Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Εποχή Μπος στην Ντόρτμουντ

Εποχή Μπος στην Ντόρτμουντ

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
6/6/2017 15:20
Ο Πέτερ Μπός είναι και επίσημα ο νέος τεχνικός της Ντόρτμουντ, με τον Ολλανδό τεχνικό να υπογράφει διετές συμβόλαιο με τους Βεστφαλούς.

Επισημοποιήθηκε η συμφωνία της Ντόρτμουντ με τον Πέτερ Μπός. Οι Βεστφαλοί κατέβαλαν στον Άγιαξ το ποσό των 5 εκατ. ευρώ για να σπάσουν το συμβόλαιο του Ολλανδού τεχνικού, ο οποίος θα αντικαταστήσει τον Τόμας Τούχελ στον πάγκο του συλλόγου.

Ο 53χρονος, που τη φετινή σεζόν οδήγησε το «Αίαντα» ως τον τελικό του Γιουρόπα Λιγκ, έβαλε την υπογραφή του σε διετές συμβόλαιο και γίνεται μόλις ο δεύτερος Ολλανδός κόουτς στην ιστορία της Ντόρτμουντ, αφού είχε προηγηθεί η αποτυχημένη θητεία (2004-06) του Φαν Μαρβάικ.

Η εξαιρετική δουλειά του Μπος με τους νεαρούς άσους του Άγιαξ ήταν ένα από τα στοιχεία που οδήγησαν τη διοίκηση της Ντόρτμουντ στο να επιλέξει τον Μπος, αφού η γερμανική ομάδα έχει επενδύσει πολλά στους νέους ποδοσφαιριστές.

Ο Μπος ξεκίνησε την προπονητική του καριέρα σε επαγγελματικό επίπεδο το 2002, αναλαμβάνοντας τη Ντε Χράαφσχαπ χωρίς όμως επιτυχία, αφού ο σύλλογος υποβιβάστηκε στην 2η κατηγορία της Ολλανδίας. Συνέχισε στην Χέρακλες, την οποία οδήγησε στην άνοδο και το 2006 ανέλαβε χρέη τεχνικού διευθυντή στην Φέγενορντ.

Μετά από τρία χρόνια επέστρεψε στον πάγκο της Χέρακλες, με την οποία έφτασε κοντά στην έξοδο στην Ευρώπη. Το 2013 έκανε δεκτή την πρόταση της Φίτεσε και στην πρώτη του χρονιά έφτασε την ομάδα μέχρι και την πρώτη θέση (μετά από 17 αγωνιστικές), ωστόσο εν τέλει ο σύλλογος τερμάτισε στην 6η θέση. Την επόμενη σεζόν κατάφερε να οδηγήσει την Φίτεσε στα προκριματικά του Γιουρόπα Λιγκ, ωστόσο τον Οκτώβριο του 2015 απολύθηκε αφήνοντας την ομάδα στην 5η θέση.

Τον Ιανουάριο του 2016 συνέχισε για έξι μήνες στη Μακάμπι Τελ Αβίβ, με την οποία ήταν αήττητος σε 19 παιχνίδια (12 νίκες, 7 ισοπαλίες). Τον Μάιο του 2016 αποχώρησε για να αναλάβει τον Άγιαξ, τον οποίο οδήγησε στην 2η θέση του πρωταθλήματος και μέχρι τον τελικό του Γιουρόπα Λιγκ.

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.