουτ του Κόντρο, που βρέθηκε αφύλαχτος στην περιοχή.Η Ελλάδα δυσκολεύονταν να κρατήσει τη μπάλα και είχε περιοριστεί σε παθητικό ρόλο, ωστόσο μετά το πρώτο μισάωρο οι παίκτες του Σκίμπε κέρδισαν περισσότερα μέτρα, χωρίς όμως να καταφέρουν να απειλήσουν με αξιώσεις. Στον αντίποδα, η Βοσνία αδυνατούσε να βρει χώρους και η τελευταία της καλή στιγμή ήρθε στο 34’ με ένα απευθείας φάουλ του Πιάνιτς, το οποίο πέρασε δίπλα από το δοκάρι.

Η είσοδος του Τάσου Δώνη (ντεμπούτο) αντί του τραυματία Μπακασέτα στο ξεκίνημα της επανάληψης, έδωσε φρεσκάδα την Εθνική, η οποία δεν απειλούνταν και έβρισκε περισσότερους χώρους για να «χτυπήσει» στην κόντρα. Με τον Ζέκα κορυφαίο στο χώρο του κέντρου, η Εθνική σταματούσε τις επιθέσεις των Βόσνιων και έβγαινε στην κόντρα κυρίως με τον Μήτρογλου, ωστόσο δεν υπήρχαν στηρίγματα.

Η πρώτη σημαντική φάση στο δεύτερο μέρος ήρθε στο 76’, με τον Καρνέζη να μπλοκάρει το σουτ του Τζέκο έξω από την περιοχή. Δευτερόλεπτα μετά η Ελλάδα βγήκε στην αντεπίθεση με τον Μήτρογλου, ο οποίος έκανε το γύρισμα, αλλά ο Φορτούνης ήταν ένα βήμα πίσω και δεν βρήκε τη μπάλα.

Η μεγάλη ευκαιρία της «γαλανόλευκης» ήρθε έξι λεπτά αργότερα. Στο 82’, ύστερα από νέα αντεπίθεση, ο Μήτρογλου έδωσε στον Δώνη, αυτός έβγαλε τον Μάνταλο απέναντι από τον Μπέγκοβιτς, ωστόσο το τελείωμα του άσου της ΑΕΚ ήταν απογοητευτικό.

Η φάση αυτή «ξύπνησε» την Βοσνία η οποία στη συνέχεια είχε δύο μεγάλες ευκαιρίες για να πάρει το προβάδισμα. Στο 84’ ο Καρνέζης έδιωξε στη γωνία το σουτ του Τζέκο έξω από την περιοχή, ενώ στο επόμενο λεπτό ο πορτιέρο της Ουντινέζε έβγαλε με το ένα χέρι την κοντινή κεφαλιά του Μπίτσακτσιτς. Παρά τις προσπάθειες των γηπεδούχων το 0-0 έμεινε ως το φινάλε και η Ελλάδα διατήρησε το προβάδισμα για την 2η θέση.

Βοσνία: Μπέγκοβιτς, Μπίτσακτσιτς, Βράνιες, Σούνιτς (69' Ντούμιτς), Ζουκάνοβιτς, Πιάνιτς, Γιάγιαλο, Βίστσα, Ιμπίσεβιτς, Λούλιτς (21' Κόντρο) (77' Μπέσιτς), Τζέκο

Ελλάδα: Καρνέζης, Τοροσίδης, Μανωλάς, Παπασταθόπουλος, Σταφυλίδης, Ζέκα, Τζιόλης, Μάνταλος (91' Κουρμπέλης), Μπακασέτας (50' Δώνης), Φορτούνης (94' Μανιάτης), Μήτρογλου

Η βαθμολογία:


1. Βέλγιο 16
2. Ελλάδα 12
3. Βοσνία 11
4. Κύπρος 7
5. Εσθονία 4
6. Γιβραλτάρ 0


Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.