Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Παγκόσμιο Κύπελλο U20: Στον τελικό Αγγλία και Βενεζουέλα

Παγκόσμιο Κύπελλο U20: Στον τελικό Αγγλία και Βενεζουέλα

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
8/6/2017 16:28
Η Εθνική Νέων της Αγγλίας κέρδισε με ανατροπή (3-1) την Ιταλία και προκρίθηκε στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου U20 για πρώτη φορά στην ιστορία της! Αντίπαλος της η Βενεζουέλα, η οποία απέκλεισε στα πέναλτι (4-3, 1-1 κ.δ) την Ουρουγουάη.

Για πρώτη φορά μετά το 1966 η Αγγλία θα βρεθεί σε τελικό Παγκοσμίου Κυπέλλου, έστω και σε επίπεδο Νέων (U20). Τα «τρία λιοντάρια» κέρδισαν με 3-1 την Ιταλία και προκρίθηκαν στον τελικό της διοργάνωσης, που διεξάγεται στη Ν. Κορέα.

Η «σκουάτρα ατζούρα» προηγήθηκε μόλις στο 2ο λεπτό με ωραίο πλασέ του Ορσολίνι (σ.σ. ο παίκτης της Γιουβέντους έφτασε τα 5 γκολ στο τουρνουά), με το 1-0 να μένει ως το ημίχρονο.

Η είσοδος του Ότζο στο ξεκίνημα της επανάληψης άλλαξε την εικόνα του αγώνα, καθώς από δύο σέντρες του παίκτη της Λίβερπουλ, οι Άγγλοι έφεραν… τούμπα το ματς με τους Σολάνκε (66’) και Λούκμαν (77’). Η Ιταλία δεν μπορούσε να αντιδράσει και στο 88’ ο Σολάνκε πέτυχε δεύτερο προσωπικό γκολ με σουτ έξω από την περιοχή, διαμορφώνοντας το τελικό 3-1.

Έτσι η Αγγλία προκρίθηκε στον τελικό της 11ης Ιουνίου, όπου θα αντιμετωπίσει την Βενεζουέλα. Η «βινοτίντο» βγήκε νικήτρια στη λάτιν μονομαχία του πρώτου ημιτελικού, νικώντας με 4-3 την Ουρουγουάη στα πέναλτι.

Η «σελέστε» προηγήθηκε στο 49ο λεπτό με πέναλτι του Ντε Λα Κρουζ, όμως το γκολ του Σοσά με απευθείας φάουλ στο 90+1’ έστειλε το ματς στην παράταση. Εκεί δεν άλλαξε κάτι και όλα κρίθηκαν στα πέναλτι, όπου η Βενεζουέλα πήρε τη νίκη με 4-3.




Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.