Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Σούπερ Λιγκ: Ο Παναθηναϊκός έστειλε την ΑΕΚ στην πρώτη θέση!

Σούπερ Λιγκ: Ο Παναθηναϊκός έστειλε την ΑΕΚ στην πρώτη θέση!

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
31/5/2017 22:31
Με γκολ του Μολίνς στο 90+3’ ο Παναθηναϊκός κέρδισε με ανατροπή (3-2) τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα και οδήγησε την ΑΕΚ στον 3ο προκριματικό του Τσάμπιονς Λιγκ μετά και τη νίκη της «Ένωσης» με 2-1 απέναντι στον Πανιώνιο. Γλίτωσαν την τελευταία θέση οι «πράσινοι».

Η ΑΕΚ ήταν η μεγάλη κερδισμένη της τελευταίας αγωνιστικής των πλει-οφ! Η «Ένωση» κέρδισε με ανατροπή (2-1) τον Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη και σε συνδυασμό με την ήττα του ΠΑΟΚ στην Τούμπα, κατέκτησε την πρώτη θέση των πλει-οφ και θα παίξει στον 3ο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ.

Οι «κιτρινόμαυροι» θα κληθούν να ξεπεράσουν το εμπόδιο δύο δυνατών ομάδων για να βρεθούν στους «χρυσοφόρους» ομίλους, ωστόσο αύξησαν σημαντικά τις πιθανότητες πρόκρισης στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ, αφού στο χειρότερο σενάριο (αποκλεισμός στον 3ο προκριματικό) θα παίξουν στα πλει-οφ της δεύτερης τη τάξει διασυλλογικής διοργάνωσης.

Ο Πανιώνιος, που έδινε τον δικό του αγώνα για την αποφυγή της τελευταίας θέσης, πήρε το προβάδισμα στο 21ο λεπτό χάρη σε σουτ του Μασούρα, ύστερα από εξαιρετική συνεργασία των παικτών των γηπεδούχων. Η ΑΕΚ, που μέχρι εκείνο το σημείο είχε τις καλύτερες στιγμές στο ματς, επηρεάστηκε από το γκολ και στο 26’ χρειάστηκε την επέμβαση του Ανέστη, σε σουτ του Μπεν, για να κρατήσει το 1-0.

Οι «κυανέρυθροι» είχαν το μομέντουμ, ωστόσο στο 34’ ο Αραούχο βρήκε με κάθετη τον Μάνταλο και αυτός με ωραίο σουτ ισοφάρισε σε 1-1. Μετά το γκολ της ισοφάρισης, η ΑΕΚ βρήκε ξανά τα πατήματα της και στο 57’ απέκτησε αριθμητικό πλεονέκτημα, αφού ο Μπεν είδε δεύτερη κίτρινη γιατί εμπόδισε τον Ανέστη να εκτελέσει γρήγορα. Οι αριθμητικές ισορροπίες αποκαταστάθηκαν γρήγορα, αφού στο 64’ ο Χριστοδουλόπουλος αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη για κάτι που είπε στον επόπτη.

Ο Αραούχο έφτασε κοντά στο γκολ σε δύο περιπτώσεις, αλλά αρχικά στο 71' η κεφαλιά του αποκρούστηκε από τον Γιαννιώτη, ενώ στο 75' αστόχησε σε τετ-α-τετ με τον Έλληνα γκολκίπερ. Ωστόσο ο ίδιος πήρε το… αίμα του πίσω στο 81’, σκοράροντας με γυριστή κεφαλιά ύστερα από εκτέλεση φάουλ του Μάνταλου. Το 2-1 έμεινε ως το τέλος και η «Ένωση» εξασφάλισε την πρώτη θέση των πλει-οφ. Αντίθετα, ο Πανιώνιος τερμάτισε στην τελευταία θέση και θα κληθεί να παίξει στον 2ο προκριματικό του Γιουρόπα Λιγκ (13 & 20 Ioυλίου).

«Άλωσε» την Τούμπα ο ΠΑΟΚ


Σούπερ Λιγκ: Ο Παναθηναϊκός έστειλε την ΑΕΚ στην πρώτη θέση!
Ο Παναθηναϊκός παρά τις πολλές απουσίες, κέρδισε με 3-2 τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα, απέφυγε την τελευταία θέση, που θα τον ανάγκαζε να ξεκινήσει τη νέα σεζόν στα μέσα Ιουλίου, και άφησε «Δικέφαλο του Βορρά» εκτός Τσάμπιονς Λιγκ.

Οι «πράσινοι» μπήκαν πιο δυνατά στο ματς και είχαν δύο σημαντικές στιγμές για να προηγηθούν. Στο 3’ ο Μπρκιτς φλέρταρε με επική γκάφα, αφού παραλίγο να μπει με τη μπάλα στο τέρμα, ενώ στο 13’ η κεφαλιά του Μολίνς πέρασε δίπλα από το δοκάρι. Ο ΠΑΟΚ, που έπαιζε και αυτός με απουσίες, κράτησε το μηδέν και στο 20’ πήρε αυτός το προβάδισμα χάρη σε τρομερό βολέ του Μπίσεσβαρ.

Ο Παναθηναϊκός δεν πτοήθηκε και στο 27’ ισοφάρισε σε 1-1. Ο Κλωναρίδης ξέφυγε από τον Πούγγουρα και με δυνατό σουτ έστειλε τη μπάλα στην κλειστή γωνία του Μπρκιτς. Στη συνέχεια, οι «πράσινοι» έχασαν με τραυματισμούς του Κουλιμπαλί και Ρέις και στο 56’ ο ΠΑΟΚ είχε δοκάρι με τον Ενρίκε για να ξαναπάρει προβάδισμα.

Στο 61’ ο Βλαχοδήμος έδιωξε σε κόρνερ το σουτ του Μπίσεσβαρ, όμως στο 68’ ο Ενρίκε εκμεταλλεύτηκε το λάθος γύρισμα του Κουτρουμπή, πέρασε τον γκολκίπερ του «τριφυλλιού» και «έγραψε» το 2-1. Τέσσερα λεπτά μετά οι γηπεδούχοι ζήτησαν την αποβολή του Κουρμπέλη για χτύπημα εκτός φάσης στον Ενρίκε, με τον Καλογερόπουλο να δείχνει κίτρινη.

Η ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη επέστρεψε στο ματς στο 79’, όταν μετά από κόρνερ, ο Κουτρουμπής έδωσε με το κεφάλι στον Λουντ και ο Φινλανδός από κοντά ισοφάρισε σε 2-2. Ο ΠΑΟΚ είχε περίπου δεκατρία λεπτά για να πετύχει τρίτο γκολ, αφού η ισοπαλία δεν τον ευνοούσε σε ισοβαθμία με την ΑΕΚ.
Η κεφαλιά του Κουλούρη στο 89’ πέρασε δίπλα από το δοκάρι και στο 90+3’ ο Παναθηναϊκός ολοκλήρωσε την ανατροπή με καρφωτή κεφαλιά του Μολίνς, ύστερα από τρομερή κούρσα του Κλωναρίδη.

Η βαθμολογία των πλει-οφ:


1. ΑΕΚ 12
2. ΠΑΟΚ 11
3. Παναθηναϊκός 8
4. Πανιώνιος 4

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.